Disse monsterhendene vil knuse Norges VM-drøm

HERNING (NRK): Sveriges stjernekeeper Mikael Appelgren er en av VMs beste keepere. Og utvilsomt den med de aller største hendene.

Mikael Appelgren

EN HÅNDFULL? Mikael Appelgren får mange kommentarer på hvor store hender han har, men synes det bare er gøy.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Jeg får veldig mange kommentarer på det. Ofte ønsker folk å måle med meg, men jeg har hatt store hender siden jeg var liten, det ligger i slekta, så jeg er vant til det.

Sveriges målvakt Mikael Appelgren flirer. Han står nå med de nevnte hendene på ryggen og snakker med NRK i pressesonen i kamparenaen i Herning. Han har akkurat hilst med de kraftige nevene. Og ja, de er så store som det ser ut som.

Han er 192 centimeter høy og veier over 100 kilo. Appelgren forteller at han dessuten har størrelse 49 i sko.

– Logisk sett en fordel

Men han er ikke bare stor, han er også en av de aller beste håndballkeeperne i verden.

– Jeg er ganske rask og smidig til å være så stor som jeg er, forklarer han.

– Rent logisk sett er det jo en fordel med store hender, og man kan tenke at man redder noen ekstra baller. Men det er mange dyktige målvakter med små hender også, så man må uansett gjøre det beste ut av sine fysiske muligheter, fortsetter han.

Det har han gjort i VM. I Sveriges 12-målsseier over Tunisia reddet Rhein-Neckar Löwen-spilleren 15 av 28 skudd. Etter seks kamper står han med en redningsprosent på 40.

Mikael Appelgren

VEGG: Mikael Appelgren reddet 54 prosent av skuddene han fikk mot Tunisia.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Han er veldig god til å lese spillet og han gir masse energi til laget. Han er et fantastisk menneske å ha i en gruppe, for han gir alltid sitt beste og støtter lagkameratene sine, roser Sverige-sjef Kristján Andrésson.

Mandag venter Norge, i kamp om VM-semifinale.

– Jeg tror det laget som har best forsvar- og målvaktsspill kommer til å vinne, sier Andrésson.

Noe han ikke er alene om å mene.

Hør Sverige - Norge på NRK Sport og nrk.no mandag klokken 18.15.

Jakter revansj

Lagene er enige om at keeperduellen er jevn, og skryter av hverandre.

– Det kommer an på dagsformen, slår Appelgren fast.

29-åringen fra Uddevalla har spilt på det svenske landslaget siden 2011, og var med på EM-sølvet i Kroatia i fjor. I samme mesterskap tapte Sverige for Norge i hovedrunden, og nå ønsker de revansj.

– Jeg tror ikke vi har gjort vår beste kamp i VM ennå. Vi blir bedre og bedre, og det blir gøy å måle krefter med Norge, sier Appelgren.

Men å måle håndstørrelse slipper han nok. For bare én gang har han møtt en mann med større hender.

– Det er en mann som heter Dainis Krištopāns, som er fra Latvia og spiller for Vardar. Han er 2.15 meter høy, og da jeg tok ham i hånden så kjentes mine hender små ut faktisk, ha-ha.

HANDBALL-WORLD/

SMIDIG: Sverige har både Mikael Appelgren og Andreas Palicka som målvakter i VM. De blir beskrevet som mesterskapets beste keeperduo.

Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Siste nytt

 • Finalen glapp i curling-VM

  I en jevn semifinale mot Canada, tapte det norske curlinglaget til slutt 5-6, melder NTB. Dermed klarte ikke curlingkvartetten å nå VM-finalen for blandet lag.

  For tredje VM på rad tapte det norske mixlaget, med Eirin Mesloe, Harald Skarsheim Rian, Ingvild Skaga og Wilhelm Næss, for Canada i semifinalen i Skottland. Canada møter Tyskland i finalen.

  EcrjiVaA6po
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Ny jobb for Jacobsen

  Tidligere skihopper og NRK-ekspert, Anders Jacobsen, er ansatt som sportssjef i Norges motorsportforbund og begynner i sin nye jobb allerede 1. november, skriver NTB. Jacobsen erkjenner at han ikke har så mye erfaring med motorsport, men gleder seg til utfordringen. – Jeg har en del tanker i forhold til hva vi kan gjøre, sier han.

  – Bedre toppidrettshode skal man lete lenge etter, og dette vil være med å løfte forbundets satsing på toppidrett, sier generalsekretær Tony Isaksen.

  Anders Jacobsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Superrekken brutt for Hovland

  Etter rekordmange 19 runder på rad med under 70 slag sa det til slutt stopp for Viktor Hovland. På den tredje runden på PGA-turneringen i Sør-Korea endte nordmannen på 74 slag, og er totalt fire slag under par og en delt 33.-plass før avslutningen søndag. Hovland gikk runden med fire birdies og fire bogeys, men på siste hull ble det en dobbelbogey. Justin Thomas og Danny Lee deler ledelsen, 15 under par.

  cAzcm8UeBj4
  Foto: Jared C. Tilton / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal