NRK Meny
Normal

Her er kanonene Northug må slå i gullspurten

Petter Northug (28) har fått tillit som sistemann i lagsprinten for Norge. Det betyr at trønderen skal bryne seg på de aller tøffeste sprintessene.

Northug

MANGE OM BEINET: Her har Petter Northug (t.v.) akkurat vunnet lagsprinten i OL i Vancouver sammen med Øystein Pettersen for fire år siden. Nå får han blant annet kamp fra Alex Harvey, Nikita Kriukov, Alexey Poltoranin og Teodor Peterson.

Foto: NTB Scanpix/AP

 • Følg onsdagens lagsprint på NRK.no fra klokken 10.15.
Gianluca Cologna

AVSLUTTER: Gianluca Cologna går den viktige sisterunden for Sveits.

Foto: Felice Calabro' / Ap

Landslagsledelsen avslørte allerede mandag morgen at Petter Northug og OL-mester Ola Vigen Hattestad går den klassiske lagsprinten for Norge.

Sprinttrener Arild Monsen ville imidlertid ikke røpe rekkefølgen, men tirsdag kveld ble startlistene offentliggjort på FIS sine nettsider.

Her er Northug oppført som ankermann.

 • Hva tenker du om Norges sjanser i lagsprinten? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Lillebror Cologna sist

Det er også storfavoritt og hjemmehåp Nikita Kriukov, som Northug selv har trukket frem som den hardeste konkurrenten.

Det er vel og merke hvis lagene tar seg til en finale. Det er aller først tøffe runder i både kvalifiseringen og semifinalene.

Sverige har som kjent valgt å bruke Teodor Peterson på sisterunden, mens Canada har valgt Alex Harvey fremfor Devon Kershaw.

Sveits velger å sende OL-kongen Dario Cologna først ut i løypene, og dermed er det lillebror Gianluca Cologna som skal kjempe om medaljene på oppløpet.

Lillebroren har tidligere vist seg frem som en trussel i klassisk sprint.

Valgt ulik taktikk

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn peker på at Sveits og Russland dermed har valgt en annen taktikk enn Norge.

De velger å satse på sine distanseløpere fra start.

Bjørn tror både Dario Cologna og Maxim Vylegzhanin vil kjøre knallhardt for å riste av seg flest mulig.

– De har valgt å ha distanseløperen på de første rundene, mens Norge har valgt motsatt. Det blir spennende å se om Hattestad klarer å henge med, sier Bjørn, som mener Norges valg er forståelig.

– Jeg tror begge er jevne i en stakespurt, men de (landslagsledelsen) håper sikkert at Petter er i så stigende form at han kan gå enda fortere i den lange bakken før stadion.

– Går alltid for gullet

Nikolay Chebotko og Alexey Poltoranin danner et spennede lag for Kazakhstan, og det er sistnevnte som går sammen med Petter Northug.

– Jeg går alltid for gullet, og det er en stor mulighet for det på onsdag, sa Northug mandag.

Lagkamerat Hattestad har allerede lagt taktikken for å skaffe Northug et godt utgangspunkt.

– Det er en tøff løype i høyden, så man må være smart de første to rundene. Jeg var i veldig god form for en uke siden, og det gir selvtillit, sier Hattestad, som vant den individuelle sprinten i fristil.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal