Disse møter Norge i EM

Gruppene for det utsatte Europamesterskapet neste sommer er klare etter kveldens trekning i Manchester. Etterpå hadde landslagssjef Martin Sjøgren grunn til å smile.

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

Der ble det nemlig klart at Norge møter England, Østerrike og Nord-Irland, og dermed slipper marerittmotstanderen Danmark. I stedet blir det storkamp mot England i Brighton 11. juli, men resten av gruppa skal være overkommelig for de norske jentene.

Christian Nilssen kommenterte trekninga for NRK og mener Norge bør ha gode muligheter til å komme seg videre fra gruppespillet neste sommer.

– Det var en bra trekning for Norge. Vi møter England i Brighton og bør ha gode muligheter for å gå videre, analyserte Nilssen umiddelbart etter trekningen.

– Bra trekning

Norge møter Nord-Irland 7. juli, England 11. juli og Østerrike 15. juli. De to beste i hver gruppe går videre til kvartfinale og møter der lag fra gruppa med Tyskland, Danmark, Spania og Finland.

Landslagssjef Martin Sjøgren var alt i alt godt fornøyd med trekninga.

– Det var en ganske bra trekning om man ser på ranking, men det er jo bare bra lag med i disse mesterskapene. Vi ville slippe Danmark, og ellers hadde vi ingen preferanser, og det slapp vi, sa en smilende Sjøgren til TV 2 etter trekningen, og la til en annen liten fordel også:

– Vi får spille i Sør-England og det er bra med tanke på reisemengde.

Norge var i gruppe med Nord-Irland i EM-kvalifiseringen og vant da 6-0 både borte og hjemme. Caroline Graham Hansen scoret til sammen fem mål i de to kampene i 2019.

Østerrike var sist motstander for Norge i kvalifiseringen til EM i 2017 og bød på atskillig sterkere motstand. Da ble det norsk 1-0-seier borte og 2-2 på Ullevaal.

England er nummer 8 på Fifa-rankingen, Norge 12, Østerrike 21 og Nord-Irland 48.

Landslagtrening kvinner Norge - Armenia

FORNØYD: Martin Sjøgren smilte etter trekninga var klar. Foto: Ali Zare / NTB

Foto: Ali Zare / NTB

Store forventninger

Mesterskapet ble utsatt med ett år for å unngå kollisjon med herrenes EM-sluttspillet og det utsatte Tokyo-OL. Dermed blir kvinnenes EM arrangert fra 6. til 31. juli neste år.

Det er knyttet store forventninger til mesterskapet i England. Maren Mjelde og Guro Reitens lagkamerat i Chelsea, svenske Magdalena Eriksson har tidligere ment at mesterskapet vil overgå de foregående mesterskapene.

– Jeg har jo fått oppleve hvor bra England er på å arrangere ulike kamper, hvordan de «hyper» opp kampene. Om de kan jobbe like hardt for EM som de har gjort for oss i ligaen, har det alle muligheter for å bli det absolutt største mesterskapet hittil på damesiden, sa Eriksson etter at Sverige og Norge hadde sikret sluttspillplassen i oktober i fjor.

Norge slo tirsdag Belgia 4–0 og klatret til topps i VM-kvalifiseringsgruppa. EM-kvalifiseringen ble fullført for ett år siden der Norge vant gruppen.

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

Siste nytt

 • Nedtur for Kilde i comebacket

  Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

  Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak Matthias Mayer som vant. Dermed endte comebacket med en niendeplass.

  – Det var godt å komme i gang. Jeg vil si at en topp ti-plassering er greit. Litt som forventet egentlig, men samtidig har det gått veldig bra på trening da. Så jeg hadde lagt lista litt høyere kanskje, sier Kilde til NRK.

  – Når det ble som det ble i dag, startnummer 19 på forhold hvor det har snødd en meter på toppen og samtidig mørkt og høy hastighet, da ble det litt mye på en gang for å ta hjem noen seier.

  Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen endte på 18.-plass.

  – Litt skuffende avstand opp til de foran meg, men samtidig kanskje av de vanskeligere forholdene jeg har kjørt på i Lake Louise noen gang, sier Jansrud til NRK.

  Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 29.-plass. Henrik Røa ble nummer 53.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Bayern kjempa seg tilbake på topp

  Bayern München er igjen på topp av Bundesliga, etter at Borussia Dortmund fekk låne tabnelltoppen i nokre timar.

  Men det heldt hardt for den bayerske storklubben. Det blei med 1-0 over botnlaget Armenia Bielefeld heime på Olympiastadion, etter at Leroy Sané scora etter 71 minutt.

  Bayern er eitt poeng framfor Dormund, som med Erling Btraut Haaland tilbake på scoringslista slo Wolfsburg 3-1 tidlegare på dagen.

  Dei to topplaga skal møtest i Dortmund komande helg.

  Leroy Sane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Meir trøbbel for Juventus

  Juventus gjekk på sitt tredje heimetap for sesongen med 0-1 for Atalanta laurdag. Duvan Zapata scora etter 28 minutt, og heimelaget greidde aldri å svare.

  Juventus er dermed nummer 8 i Serie A, 11 poeng bak serieleiar Napoli. Atalanta er nummer fire.

   Norge - Sør-Korea
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal