Hopp til innhold

Djokovic kjemper mot Wimbledon-klokka

Kun to uker før Wimbledon kjemper verdenstreer Novak Djokovic en intens kamp for å rekke den prestisjetunge gressturneringen. Serberen opererte nylig kneet.

En video publisert på 37-åringens Instagram-konto viser en særdeles blid Djokovic som gjennomfører en rekke øvelser. Deler av serberens kne er dekket av et hvitt plaster, uten at det ser ut til å plage ham nevneverdig.

Forrige uke trakk Djokovic seg fra kvartfinalen av Roland-Garros etter å ha pådratt seg en rift i menisken. Få dager senere gjennomgikk verdenstreeren en operasjon. Serberen brukte krykker de første dagene etter inngrepet.

– Jeg skal gjøre mitt beste for å være frisk og klar til å returnere til tennisbanen så fort som mulig. Kjærligheten min til sporten er sterk, og ønsket om å konkurrere på høyeste nivå er det som driver meg, skrev Djokovic etter operasjonen.

Serberen vant fire strake titler i den engelske hovedstaden før han i fjor ble vippet ned fra Wimbledon-tronen av Carlos Alcaraz.

Med unntak av Djokovic skal ingen av de andre store profilene stå i fare for å miste Wimbledon-turneringen som spilles fra 1. til 14. juli. (NTB)

Tennis French Open Djokovic Withdraws
Foto: Jean-Francois Badias / AP

Siste nytt

 • Ruud og Nadal storspiller - kampen avbrutt av regn

  Casper Ruud og Rafael Nadal ledet 6-1, 3-3, i tennisturneringen i svenske Båstad, da kampen ble avbrutt på grunn av regn. Kampen er foreløpig planlagt med ny oppstart klokken 15:45.

  Stjerneparet kom i gang rundt en time senere enn planlagt, også det grunnet regnvær.

  De møter argentinske/meksikanske Anderozzi/Reyes-Varela til første runde i grusturneringen.

  Casper Ruud og Rafael nadal på vei inn på banen
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • 6500 billetter solgt før skjebnekamp

  Norge møter Nederland på tirsdag i den siste kampen i kvalifiseringen før EM – denne gangen hjemme i Bergen.

  Allerede et døgn før skjebnekampen, er det solgt 6500 billetter til Brann Stadion.

  – Jeg er kjempefornøyd med det. Jeg vil at publikummet skal være høylytte og støtte oss fra første til siste spark på ballen, sier landslagstrener Gemma Grainger til NRK, og legger til:

  – Jo flere supportere, jo bedre er det for laget.

  Da Norge tok imot Italia på Ullevaal i slutten av mai, var det solgt 10 000 billetter. Nå ligger det an til nok en fotballfest på eget gress.

  Football, UEFA Women's Euro Qualifier, Finland - Norway
  Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
 • Stjernemøte i tennis utsatt

  Casper Ruuds doublekamp i svenske Båstad, hvor han spiller med stjerneveteran Rafael Nadal, er utsatt på grunn av regnvær.

  Kampen skulle ha startet klokken 13:30, men er foreløpig utsatt til 14:15.

  Da skal de møte argentinske/meksikanske Andreozzi/Reyes-Varela i 8-delfinalen. De er seedet som nummer to i grusturneringen.

  Begge skal også delta i singleturneringen. Nadal har fått en invitasjon til turneringen etter som han i utgangspunktet ikke er godt nok rangert. Nadal skal spille double sammen med Carlos Alcaraz i OL og bruker dermed Båstad som en del av oppvarmingen.

  Ruud vant single-turneringen i Båstad i 2021. I fjor tapte han finalen.

  Radael Nadal og Casper Ruud smiler på hver sin side av tennisnettet
  Foto: LUIS ROBAYO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal