NRK Meny
Normal

Distansenkongen Farah tok historisk trippel

BEIJING/OSLO (NRK): Nok en gang vinner Mo Farah (32) begge langdistansene i et mesterskap.

Farah vant - igjen

SUVEREN: Mo Farah befester virkelig sin posisjon som distansekongen. Se video av den suverene sisterunden her. Foto: Oliver Morin/ AFP

Mo Farah

GULLSMILET: Mo Farah mottok tidligere under mesterskapet gullet for bragden på 10.000-meteren.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Han gjorde det under OL i London i 2012. Han gjorde det under VM i Moskva i 2013. Og sannelig gjør han det ikke under VM i Beijing i 2015 også.

Ingen over, ingen ved siden. Mo Farah er den suverene distansekongen. I sitt tredje mesterskap på rad vinner han både 10.000 meter og 5000 meter.

Han er dermed den første som vinner langdistanse-dobbelen i to VM på rad.

– Dette er Mo Farah på sitt aller beste. Han tar sitt femte VM-gull. Han er suveren!, sier NRKs kommentator Jann Post.

Britiske Farah er også den første som er blitt verdensmester på 5000 meter tre ganger på rad. Han vant sitt første VM-gull i 2011 under VM i Daegu. Da ble det «bare» sølv på 10.000 meter.

– Fantastisk

Mo Farah holdt på å snuble fra gullet under 5000-meteren tidligere i VM. Men han fant balansen fort og ble den første som vant en gullmedalje på akkurat den banen i Beijing.

– Dette er en spesiell stadion og jeg fikk fantastisk støtte fra publikum, sier Mo Farah til NRK etter at han har sikret dobbelen.

– Det er fantastisk å vinne dobbelt. Det er spesielt å være her, og man må bare nyte øyeblikket, sier en smilende gullvinner.

Nok en gang vinner Mo Farah (32) begge langdistansene i et mesterskap. Reporter: Line Andersen.

VIDEO: Se intervju med en meget glad Farah.

Suveren på slutten

Kenyanske Caleb Ndiku prøvde hardt å utfordre Farah. Ndiku lå i front de siste rundene, og prøvde å løpe fra briten. Men Mo Farah klarte å henge på, og det var ingen som klarte å følge 32-åringen da han satte inn turboen på vei ut av siste sving.

– Det er ingen andre som matcher Mo Farah på slutten. Han er den komplette langdistanseløper, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Mo Farah vant med tiden 13.50.38. Nidiku tok sølvet slått med 1.37 sekunder. Hagos Gebrhiwet fra Etiopia ble bronsevinner.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal