Disse monsterhendene vil knuse Norges VM-drøm

HERNING (NRK): Sveriges stjernekeeper Mikael Appelgren er en av VMs beste keepere. Og utvilsomt den med de aller største hendene.

Mikael Appelgren

EN HÅNDFULL? Mikael Appelgren får mange kommentarer på hvor store hender han har, men synes det bare er gøy.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Jeg får veldig mange kommentarer på det. Ofte ønsker folk å måle med meg, men jeg har hatt store hender siden jeg var liten, det ligger i slekta, så jeg er vant til det.

Sveriges målvakt Mikael Appelgren flirer. Han står nå med de nevnte hendene på ryggen og snakker med NRK i pressesonen i kamparenaen i Herning. Han har akkurat hilst med de kraftige nevene. Og ja, de er så store som det ser ut som.

Han er 192 centimeter høy og veier over 100 kilo. Appelgren forteller at han dessuten har størrelse 49 i sko.

– Logisk sett en fordel

Men han er ikke bare stor, han er også en av de aller beste håndballkeeperne i verden.

– Jeg er ganske rask og smidig til å være så stor som jeg er, forklarer han.

– Rent logisk sett er det jo en fordel med store hender, og man kan tenke at man redder noen ekstra baller. Men det er mange dyktige målvakter med små hender også, så man må uansett gjøre det beste ut av sine fysiske muligheter, fortsetter han.

Det har han gjort i VM. I Sveriges 12-målsseier over Tunisia reddet Rhein-Neckar Löwen-spilleren 15 av 28 skudd. Etter seks kamper står han med en redningsprosent på 40.

Mikael Appelgren

VEGG: Mikael Appelgren reddet 54 prosent av skuddene han fikk mot Tunisia.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Han er veldig god til å lese spillet og han gir masse energi til laget. Han er et fantastisk menneske å ha i en gruppe, for han gir alltid sitt beste og støtter lagkameratene sine, roser Sverige-sjef Kristján Andrésson.

Mandag venter Norge, i kamp om VM-semifinale.

– Jeg tror det laget som har best forsvar- og målvaktsspill kommer til å vinne, sier Andrésson.

Noe han ikke er alene om å mene.

Hør Sverige - Norge på NRK Sport og nrk.no mandag klokken 18.15.

Jakter revansj

Lagene er enige om at keeperduellen er jevn, og skryter av hverandre.

– Det kommer an på dagsformen, slår Appelgren fast.

29-åringen fra Uddevalla har spilt på det svenske landslaget siden 2011, og var med på EM-sølvet i Kroatia i fjor. I samme mesterskap tapte Sverige for Norge i hovedrunden, og nå ønsker de revansj.

– Jeg tror ikke vi har gjort vår beste kamp i VM ennå. Vi blir bedre og bedre, og det blir gøy å måle krefter med Norge, sier Appelgren.

Men å måle håndstørrelse slipper han nok. For bare én gang har han møtt en mann med større hender.

– Det er en mann som heter Dainis Krištopāns, som er fra Latvia og spiller for Vardar. Han er 2.15 meter høy, og da jeg tok ham i hånden så kjentes mine hender små ut faktisk, ha-ha.

HANDBALL-WORLD/

SMIDIG: Sverige har både Mikael Appelgren og Andreas Palicka som målvakter i VM. De blir beskrevet som mesterskapets beste keeperduo.

Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Siste nytt

  • Stor Korea-sjanse

    Min-Ji smeller ballen i nettveggen frå skrått hald. Der var det nær utlikning, og sjansen kom etter koreansk frispark frå 25 meter. Korea med nytt frispark like etter, men den blir blåst over.

  • - Dårlegaste omgang av Norge

    – Dette er den dårlegaste omgangan av Norge så langt i VM, seier NRK-kommentator Olav Traaen. Korea leier skotstatstikken 11-2 etter 36 minutt. Men det er framleis 1-0 til Norge.

  • Korea overtar

    Etter den gode norske opninga har Sør-Korea kome tilbake og overtatt spelet. 25 minutt er spela, og det er framleis 1-0 til Norge. – Vi slit mot dei raske koreanarane, seier NRK-ekspert Morten Morrisbak Skjønsberg.

Sendeplan

Kl. Program Kanal