NRK Meny
Normal

Disse møter Norge i EM-gruppespillet

Tirsdag ble det klart hvilke nasjoner de norske fotballkvinnene møter under EM i Nederland neste sommer. Ada Hegerberg beskriver gruppa som «interessant».

Norge-Kazakhstan

Ada Hegerberg, Ingvild Isaksen og de andre norske fotballkvinnene møter relativt grei motstand under gruppespillet i fotball-EM.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Norge møter Nederland, Belgia og Danmark i gruppespillet. Det ble klart etter tirsdagens gruppetrekning i Rotterdam.

Landslagskaptein Maren Mjelde og lagvenninnene skal dermed spille åpningskampen i sluttspillet mot vertsnasjonen Nederland.

– Kunne vært verre

NRKs fotballekspert Tom Nordlie mener Norge bør ta seg enkelt videre fra gruppespillet.

– På papiret er Norge favoritter. Vi møtte Nederland nå i OL-kvalifiseringen og vant 4–1. Det er en stund siden vi møtte Danmark, men vi vant klart. Danmark er inne i et generasjonsskifte, og vi skal ha taket på dem. Belgia er en yngre og fremadstormende nasjon. Vi er i utgangspunktet favoritter i gruppa, oppsummerer Nordlie.

Ada Hegerberg sier til fotball.no at hun er greit fornøyd med trekningen.

– Det kunne vært verre, samtidig som det ikke er noen enkel gruppe. Nederland er et sterkt lag og det blir en kul match i åpningskampen. Danmark kjenner vi godt fra før og Belgia har vi også møtt flere ganger tidligere. En interessant gruppe, sier Hegerberg til fotball.no.

Norge var seedet på nivå to under tirsdagens trekning sammen med Sverige, Spania og Sveits.

Den norske stjernespissen var selv med i EM i Sverige for tre år siden da Norge tapte en høydramatisk finale mot Tyskland. Etter å ha misset på to straffespark tapte til slutt Norge 1–0 og måtte nøye seg med sølv.

– Sverige gjorde en veldig god jobb med mesterskapet forrige gang, og det vil nok Nederland også gjøre. EM er en fin turnering for oss. Det blir spennende å se nivået nå i forhold til sist siden det også er flere lag med. Vi må tørre å ha ambisjoner denne gangen også, sier Hegerberg.

Tyskland i tøff gruppe

Regjerende mester Tyskland var toppseedet sammen med Frankrike og England.

Tyskland havnet i gruppe med Sverige, hvilket betyr at det tidlig i neste års EM-sluttspill blir en reprise av sommerens OL-finale i Rio. Den vant Tyskland 2–1.

– Vi har havnet i en tøff gruppe. Sverige er et lag vi kjenner godt, og de er en vanskelig motstander, sa Tysklands landslagssjef Steffi Jones etter tirsdagens trekning.

Møter Nederland i første kamp

Tyskerne blir store favoritter til neste års mesterskap i Nederland. De seks siste EM-sluttspillene for kvinner har endt med tysk seier. Sist et lag snøt Tyskland for EM-tittelen var i 1993. Da gikk Norge til topps etter 1-0-seier over Italia i finalen.

Østerrike, Belgia, Portugal, Skottland og Sveits er debutanter i EM-sammenheng.

Åpningskampen mellom Norge og Nederland spilles i Utrecht søndag 16. juli. Den kampen ser Nederlands landslagssjef Arjan van der Laan fram til.

– For turneringen blir det en bra kamp, og vi må være godt forberedt mot et så sterkt lag (som Norge), sa han i Rotterdam tirsdag.

Slik ble utfallet av gruppetrekningen:

Gruppe A: Nederland, Norge, Danmark, Belgia.

Gruppe B: Tyskland, Sverige, Italia, Russland.

Gruppe C: Frankrike, Island, Østerrike, Sveits.

Gruppe D: England, Skottland, Spania, Portugal.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal