Hopp til innhold

Djokovic fosser videre i Australia

Novak Djokovic tok seg enkelt videre til semifinale i Australian Open onsdag. Med settsifrene 6-1, 6-2 og 6-4 ble det til slutt en kontrollert seier i kvartfinalen mot russiske Andrej Rubljov.

Djokovic står dermed med 26 seirer på rad i Australian Open, etter at han vant turneringen tre år på rad fra 2019-2021 og ikke deltok i fjor. Skulle Djokovic vinne Australian Open, vil han tangere Rafael Nadal som herrespilleren med flest Grand Slam-titler med 22.

Serberen skal nå møte amerikanske Tommy Paul i semifinalen. Paul er rangert som nummer 35 i verden og årets Australian Open er første gang han har kommet seg forbi fjerde runde i en Grand Slam-turnering.

I den andre semifinalen for herrene skal Stefanos Tsitispas spille mot Karen Khatsjanov.

Novak Djokovic
Foto: Dita Alangkara / AP

Siste nytt

 • Sørloth og Real Sociedad tok poeng på Bernabeu

  Det ble verken mål eller vinner i den spanske toppkampen mellom Real Madrid og Real Sociedad, og dermed er Barcelonas luke på tabelltopp nå fem poeng. Real Sociedad må først og fremst takke keeper Alex Remiro for poenget. Han leverte flere gode redninger, tre av dem på avslutninger fra Vinicius Junior, skriver NTB.

  Sørloth
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Evensen vant sprinten i U23-VM

  Ansgar Evensen vant sprintrennet i U23-VM i langrenn etter å ha stukket fra finalefeltet tidlig og holdt unna i ensom majestet. Evensen vant foran svenskene George Ersson og Emil Danielsson, skriver NTB. Jonas Vika ble nummer fire. – Det er veldig kult. Dette har vært et av mine mål denne sesongen, sa Evensen i et intervju med FIS.

  Ansgar Evensen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Danmark sikret historisk VM-gull

  Det ble heseblesende håndball i VM-finalen mellom Danmark og Frankrike, som kun var to mål bak danskene med tre minutter igjen. Men så fjernet de røde all tvil med tre scoringer – og vant 34-29. Danskenes Rasmus Lauge scoret hele ti mål i finalen. Dermed er Danmark første nasjon til å vinne VM-tittelen tre ganger på rad.

  Danmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste