Disse treningstallene gjorde Skistad-treneren bekymret: – Jeg kan jo nesten ikke ha trent i fjor

BEITOSTØLEN (NRK): Kristine Stavås Skistad lå på treningsmengder sist sesong som var så lave at rekruttlandslagstreneren stusset. Nå har hun økt dosene betraktelig og er uhyre spent før det første møtet med norgeseliten på lang tid.

Skistad

VISTE FREM TRENINGSDATA: Kristine Stavås Skistad, her under pressetreffet på Beitostølen torsdag, lot NRK ta bilde av hvor mange treningstimer hun la ned sist sesong.

Foto: NRK/NTB Scanpix

– Jeg vet jeg aldri har vært bedre enn jeg er nå, sier 20-åringen fra Konnerud – full av selvtillit inn i en ny sesong – til NRK.

– Bekymret

Sist sesong var hun et ordentlig friskt pust i en norsk sprintgjeng som periodevis var blottet for gode resultater.

Da våren kom ble hun flyttet opp et nivå. Siden april har hun vært en del av skiforbundets U23-satsing på damene. «Bedre kapasitet», nevnes som en av effektene av lagbyttet, og hun svarer deretter «en god del», på NRKs spørsmål om hvor mye hun har økt treningsmengden.

– I fjor lå jeg på like under 600 timer. Torstein (rekruttlandslagstrener, journ.anm.) ble veldig overrasket over hvor lite jeg hadde trent de siste to årene, røper Skistad smilende – og blir deretter litt mer alvorlig.

– Han ble bekymret.

DGQDL74HG38

TRENTE MED ELITEN: Kristine Stavås Skistad, her sammen med Heidi Weng, på samling med damer elite.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

– Likte ikke utviklingen

Hun tar deretter opp telefonen for å sjekke en elektronisk treningsdagbok. NRK får lov til å fotografere timetallet for trening sist sesong. Totalen viser 582 timer.

– Jeg kan jo nesten ikke ha trent i fjor. Hadde én økt om dagen. Og ikke så lange økter, sier hun og ler litt av det hele.

Grunnen til bekymringen handlet rett og slett om at Stavås Skistad sist sesong hadde trent mindre enn da hun var enda yngre junior, forteller trener Torstein Drivenes.

– Jeg likte ikke utviklingen, sier han.

Han ønsket å snu situasjonen, bygge en bredere «grunnmur» slik at de kunne klare å heve henne til et nytt nivå.

– Det er avgjørende for å få stabilitet i en lang verdenscupsesong. Det handlet om det og så må man opp på et høyere antall treningstimer hvis man har forhåpninger om å forbedre utholdenheten, noe som er hennes hemsko, forklarer han.

Torstein Drivenes

REKRUTT-TRENER: Torstein Drivenes.

Foto: Norges Skiforbund

– Kan vinne eller ryke rett ut i kvartfinalen

For inn i denne sesongen er situasjonen snudd på hodet. Ifølge Stavås Skistad kommer hun til å trene opp mot 200 timer (!) mer. Fredag venter første test på om endringen har gjort henne bedre. Hun innrømmer at hun er spent.

For da stiller hun på startstreken mot de beste norske sprinterne her til lands.

– Jeg forventer en god prestasjon. Men hun mistet litt trening i sommer, så vi er fortsatt i en fase med trening. Vi ønsker å holde det trykket utover sesongen, sier trener Drivenes.

– Men vet aldri med henne. Hun kan vinne eller ryke rett ut i kvartfinalen. Det er det som er spennende med Kristine. Har hun dagen har hun vanvittig toppkapasitet. Men det er ikke alltid hun har dagen. Det er alltid spennende med sånne løpere, sier damelandslagets assistent, Geir-Endre Rogn.

Siste nytt

 • Liverpool mot Monterrey

  Meksikanske Monterrey blir Liverpools semifinale-mostandar i klubb-VM i Qatar. I kvartfinalen i dag slo dei heimelaget Al-Sadd 3-2.

  I den andre semifinale skal søramerikanske Flamengo møte Al Hilal frå Saudi-Arabia. Al Hilal slo tunisiske Esperance 1-0 i kvartfinalen.

  Liverpool og Flamengo hadde walkover fram til semifinalen.

  Flamengo - Al Hilal går 17. desember, Liverpool - Monterrey dagen etter. Finalen går 21. desember.

  Monterrey feirer semi
  Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters
 • Moe Wold skal til Spania

  LSK-kaptein Ingrid Moe Wold forlater klubben hun har spilt for i ti år til fordel for en spansk klubb. Hvilken spansk klubb det skal være snakk om ønsker hun ikke å kommentere ennå. – Jeg håper at jeg kan utvikle meg på det, sier hun til LSK.

  Toppserien 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal