NRK Meny
Normal

Distansenkongen Farah tok historisk trippel

BEIJING/OSLO (NRK): Nok en gang vinner Mo Farah (32) begge langdistansene i et mesterskap.

Farah vant - igjen

SUVEREN: Mo Farah befester virkelig sin posisjon som distansekongen. Se video av den suverene sisterunden her. Foto: Oliver Morin/ AFP

Mo Farah

GULLSMILET: Mo Farah mottok tidligere under mesterskapet gullet for bragden på 10.000-meteren.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Han gjorde det under OL i London i 2012. Han gjorde det under VM i Moskva i 2013. Og sannelig gjør han det ikke under VM i Beijing i 2015 også.

Ingen over, ingen ved siden. Mo Farah er den suverene distansekongen. I sitt tredje mesterskap på rad vinner han både 10.000 meter og 5000 meter.

Han er dermed den første som vinner langdistanse-dobbelen i to VM på rad.

– Dette er Mo Farah på sitt aller beste. Han tar sitt femte VM-gull. Han er suveren!, sier NRKs kommentator Jann Post.

Britiske Farah er også den første som er blitt verdensmester på 5000 meter tre ganger på rad. Han vant sitt første VM-gull i 2011 under VM i Daegu. Da ble det «bare» sølv på 10.000 meter.

– Fantastisk

Mo Farah holdt på å snuble fra gullet under 5000-meteren tidligere i VM. Men han fant balansen fort og ble den første som vant en gullmedalje på akkurat den banen i Beijing.

– Dette er en spesiell stadion og jeg fikk fantastisk støtte fra publikum, sier Mo Farah til NRK etter at han har sikret dobbelen.

– Det er fantastisk å vinne dobbelt. Det er spesielt å være her, og man må bare nyte øyeblikket, sier en smilende gullvinner.

Nok en gang vinner Mo Farah (32) begge langdistansene i et mesterskap. Reporter: Line Andersen.

VIDEO: Se intervju med en meget glad Farah.

Suveren på slutten

Kenyanske Caleb Ndiku prøvde hardt å utfordre Farah. Ndiku lå i front de siste rundene, og prøvde å løpe fra briten. Men Mo Farah klarte å henge på, og det var ingen som klarte å følge 32-åringen da han satte inn turboen på vei ut av siste sving.

– Det er ingen andre som matcher Mo Farah på slutten. Han er den komplette langdistanseløper, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Mo Farah vant med tiden 13.50.38. Nidiku tok sølvet slått med 1.37 sekunder. Hagos Gebrhiwet fra Etiopia ble bronsevinner.

Siste nytt

 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge