Disse kan vinne Tour de France

Kampen om den gule sammenlagttrøya henger aller høyest i verdens mest prestisjetunge sykkelritt. Her kan du blitt litt bedre kjent med de fire største favorittene.

Vicenzo Nibali

FORSVARER HAN TITTELEN? Vicenzo Nibali vant Tour de France i fjor. Han er blant favorittene også i år, men også andre har skumle hensikter i årets Tour

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

Nairo Quintana, Chris Froome, Vincenzo Nibali og Albert Contador. Det er de fire rytterne på folks lepper før Tour de France starter i morgen.

De fire er de store favorittene, men bak kommer to er utfordrere og fire er outsidere.

Nairo Quintana
Foto: Ivan Aguinaga / Ap
Chris Froome
Foto: Laurent Rebours / Ap
Nibali
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters
Italy Giro Cycling
Foto: Antonio Calanni / Ap

– Første uka avgjørende

Sportsdirektør i Team Sky, nordmannen Gabriel Rasch, har fått god kontroll på løypa, og tror flere av rytterne kan «tape» touren allerede den første uka, hvor både sterk sidevind og brostein kan spille store roller.

– De første sju-åtte dagene blir spesielt viktige, fram til den første hviledagen. Med mange midtrabatter kan det bli masse velting. Det blir en enorm fight mellom lagene som skal ha kapteinene sine fram og i sikkerhet, spår Rasch.

– Om det regner på brosteinen vil feltet bli sprengt. Sammenlagtrytterne må være offensive og langt framme for ikke å havne i dumme situasjoner og massevelt, forklarer han.

Flere utfordrere

Utenom de fire ypperste kommer ryttere som Tejay van Garderen (BMC), Thibaut Pinot (FDJ) i en utfordrerduo like bak. Mange vil også følge ekstra tett med på franskmennene Romain Bardet og Jean Christophe Peraud (begge AG2R), samt Andrew Talansky (Cannondale Garmin) og Alejandro Valverde (Movistar).

I tillegg kommer det alltid noen overraskelser som kan hevde seg blant topp ti.

– Noen unge gjør nok det. De kan være aktuelle for å vinne den hvite trøya, spår Sky-direktøren som har størst tro på sin egen rytter.

– Froome har hatt et veldig godt år, med gradvis formøkning hele sesongen. Han virker mentalt veldig klar, sier Rasch.

Du kan følge rittet i NRK Sport på DAB-radio her, hver dag fra klokka 14.30 (med unntak av 12. og 26. juli).

Siste nytt

 • VIF forlenger med Deila

  Ronny Deila signerte i ettermiddag en ny kontrakt med Vålerenga, som gjør ham til trener de neste tre sesongene. Det skriver VG. Klubben mener at 44-åringen er rett mann til å ta Vålerenga videre, til tross for tidenes dårligste høstsesong.

  Ronny Deila og Vålerenga er inne i en dårlig periode
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Norendal fikk skulderen ut av ledd

  Silje Norendal slo skulderen ut av ledd under dagens kvalifisering i big air-kvalifiseringen i verdenscupen i Beijing. 26-åringen ble nummer ti i kvalifiseringen i den fremtidige OL-bakken og tok seg ikke videre til finalen. (VG)

  silje norendal
  Foto: Austin Colbert / AP
 • Avviser «El Clásico»-utsettelse

  Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er tydelig på at neste ukes stormøte mellom Barcelona og Real Madrid ikke vil bli utsatt igjen. Han mener det er alles ansvar å se til at det ikke blir bråk og oppfordrer til ro. «El Clásico»-oppgjøret skulle etter planen ha vært spilt i slutten av oktober, men uroligheter i Catalonia tvang Det spanske fotballforbundet (RFEF) til å utsette kampen. Ny dato er onsdag 18. desember.

  Spain Catalonia
  Foto: Joan Mateu / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal