NRK Meny
Normal

Disse møter Norge i EM-gruppespillet

Tirsdag ble det klart hvilke nasjoner de norske fotballkvinnene møter under EM i Nederland neste sommer. Ada Hegerberg beskriver gruppa som «interessant».

Norge-Kazakhstan

Ada Hegerberg, Ingvild Isaksen og de andre norske fotballkvinnene møter relativt grei motstand under gruppespillet i fotball-EM.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Norge møter Nederland, Belgia og Danmark i gruppespillet. Det ble klart etter tirsdagens gruppetrekning i Rotterdam.

Landslagskaptein Maren Mjelde og lagvenninnene skal dermed spille åpningskampen i sluttspillet mot vertsnasjonen Nederland.

– Kunne vært verre

NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener Norge bør ta seg enkelt videre fra gruppespillet.

– På papiret er Norge favoritter. Vi møtte Nederland nå i OL-kvalifiseringen og vant 4–1. Det er en stund siden vi møtte Danmark, men vi vant klart. Danmark er inne i et generasjonsskifte, og vi skal ha taket på dem. Belgia er en yngre og fremadstormende nasjon. Vi er i utgangspunktet favoritter i gruppa, oppsummerer Nordlie.

Ada Hegerberg sier til fotball.no at hun er greit fornøyd med trekningen.

– Det kunne vært verre, samtidig som det ikke er noen enkel gruppe. Nederland er et sterkt lag og det blir en kul match i åpningskampen. Danmark kjenner vi godt fra før og Belgia har vi også møtt flere ganger tidligere. En interessant gruppe, sier Hegerberg til fotball.no.

Norge var seedet på nivå to under tirsdagens trekning sammen med Sverige, Spania og Sveits.

Den norske stjernespissen var selv med i EM i Sverige for tre år siden da Norge tapte en høydramatisk finale mot Tyskland. Etter å ha misset på to straffespark tapte til slutt Norge 1–0 og måtte nøye seg med sølv.

– Sverige gjorde en veldig god jobb med mesterskapet forrige gang, og det vil nok Nederland også gjøre. EM er en fin turnering for oss. Det blir spennende å se nivået nå i forhold til sist siden det også er flere lag med. Vi må tørre å ha ambisjoner denne gangen også, sier Hegerberg.

Tyskland i tøff gruppe

Regjerende mester Tyskland var toppseedet sammen med Frankrike og England.

Tyskland havnet i gruppe med Sverige, hvilket betyr at det tidlig i neste års EM-sluttspill blir en reprise av sommerens OL-finale i Rio. Den vant Tyskland 2–1.

– Vi har havnet i en tøff gruppe. Sverige er et lag vi kjenner godt, og de er en vanskelig motstander, sa Tysklands landslagssjef Steffi Jones etter tirsdagens trekning.

Møter Nederland i første kamp

Tyskerne blir store favoritter til neste års mesterskap i Nederland. De seks siste EM-sluttspillene for kvinner har endt med tysk seier. Sist et lag snøt Tyskland for EM-tittelen var i 1993. Da gikk Norge til topps etter 1-0-seier over Italia i finalen.

Østerrike, Belgia, Portugal, Skottland og Sveits er debutanter i EM-sammenheng.

Åpningskampen mellom Norge og Nederland spilles i Utrecht søndag 16. juli. Den kampen ser Nederlands landslagssjef Arjan van der Laan fram til.

– For turneringen blir det en bra kamp, og vi må være godt forberedt mot et så sterkt lag (som Norge), sa han i Rotterdam tirsdag.

Slik ble utfallet av gruppetrekningen:

Gruppe A: Nederland, Norge, Danmark, Belgia.

Gruppe B: Tyskland, Sverige, Italia, Russland.

Gruppe C: Frankrike, Island, Østerrike, Sveits.

Gruppe D: England, Skottland, Spania, Portugal.

Siste nytt

 • Nye norsk pallplassa på lagsprinten

  Norge tok to andrplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

  Dermed har dei norske løparane teke åtte pallplassar i Stavanger denne helga.

 • Larvik er ute av mesterligaen

  Larvik røk ut av mesterligahåndballen etter 21-30-tapet hjemme mot ungarske FTC Hungaria søndag. Uavgjort eller seier ville gitt avansement, men Larvik spilte langt fra noen god kamp og tapte til slutt med ni mål.

  Håndball 1.kvartfinale i sluttspillet for damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Tande på femteplass

  Daniel Andre Tande blir beste nordmann under i Wisla søndag. Japanske Junshiro Kobayashi tar seiren.. – Vi prøver alltid å vinne hopprenn. Vi klarte ikke det i dag. Guttene er gode nok til å kjempe i toppen. Det er fortsatt veldig tidlig i sesongen, sier Clas Brede Bråten.

  Poland Ski Jumping World Cup Daniel Andre Tande
  Foto: Alik Keplicz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
Vinterstudio
V-cup skøyter: Lagsprint kvinner
V-cup skøyter: Lagsprint kvinner
V-cup skøyter: Lagsprint menn
V-cup skøyter: Lagsprint menn
Sport i dag
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten