Disse profflagene deltar i Arctic Race

Fem av lagene som deltar i Tour de France bekrefter at de skal delta i Arctic Race of Norway.

Kristoff

Alexander Kristoff og Katusha kommer til Nord-Norge.

Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix / NTB scanpix

Leder for Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, fortalte i forrige uke at mellom fem og ti profflag skal delta i det nordnorske sykkelrittet i begynnelsen av august.

BMC tar med seg Thor Hushovd og fem andre syklister nordover.

Det samme skal det russiske laget Katusha, som tar med seg nordmannen Alexander Kristoff.

Tirsdag skriver Harstad Tidende at Belkin, Europcar og Argos Shimano har bekreftet at de skal delta.

– Jeg kan ikke bekrefte noe foreløpig. Det er hyggelig at så mange av Tour de France-lagene kunngjør selv at de ønsker å delta, men det får de selv stå for, sier Knut-Eirik Dybdal.

Fredag reiser han til Frankrike med en dellegasjon fra Nord-Norge. Mandag skal de presentere de 20 lagene som skal delta i rittet.

Usikkerhet rundt Sojasun

Hvor mange av Tour de France-rytterne som skal sykle i Nord-Norge er ikke bekreftet, men i tillegg til Hushovd og Kristoff kommer også Lars Petter Nordhaug med sitt lag, Belkin.


Team Sky, med Edvald Boasson Hagen og Christoffer Froome, som i øyeblikket sykler i gul trøye i Tour de France, har foreløpig avvist at de skal delta i rittet.

– Vi har egentlig spikret lista for deltakerlag, men vi jobber jo fortsatt med deltakere, og vi kan godt ha med et ekstra lag, sier Dybdal.

Hushovd

Thor Hushovd og fem andre BMC-ryttere skal delta i Arctic race of Norway.

Foto: Schrøder, Tor Erik/Scanpix / NTB scanpix

Også de norske kontinentallagene Frøy-Bianchi, Øster Hus/Ridley, Team Plussbank og Joker Merida har bekreftet sin ankomst.

Skal lære av Tour de France

Delegasjonen som reiser til Frankrike på fredag består av representanter for arrangørbyene.

– Vi skal nedover for å se og lære av arrangørbyene i Tour de France. I tillegg skal vi informere om våre deltakerlandsbyer og hvilke muligheter de som kommer nordover får, sier Knut-Eirik Dybdal.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Landslagstrener Iversen testet negativt

  Trener for kvinnelandslaget i langrenn, Ole Morten Iversen, har testet negativt på en PCR-test. Han har også testet negativt på hurtigtestene. Det skriver Dagbladet.

  Dermed kan han trolig reise til OL i Beijing som planlagt 27. januar.

  Mandag ble det kjent at sprintlandslandslagtrener Arild Monsen hadde testet positivt ved ankomst til Gardermoen etter at han og Iversen hadde reist hjem fra Italia sammen.

  Langrennssjef Espen Bjervig fortalte da at det er løpere som vil bli definert som nærkontakter etter Monsens positive test. Dermed kan noen av de bli satt i karantene ifølge italienske regler. Det vil i så fall endre reiseplanene.

  HGvbpyrRMhI
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Nadal slet seg til semifinale

  Rafael Nadal brukte fem sett og over fire timer på å slå Denis Shapovalov tirsdag, og tok seg med det videre til semifinalen i Australian Open.

  Oppgjøret var over etter fire timer og åtte minutter, og Nadal vant til slutt 3-2 i sett. Dermed fortsetter jakten på den 21. Grand Slam-tittelen.

  I kvinnenes kvartfinaler ble fjerdeseedede Barbora Krejcikova slått ut av Madison Keys. French Open-vinner Krejcíková tapte i strake sett med 3-6, 2-6.

  Australian Open. Rafael Nadal.
  Foto: LOREN ELLIOTT / Reuters
 • Australian Open snur i Peng Shuai-strid

  Australian Open har valgt å omgjøre sitt forbud mot å bære t-skjorter med påskriften «Where is Peng Shuai» under tennisturneringen. Plakater og bannere vil imidlertid fortsatt være forbudt, skriver The Guardian.

  Arrangørene har fått mye kritikk etter at de ba en tilskuer ta av seg en t-skjorte som refererte til den kinesiske tennisspilleren. Beslutningen ble begrunnet med at det ikke er tillatt med bekledning eller bannere som er av politisk art. Tennislegende Martina Navratilova anklaget blant annet Tennis Australia for å «kapitulere» overfor Kina.

  Peng forsvant fra offentligheten i flere uker i november etter at hun beskyldte en tidligere kinesisk toppolitiker for å begå seksuelle overgrep mot henne gjennom flere år. Senere viste hun seg fram igjen, og hun trakk beskyldningene tilbake og sa hun hadde blitt misforstått.

  Kvinnenes internasjonale tennisforbund (WTA) reagerte med å droppe alle planlagte turneringer i Kina og Hongkong i 2022 på grunn av saken.

  Peng er senere observert offentlig, og hun har hatt en videosamtale med IOC (Den internasjonale olympiske komité) 21. november, men det er uklart om hun er trygg og fri.

  Peng Shuai. T-skjorter.
  Foto: PAUL CROCK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal