Disse kan bli Norges nye idrettspresident

Minimum fire personer er nominert som en mulig presidentkandidat til neste års NIF-valg. Her er listen.

Bilde av div ledere.

Tom Tvedt, Eirik Sørdahl, Berit Kjøll og Sven Mollekleiv kan alle bli president i Norges idrettsforbund til våren.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix, NORGES VOLLEYBALLFORBUND, Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix og Audun Braastad / NTB scanpix

Den 10. desember gikk fristen for å melde inn kandidater til neste års presidentvalg ut for idrettskretser og særforbund. Nå begynner valgkomiteens jobb med å finne ut hvilke kandidater som er best egnet.

Allerede nå kan NRK offentliggjøre fire aktuelle kandidater.

Valgkomiteen har også mandat til å finne andre kandidater.

Her er listen over aktuelle kandidater. Slik NRK forstår det, er også flere kandidater nominert. Hele nominasjonslisten blir offentliggjort onsdag klokken 15.00.

Tom Tvedt (50)

Den sittende presidenten har sagt at han ønsker gjenvalg. Tvedt har vært president i NIF siden 2015, men har ved flere anledninger vært i hardt vær.

Tvedt har selv spilt håndball på landslaget og har en karriere som både ordfører i Randaberg og fylkesordfører i Rogaland.

Tvedt satt i idrettsstyret også forrige periode (2011-2015), men ble i 2015 enstemmig valgt som Norges nye idrettspresident. Han er glad for at det kommer flere kandidater på banen.

– Jeg syns det bare er positivt. Vi er en stor organisasjon. At det er mange som ønsker å bidra i fremtiden, det må bare være bra. Det hadde vært vanskeligere og verre om ingen ønsket å bidra. Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for norsk idrett. Så er det opp til valgkomiteen å finne ut hva som er best for norsk idrett videre, sier Tvedt til NRK.

Sven Mollekleiv (63)

Mollekleiv er født i Bergen, men oppvokst i Oslo. Han var først ute med å stille seg til rådighet dersom idretten ønsket å ha han som president. Flere idrettskretser har nominert Mollekleiv.

Han har vært både generalsekretær og president i Norges Røde Kors, men har også en rekke andre verv bak seg.

Sven Mollekleiv

Sven Mollekleiv har en rekke verv bak seg, både i og utenfor idretten.

Foto: NRK

Han har utdannelse fra idrettshøgskolen i Oslo, vært informasjonssjef i NIF og hatt roller i både Norges Fotballforbund og Vålerenga. I dag jobber han som direktør i et internasjonalt transportfirma.

– Jeg er glad for at det er flere kandidater og at den demokratiske prosessen fungerer i Norges idrettsforbund. Nå er det opp til valgkomiteen å gjøre sin jobb, sier Mollekleiv til NRK.

Eirik Sørdahl (55)

Sørdahl er i dag president i Norges Volleyballforbund. Det var de som nominerte han til presidentvervet i NIF.

– Jeg tror det er viktig at idretten har flere kandidater å velge mellom når de skal velge noen til et så viktig verv for de neste fire årene. Min prosess blir at jeg stort sett kommer til å sitte stille i båten og vente på at valgkomiteen kontakter meg. Jeg kommer ikke til å starte en stor valgkamp eller bruke mye energi på dette i offentligheten, sier Sørdahl.

Eirik Sørdahl

President i Norges Volleyballforbund, Eirik Sørdahl.

Foto: Norges Volleyballforbund

Han har lang fartstid innen idretten. Han har styreerfaring fra både idrett og næringsliv. I 2016 ble han valgt som ny volleyballpresident. En av hans første oppgaver var blant annet å snu en negativ økonomisk utvikling.

– Vi har vært gjennom en tøff økonomisk operasjon og en snuoperasjon organisatorisk. Der har vi jobbet med å optimalisere hvordan volleyballforbundet skal drive over tid. Vi ønsker å få mest mulig aktivitet for de ressursene vi har, og minst mulig administrasjon. Jeg har ledet an i den prosessen og vi har kommet godt på vei i vår moderniseringsprosess, sier Sørdahl til NRK.

Berit Kjøll (63)

Etter det NRK erfarer er også Berit Kjøll nominert av et stort særforbund til presidentvervet.

Kjøll har en solid CV som leder i en rekke bedrifter. Kilroy Travel, Tusenfryd, Flytoget, Steen & Strøm og Telenor. I dag jobber hun som direktør i telekomleverandørselskapet Huawei. Hun har også erfaring fra styret i Norges Rytterforbund.

Berit Kjøll

Berit Kjøll gikk av som styreleder i Den norske turistforeningen tidligere i år. Nå er hun aktuell som ny idrettspresident.

De siste årene har Kjøll vært styreleder i Den Norske Turistforeningen. Hun har også vært i styret i DNB, SAS, Hurtigruten og Oslo universitetssykehus.

Flere innen idretten har pekt på at man trenger en kvinnelig president neste periode. Kjøll har en meget solid CV, men altså begrenset med erfaring fra idretten sammenlignet med de andre kandidatene.

NB! Dette er listen over personer som NRK kjenner til. Det kan være flere kandidater som er nominert. Valgkomiteen har også myndighet til å snakke med andre kandidater dersom de ønsker det.

Siste nytt

 • Innbytter berget Arsenal-poeng

  Arsenal stanget lenge hjemme mot nedrykkstruede Fulham, men hadde flyt i tilleggstiden og berget 1-1 i søndagens Premier League-kamp.

  Innbytter Eddie Nketiahs mål endte noen svært dramatiske sluttminutter i London-oppgjøret der Fulham-keeper Alphonse Areola hadde vært i det umulige hjørnet i 96 minutter.

  Areola reddet også skuddforsøket fra Dani Ceballos helt på tampen, men Nketiah satte returen i mål.

  Med ett poeng mot Fulham ser det svært vrient ut for Arsenal å blande seg inn i kampen om de seks øverste plassene på Premier League-tabellen.

  Det skiller ni poeng opp til West Ham på 4.-plass og seks til Liverpool på 6.-plassen. Sistnevnte har én kamp til gode på Arsenal.

  Premier League - Arsenal v Fulham
  Foto: Julian Finney / Reuters
 • Aalerud med 11.-plass i Amstel

  Den norske proffsyklisten Katrine Aalerud ble nummer 11 i Amstel Gold søndag. Hun var ni sekunder bak tetgruppa der Marianne Vos vant.

  Den nederlandske sykkeldronningen har vunnet det som er å vinne, men søndagens seier var hennes første i Amstel Gold, en av Ardennene-klassikerne.

  Vos var sterkes i spurten da en gruppe på ni kom samlet inn til mål. Like bak dem rullet Norges beste kvinnesyklist for tiden i mål.

  Aalerud, som er proff i Movistar-laget, kjørte inn til 11.-plass, bare ni sekunder bak tetgruppa med de største favorittene.

  Stine Borgli ble nummer 61, mens Mie Bjørndal Ottestad ble nummer 63.

  Katrine Aalerud
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Fjerde seier for Cavendish i Tyrkia

  Sykkelveteranen Mark Cavendish (35) slo blant andre Kristoffer Halvorsen i søndagens spurt og tok sin fjerde etappeseier i Tyrkia rundt.

  Den britiske Deceuninck-Quick Step-rytteren har fått et realt løft under etapperittet i Tyrkia. Han hadde ikke vunnet et løp på over tre år før han vant den 2. etappen der i starten av uken.

  Cavendish var sterkest også på avslutningsetappen søndag, og han vant foran belgieren Jasper Philipsen og norske Kristoffer Halvorsen fra Uno-X-laget.

  Sammenlagtseieren i rittet gikk til spanjolen José Manuel Díaz. Han vant med bare ett sekunds margin til australske Jay Vine. (NTB)

  Cavendish
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal