Hopp til innhold

Disse møter du i «Min idrett»

Fra en av verdens sterkeste menn til en av verdens beste funksjonshemmede idrettsutøvere. Deltagerne i årets «Min idrett» viser at idretts-Norge har flere strenger å spille på enn man kanskje skulle tro.

Min idrett - trailer. Et innblikk i sesong 4 av min idrett.

Min idrett sesong 3.

«Min idrett» er en programserie om ukjente nordmenn som er helt i verdenstoppen i sine idretter.

Victoria Gulliksen rir for å beholde det kjæreste hun har, hesten Urval. Den tilhører en britisk investor som ønsker å selge hesten. Victoria er avhengig av et godt resultat under EM for å beholde bestevennen, men et stygt fall gjør veien vanskeligere enn ventet. Regi: Kim Peder Rismyhr.

Du kan se første episode av Min idrett her klokken 20.45 i kveld. Min idrett 1:4 Sprangridning.

I årets sesong får du følge fire forholdsvis idrettsutøvere, og alle fire har et internasjonalt mesterskap som sitt store mål.

Utøverne blir presentert i hver sin episode hver mandag fra og med 12. november 2012.

Victoria Gulliksen - Sprangridning

Victoria Gulliksen

20 år gamle Victoria er et av Europas største sprangrytter-talenter i sin klasse.

Foto: Marius Arnesen

Etter dopingfadesen under OL i Bejiing rir ikke Victoria Gulliksen bare for å gjenreise tilliten til sporten i Norge – hun rir også for å beholde det kjæreste hun har, hesten Urval. Den tilhører nemlig en britisk hesteeier som ønsker å selge den videre.

Men med et godt resultat under EM vil trolig Victoria få en sponsor som gjør at hun kan beholde yndlingshesten. Målet er medalje, men et stygt fall kort tid før EM gjør veien vanskeligere enn ventet.

20 år gamle Victoria er et av Europas største sprangrytter-talent i sin klasse.
En som har latt seg imponere er Ole Einar Bjørndalen. Han eier en av hestene hun rir og er i tillegg hennes mentor.

– Hun er en kriger og gir aldri opp. Hun kjemper og jobber knallhardt. Victoria har et mål og hun vet hva som kreves for å nå det målet, slår han fast.

Kriger-egenskapene skal vise seg å bli ekstra viktig når Victoria må kjempe seg tilbake fra skade.

Sarah Louise Rung - Svømming

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung vil bli verdens beste funksjonshemmede utøver.

Som 18-åring ble Sarah Louise Rung lagt inn på Haukeland sykehus for å ta en rutineoperasjon i 2008. Hun hadde fått beskjed om at hun kanskje kunne få litt vond rygg i 40- og 50-årene, og at det derfor var lurt med en operasjon.

1. september gjør legene en feil, og Sarah mister bevegeligheten i beina.
På sykehuset, i det hun går inn og ut av koma, ser hun svømming fra Paralympics i Beijing på tv.

– Om fire år skal jeg være med der, sier hun til sin mor.

Nå - på samme dato 4 år senere - svømmer Sarah for gull på favorittdistansen 200 meter fri under Paralympics i London.

Sarah skulle egentlig til Bergen for å studere med venninner, men da operasjonen slo feil valgte hun å bli i Stavanger for å satse på å bli verdens beste funksjonshemmede utøver. Min Idrett følger henne på veien mot målet.

Joackim og Luca Guichard -Bølgesurfing

Luca og Joackim Guichard

Luca og Joackim Guichard kjemper i verdens hardeste surfeserie.

Foto: Marius Arnesen

Få vet at to av Europas største surfetalenter er norske.

23 år gamle Luca og Joackim Guichard har riktignok vokst opp i Portugal, men har norsk mor og konkurrerer begge for Norge. Foruten å snakke norsk behersker de engelsk, fransk, spansk, arabisk og portugisisk.

De to reiser nå jorda rundt for å skape seg et navn i en verdensidrett. Men som i alle verdensidretter er overgangen fra junior til senior tøff. Også for Guichard-brødrene.

Og ikke mindre tøff ble den da Luca ble rammet av en livstruende sykdom. Kan tvillingene hjelpe hverandre til suksess i verdens hardeste surfeserie?

Carl Yngvar Christensen - Styrkeløft

Carl Yngvar Christensen

Carl Yngvar Christensen er en av verdens sterkeste.

Foto: Petter Olden

22 år gamle Carl Yngvar Christensen er noe helt uten om det vanlige. Han beskrives som et fenomen.

Til tross for at han bare er junior, har den 163 kg tunge muskelbunten fra Elverum verdensrekorden i styrkeløft for seniorer (!). Det har vekket oppsikt verden over – også i forskningsmiljøer, hvor man lurer på hva han er lagd av.

Under EM tidligere i år løftet han utrolige 445 kg i knebøy, 322,5 kg i benkpress og 367,5 kg i markløft. Med ny verdensrekord på 1135,5 kg sammenlagt fikk han konkurrentene til å måpe.

Men kraftanstrengelsene tar på - også for verdens sterkeste. Carl Yngvar har i lengre tid slitt med et vondt kne. Om noe ryker vil konsekvensene være katastrofale. Likevel har han et mål om gull under VM i Puerto Rico.

Siste nytt

  • Leicester-smell - tetter seg til i opprykkskampen

    Leicesters svake form fortsetter på nivå to i England. Fredag ble det 0-1-tap borte mot Bristol, og i løpet av kvelden kan de miste den direkte opprykksplassen for første gang siden september.

    Etter forrige sesongs nedrykk fra Premier League, har Leicester stort sett toppet tabellen i Mesterskapsserien hele denne sesongen.

    Én seier på de siste seks seriekampene har imidlertid ført til at tabelltoppen er mistet til Leeds med åtte serierunder igjen.

    I tillegg er det bare ett poeng ned til Ipswich på tredjeplass, før de møter Blackburn borte klokken 18:30 fredag.

    Om Ipswich vinner den kampen vil de sende Leicester utenfor de to øverste plassene for første gang siden 5. serierunde som ble spilt i september. Ipswich vil riktignok ha én kamp mer spilt enn Leicester etter fredagens kamper.

    De to øverste lagene etter 46 serierunder rykker direkte opp til Premier League, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering om den siste opprykksplassen.

    FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Xabi Alonso blir værende i Leverkusen

    Xabi Alonso skal ha vært ønsket av flere storklubber etter en briljant sesong med Leverkusen. Spanjolen har likevel valgt å fortsette som hovedtrener i klubben.

    Alonso opplyste selv om avgjørelsen på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

    – Det har vært en sesong med mange spekulasjoner angående framtiden min. Det har vært travelt, og jeg ønsket å bruke landslagspausen til å reflektere, sier Alonso og fortsetter:

    – Sist uke hadde jeg en veldig god samtale med Leverkusen, og jeg informerte dem om at jeg blir værende.

    42-åringen har gjort underverker med serieleder Leverkusen i løpet av halvannet år som hovedtrener. Laget er fortsatt ubeseiret i Bundesliga denne sesongen etter 26 kamper, og med kun åtte serierunder igjen er avstanden ned til Bayern München hele ti poeng.

    – Jeg føler ikke at jobben min her er ferdig, og jeg ønsker å hjelpe de unge spillerne med å fortsette å utvikle seg. Akkurat nå er jeg overbevist om at dette er riktig for meg, sier Alonso.

    I løpet av januar og februar ble det gjort kjent at både Jürgen Klopp (Liverpool) og Thomas Tuchel (Bayern) er ferdig som hovedtrenere i sine respektive klubber til sommeren. Alonso har i lang tid vært nevnt som mulig erstatter i begge klubber. (NTB)

    Xabi Alonso
    Foto: Tom Weller / AP
  • Børven skadd før serieåpningen

    Odd-spissen Torgeir Børven fikk en smell i lysken på trening skjærtorsdag og går trolig glipp av eliteseriestarten hjemme mot Haugesund, melder Varden.

    Børven var ikke å se på Odds treningsfelt fredag. Kampen mot Haugesund spilles 1. påskedag, og spissen har fortsatt en liten hevelse i lysken, skriver Varden.

    – Torgeir er ikke bra nok til å trene i dag. Men det er for tidlig å si hvor lang tid dette vil ta. Vi tar dag for dag. Torgeir gikk av i går for ikke å ta noen sjanser, sier trener Kenneth Dokken til avisen.

    (NTB)

    Portrett av Odds Torgeir Børven fotografert på Skagerak Arena
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal