NRK Meny
Normal

Disse møter Norge i EM-gruppespillet

Tirsdag ble det klart hvilke nasjoner de norske fotballkvinnene møter under EM i Nederland neste sommer. Ada Hegerberg beskriver gruppa som «interessant».

Norge-Kazakhstan

Ada Hegerberg, Ingvild Isaksen og de andre norske fotballkvinnene møter relativt grei motstand under gruppespillet i fotball-EM.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Norge møter Nederland, Belgia og Danmark i gruppespillet. Det ble klart etter tirsdagens gruppetrekning i Rotterdam.

Landslagskaptein Maren Mjelde og lagvenninnene skal dermed spille åpningskampen i sluttspillet mot vertsnasjonen Nederland.

– Kunne vært verre

NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener Norge bør ta seg enkelt videre fra gruppespillet.

– På papiret er Norge favoritter. Vi møtte Nederland nå i OL-kvalifiseringen og vant 4–1. Det er en stund siden vi møtte Danmark, men vi vant klart. Danmark er inne i et generasjonsskifte, og vi skal ha taket på dem. Belgia er en yngre og fremadstormende nasjon. Vi er i utgangspunktet favoritter i gruppa, oppsummerer Nordlie.

Ada Hegerberg sier til fotball.no at hun er greit fornøyd med trekningen.

– Det kunne vært verre, samtidig som det ikke er noen enkel gruppe. Nederland er et sterkt lag og det blir en kul match i åpningskampen. Danmark kjenner vi godt fra før og Belgia har vi også møtt flere ganger tidligere. En interessant gruppe, sier Hegerberg til fotball.no.

Norge var seedet på nivå to under tirsdagens trekning sammen med Sverige, Spania og Sveits.

Den norske stjernespissen var selv med i EM i Sverige for tre år siden da Norge tapte en høydramatisk finale mot Tyskland. Etter å ha misset på to straffespark tapte til slutt Norge 1–0 og måtte nøye seg med sølv.

– Sverige gjorde en veldig god jobb med mesterskapet forrige gang, og det vil nok Nederland også gjøre. EM er en fin turnering for oss. Det blir spennende å se nivået nå i forhold til sist siden det også er flere lag med. Vi må tørre å ha ambisjoner denne gangen også, sier Hegerberg.

Tyskland i tøff gruppe

Regjerende mester Tyskland var toppseedet sammen med Frankrike og England.

Tyskland havnet i gruppe med Sverige, hvilket betyr at det tidlig i neste års EM-sluttspill blir en reprise av sommerens OL-finale i Rio. Den vant Tyskland 2–1.

– Vi har havnet i en tøff gruppe. Sverige er et lag vi kjenner godt, og de er en vanskelig motstander, sa Tysklands landslagssjef Steffi Jones etter tirsdagens trekning.

Møter Nederland i første kamp

Tyskerne blir store favoritter til neste års mesterskap i Nederland. De seks siste EM-sluttspillene for kvinner har endt med tysk seier. Sist et lag snøt Tyskland for EM-tittelen var i 1993. Da gikk Norge til topps etter 1-0-seier over Italia i finalen.

Østerrike, Belgia, Portugal, Skottland og Sveits er debutanter i EM-sammenheng.

Åpningskampen mellom Norge og Nederland spilles i Utrecht søndag 16. juli. Den kampen ser Nederlands landslagssjef Arjan van der Laan fram til.

– For turneringen blir det en bra kamp, og vi må være godt forberedt mot et så sterkt lag (som Norge), sa han i Rotterdam tirsdag.

Slik ble utfallet av gruppetrekningen:

Gruppe A: Nederland, Norge, Danmark, Belgia.

Gruppe B: Tyskland, Sverige, Italia, Russland.

Gruppe C: Frankrike, Island, Østerrike, Sveits.

Gruppe D: England, Skottland, Spania, Portugal.

Siste nytt

 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansan til NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix
 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: Raw Air Vikersund, Eliteserien Lillestrøm - Sarpsborg 08 og V-cup skøyter
V-cup hopp: Raw Air
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Rosenborg - Kristiansund
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
Paralympics
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale