Disse monsterhendene vil knuse Norges VM-drøm

HERNING (NRK): Sveriges stjernekeeper Mikael Appelgren er en av VMs beste keepere. Og utvilsomt den med de aller største hendene.

Mikael Appelgren

EN HÅNDFULL? Mikael Appelgren får mange kommentarer på hvor store hender han har, men synes det bare er gøy.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Jeg får veldig mange kommentarer på det. Ofte ønsker folk å måle med meg, men jeg har hatt store hender siden jeg var liten, det ligger i slekta, så jeg er vant til det.

Sveriges målvakt Mikael Appelgren flirer. Han står nå med de nevnte hendene på ryggen og snakker med NRK i pressesonen i kamparenaen i Herning. Han har akkurat hilst med de kraftige nevene. Og ja, de er så store som det ser ut som.

Han er 192 centimeter høy og veier over 100 kilo. Appelgren forteller at han dessuten har størrelse 49 i sko.

– Logisk sett en fordel

Men han er ikke bare stor, han er også en av de aller beste håndballkeeperne i verden.

– Jeg er ganske rask og smidig til å være så stor som jeg er, forklarer han.

– Rent logisk sett er det jo en fordel med store hender, og man kan tenke at man redder noen ekstra baller. Men det er mange dyktige målvakter med små hender også, så man må uansett gjøre det beste ut av sine fysiske muligheter, fortsetter han.

Det har han gjort i VM. I Sveriges 12-målsseier over Tunisia reddet Rhein-Neckar Löwen-spilleren 15 av 28 skudd. Etter seks kamper står han med en redningsprosent på 40.

Mikael Appelgren

VEGG: Mikael Appelgren reddet 54 prosent av skuddene han fikk mot Tunisia.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Han er veldig god til å lese spillet og han gir masse energi til laget. Han er et fantastisk menneske å ha i en gruppe, for han gir alltid sitt beste og støtter lagkameratene sine, roser Sverige-sjef Kristján Andrésson.

Mandag venter Norge, i kamp om VM-semifinale.

– Jeg tror det laget som har best forsvar- og målvaktsspill kommer til å vinne, sier Andrésson.

Noe han ikke er alene om å mene.

Hør Sverige - Norge på NRK Sport og nrk.no mandag klokken 18.15.

Jakter revansj

Lagene er enige om at keeperduellen er jevn, og skryter av hverandre.

– Det kommer an på dagsformen, slår Appelgren fast.

29-åringen fra Uddevalla har spilt på det svenske landslaget siden 2011, og var med på EM-sølvet i Kroatia i fjor. I samme mesterskap tapte Sverige for Norge i hovedrunden, og nå ønsker de revansj.

– Jeg tror ikke vi har gjort vår beste kamp i VM ennå. Vi blir bedre og bedre, og det blir gøy å måle krefter med Norge, sier Appelgren.

Men å måle håndstørrelse slipper han nok. For bare én gang har han møtt en mann med større hender.

– Det er en mann som heter Dainis Krištopāns, som er fra Latvia og spiller for Vardar. Han er 2.15 meter høy, og da jeg tok ham i hånden så kjentes mine hender små ut faktisk, ha-ha.

HANDBALL-WORLD/

SMIDIG: Sverige har både Mikael Appelgren og Andreas Palicka som målvakter i VM. De blir beskrevet som mesterskapets beste keeperduo.

Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Siste nytt

 • Petacchi dopingdømt

  Den tidligere toppsyklisten Alessandro Petacchi har fått to års utestengelse for bruk av doping tilbake i 2012 og 2013. Det opplyser Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) på sine hjemmesider lørdag. I mai kom det fram at Petacchi var suspendert på grunn av mistanke om bruk av doping i sesongen 2012/13. Nå er han ilagt dopingsanksjon. Petacchi var en av sykkelsportens beste spurtere med 152 seire i karrieren. Han ga seg i 2015. (NTB)

  Petacchi
  Foto: Pascal Pavani / AFP
 • Spår trøbbel for Solskjær

  ESPN-ekspert og forfatter Gabriele Marcotti spår offensiv trøbbel for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United om Alexis Sánchez forsvinner til Inter Milan før det europeiske overgangsvinduet stenger om en uke, slik ryktene tilsier.

  – Jeg synes United så tynne ut (på topp) allerede da Romelo Lukaku ble solgt og ikke erstattet. De blir i hvert fall tynne hvis Sánchez drar, sier Marcotti til Sky Sports.

  Eksperten peker på at hvis Sánchez selges, så vil Marcus Rashford og Anthony Martial være de eneste to seniorspillerne igjen som kan spille helt fremme. I tillegg kommer stortalentene Tahith Chong og Mason Greenwood.

  – Martial og Rashford har begge startet Uniteds to første kamper denne sesongen. De er begge i elleveren. Hvis en av dem blir skadet, må den andre på en måte fylle to roller, sier Marcotti.

  ►United møter Crystal Palace på Old Trafford i dag kl. 16.00. Følg kampen her.

  Ole og Sanchez
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Vil finne VM-formen i Spania

  Edvald Boasson Hagen stiller til start i Vuelta a España. Der er målet klart. – Jeg har prøvd det én gang før, men jeg har lyst til å se om jeg kan finne formen til VM ved å kjøre Vueltaen. Forhåpentligvis er det en god oppkjøring, sier han til TV 2.

  Boasson
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal