NRK Meny
Normal

Disse canadiske stjernespillerne må Norge stoppe

Norge møter et stjernespekket Canada proppfullt av NHL-profiler til VM-dyst tirsdag kveld. – Vi kan ikke ha et eneste hvileskjær, mener Patrick Thoresen.

Duchene , Stamkos, Giroux

Matt Duchene (t. v), Steve Stamkos (midten) og Claude Giroux er tre av spillerne Norge utpeker som de farligste hos Canada. – I tillegg har de 20 andre som også er livsfarlige, mener Patrick Thoresen.

Foto: Claudio Bresciani/JONATHAN NACKSTRAND / Ap/Afp

Roy Johansen

Landslagstrener Roy Johansen synes det er vanskelig å plukke ut de beste spillerne på et lag som har så mange stjerner som Canada.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Norge har vært favoritt i sine to første VM-kamper, men de norske iskrigerne må se langt etter favorittstempelet i møtet med Canada tirsdag kveld.

 • Følg kampen på NRK.no/sport fra klokken 20.15.

Canada kan skilte med en tropp der samtlige 21 spillere har klubbtilhørighet i verdens beste ishockeyliga, NHL.

– De har mange gode spillere. Det er vanskelig å plukke ut enkelte, sier landslagstrener Roy Johansen til NRK, men prøver likevel:

Noen har utmerket seg mer enn andre. Matt Duchene og Steve Stamkos har vært bra.

Duchene står med to mål for Canada på to VM-kamper, mens Stamkos har ett mål og én assist.

De to spiller til daglig i henholdsvis Colorado Avalanche og Tampa Bay Lightning.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Duchene og Nielsen

Canadas Matt Duchene scorer mot Danmark og Simon Nielsen. Danmark ledet etter første periode, men Canada vant kampen 3-1.

Foto: Joel Marklund / Ap

– Livsfarlige

Patrick Thoresen peker trekker også frem Stamkos, men har også merket seg en annen spiller på motstanderlaget.

– Stamkos er den farligste målscoreren de har. Claude Giroux er også en målscorer, men han er også en utrolig bra spillefordeler. De to står på toppen av lista mi, sier han.

Patrick Thoresen

Patrick Thoresen skal mane lagkameratene til å være klare til innsats i hvert eneste bytte. Landslagsprofilen tror Norge kan ryste Canada om de finner tilbake til flyten fra sist VM.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Giroux har to målpoeng for Canada, og spiller til daglig i NHL-klubben Philadelphia Flyers.

– I tillegg har de 20 andre spillere som også er livsfarlige. Så vi må være klare i hvert bytte og ikke ha et hvileskjær gjennom hele kampen, sier landslagsspilleren som sikret seier mot Danmark søndag.

Kan ryste Canada

Norge har møtt Canada i to av de tre siste VM-ene. I 2011 endte det med et knepent 2-3-tap for Norge. Året tidligere var det langt verre, da Norge ble rundspilt i Canadas 12-1-seier.

Thoresen tror Norge kan ryste Canada i årets VM, men da må Norge heve seg mange hakk.

– Vi gjør litt for mye feil, jobber ikke bra nok sammen som lag, som vi kanskje gjorde bedre tid tider i fjor, sier Thoresen.

– I fjor hadde vi kanskje mer marginer på vår side, pucken gikk vår vei hele tiden. I år har vi måttet slite mer for uttelling. Finner vi tilbake til det, tror jeg vi kan skake Canada, sier landslagsspilleren.

Video 5 mål Canada

Canada scoret frem raske mål mot Norge i VM-møtet i 2010, og vant kampen 12-1.

Siste nytt

 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Matip
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn