NRK Meny
Normal

Disse canadiske stjernespillerne må Norge stoppe

Norge møter et stjernespekket Canada proppfullt av NHL-profiler til VM-dyst tirsdag kveld. – Vi kan ikke ha et eneste hvileskjær, mener Patrick Thoresen.

Duchene , Stamkos, Giroux

Matt Duchene (t. v), Steve Stamkos (midten) og Claude Giroux er tre av spillerne Norge utpeker som de farligste hos Canada. – I tillegg har de 20 andre som også er livsfarlige, mener Patrick Thoresen.

Foto: Claudio Bresciani/JONATHAN NACKSTRAND / Ap/Afp

Roy Johansen

Landslagstrener Roy Johansen synes det er vanskelig å plukke ut de beste spillerne på et lag som har så mange stjerner som Canada.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Norge har vært favoritt i sine to første VM-kamper, men de norske iskrigerne må se langt etter favorittstempelet i møtet med Canada tirsdag kveld.

 • Følg kampen på NRK.no/sport fra klokken 20.15.

Canada kan skilte med en tropp der samtlige 21 spillere har klubbtilhørighet i verdens beste ishockeyliga, NHL.

– De har mange gode spillere. Det er vanskelig å plukke ut enkelte, sier landslagstrener Roy Johansen til NRK, men prøver likevel:

Noen har utmerket seg mer enn andre. Matt Duchene og Steve Stamkos har vært bra.

Duchene står med to mål for Canada på to VM-kamper, mens Stamkos har ett mål og én assist.

De to spiller til daglig i henholdsvis Colorado Avalanche og Tampa Bay Lightning.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Duchene og Nielsen

Canadas Matt Duchene scorer mot Danmark og Simon Nielsen. Danmark ledet etter første periode, men Canada vant kampen 3-1.

Foto: Joel Marklund / Ap

– Livsfarlige

Patrick Thoresen peker trekker også frem Stamkos, men har også merket seg en annen spiller på motstanderlaget.

– Stamkos er den farligste målscoreren de har. Claude Giroux er også en målscorer, men han er også en utrolig bra spillefordeler. De to står på toppen av lista mi, sier han.

Patrick Thoresen

Patrick Thoresen skal mane lagkameratene til å være klare til innsats i hvert eneste bytte. Landslagsprofilen tror Norge kan ryste Canada om de finner tilbake til flyten fra sist VM.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Giroux har to målpoeng for Canada, og spiller til daglig i NHL-klubben Philadelphia Flyers.

– I tillegg har de 20 andre spillere som også er livsfarlige. Så vi må være klare i hvert bytte og ikke ha et hvileskjær gjennom hele kampen, sier landslagsspilleren som sikret seier mot Danmark søndag.

Kan ryste Canada

Norge har møtt Canada i to av de tre siste VM-ene. I 2011 endte det med et knepent 2-3-tap for Norge. Året tidligere var det langt verre, da Norge ble rundspilt i Canadas 12-1-seier.

Thoresen tror Norge kan ryste Canada i årets VM, men da må Norge heve seg mange hakk.

– Vi gjør litt for mye feil, jobber ikke bra nok sammen som lag, som vi kanskje gjorde bedre tid tider i fjor, sier Thoresen.

– I fjor hadde vi kanskje mer marginer på vår side, pucken gikk vår vei hele tiden. I år har vi måttet slite mer for uttelling. Finner vi tilbake til det, tror jeg vi kan skake Canada, sier landslagsspilleren.

Video 5 mål Canada

Canada scoret frem raske mål mot Norge i VM-møtet i 2010, og vant kampen 12-1.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal