Hopp til innhold

Disse kan bli Norges nye idrettspresident

Minimum fire personer er nominert som en mulig presidentkandidat til neste års NIF-valg. Her er listen.

Bilde av div ledere.

Tom Tvedt, Eirik Sørdahl, Berit Kjøll og Sven Mollekleiv kan alle bli president i Norges idrettsforbund til våren.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix, NORGES VOLLEYBALLFORBUND, Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix og Audun Braastad / NTB scanpix

Den 10. desember gikk fristen for å melde inn kandidater til neste års presidentvalg ut for idrettskretser og særforbund. Nå begynner valgkomiteens jobb med å finne ut hvilke kandidater som er best egnet.

Allerede nå kan NRK offentliggjøre fire aktuelle kandidater.

Valgkomiteen har også mandat til å finne andre kandidater.

Her er listen over aktuelle kandidater. Slik NRK forstår det, er også flere kandidater nominert. Hele nominasjonslisten blir offentliggjort onsdag klokken 15.00.

Tom Tvedt (50)

Den sittende presidenten har sagt at han ønsker gjenvalg. Tvedt har vært president i NIF siden 2015, men har ved flere anledninger vært i hardt vær.

Tvedt har selv spilt håndball på landslaget og har en karriere som både ordfører i Randaberg og fylkesordfører i Rogaland.

Tvedt satt i idrettsstyret også forrige periode (2011-2015), men ble i 2015 enstemmig valgt som Norges nye idrettspresident. Han er glad for at det kommer flere kandidater på banen.

– Jeg syns det bare er positivt. Vi er en stor organisasjon. At det er mange som ønsker å bidra i fremtiden, det må bare være bra. Det hadde vært vanskeligere og verre om ingen ønsket å bidra. Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for norsk idrett. Så er det opp til valgkomiteen å finne ut hva som er best for norsk idrett videre, sier Tvedt til NRK.

Sven Mollekleiv (63)

Mollekleiv er født i Bergen, men oppvokst i Oslo. Han var først ute med å stille seg til rådighet dersom idretten ønsket å ha han som president. Flere idrettskretser har nominert Mollekleiv.

Han har vært både generalsekretær og president i Norges Røde Kors, men har også en rekke andre verv bak seg.

Sven Mollekleiv

Sven Mollekleiv har en rekke verv bak seg, både i og utenfor idretten.

Foto: NRK

Han har utdannelse fra idrettshøgskolen i Oslo, vært informasjonssjef i NIF og hatt roller i både Norges Fotballforbund og Vålerenga. I dag jobber han som direktør i et internasjonalt transportfirma.

– Jeg er glad for at det er flere kandidater og at den demokratiske prosessen fungerer i Norges idrettsforbund. Nå er det opp til valgkomiteen å gjøre sin jobb, sier Mollekleiv til NRK.

Eirik Sørdahl (55)

Sørdahl er i dag president i Norges Volleyballforbund. Det var de som nominerte han til presidentvervet i NIF.

– Jeg tror det er viktig at idretten har flere kandidater å velge mellom når de skal velge noen til et så viktig verv for de neste fire årene. Min prosess blir at jeg stort sett kommer til å sitte stille i båten og vente på at valgkomiteen kontakter meg. Jeg kommer ikke til å starte en stor valgkamp eller bruke mye energi på dette i offentligheten, sier Sørdahl.

Eirik Sørdahl

President i Norges Volleyballforbund, Eirik Sørdahl.

Foto: Norges Volleyballforbund

Han har lang fartstid innen idretten. Han har styreerfaring fra både idrett og næringsliv. I 2016 ble han valgt som ny volleyballpresident. En av hans første oppgaver var blant annet å snu en negativ økonomisk utvikling.

– Vi har vært gjennom en tøff økonomisk operasjon og en snuoperasjon organisatorisk. Der har vi jobbet med å optimalisere hvordan volleyballforbundet skal drive over tid. Vi ønsker å få mest mulig aktivitet for de ressursene vi har, og minst mulig administrasjon. Jeg har ledet an i den prosessen og vi har kommet godt på vei i vår moderniseringsprosess, sier Sørdahl til NRK.

Berit Kjøll (63)

Etter det NRK erfarer er også Berit Kjøll nominert av et stort særforbund til presidentvervet.

Kjøll har en solid CV som leder i en rekke bedrifter. Kilroy Travel, Tusenfryd, Flytoget, Steen & Strøm og Telenor. I dag jobber hun som direktør i telekomleverandørselskapet Huawei. Hun har også erfaring fra styret i Norges Rytterforbund.

Berit Kjøll

Berit Kjøll gikk av som styreleder i Den norske turistforeningen tidligere i år. Nå er hun aktuell som ny idrettspresident.

De siste årene har Kjøll vært styreleder i Den Norske Turistforeningen. Hun har også vært i styret i DNB, SAS, Hurtigruten og Oslo universitetssykehus.

Flere innen idretten har pekt på at man trenger en kvinnelig president neste periode. Kjøll har en meget solid CV, men altså begrenset med erfaring fra idretten sammenlignet med de andre kandidatene.

NB! Dette er listen over personer som NRK kjenner til. Det kan være flere kandidater som er nominert. Valgkomiteen har også myndighet til å snakke med andre kandidater dersom de ønsker det.

Siste nytt

 • Flytrøbbel forsinker Branns cupkamp

  NM-oppgjøret mellom Brann og Fredrikstad er forskjøvet med én time etter at FFKs flyavgang til Bergen ble utsatt.

  Det opplyser Brann på sine nettsider. Kveldens cupkamp får avspark klokken 19.00.

  – Fredrikstad har fått problemer med et utsatt fly, og derfor er vi blitt enige med Fredrikstad og NFF om at vi skyver tidspunktet for avspark med 60 minutter, sier Branns daglig leder Christian Kalvenes.

  Han begrunner utsettelsen med at den gir begge lag best mulig forberedelser til kampen. Vinneren går til fjerde runde i fotball-NM. (NTB)

 • Tidligere etappevinner må stå over Tour de France etter koronatest

  Sørafrikaneren Daryl Impey ble onsdag regnet som usikker til Tour de France etter smitte innad i Israel-Premier Tech-laget. Nå har han selv testet positivt.

  Det bekrefter laget hans på Twitter. 37-åringen blir opplyst å være uten symptomer.

  Vinneren av den niende Tour de France-etappen i 2019 erstattes av Guy Niv, som uttaler følgende etter at han nå er tatt inn i troppen:

  – Jeg er veldig spent og glad for å ha fått muligheten til å kjøre mitt andre Tour de France, selv om jeg føler med lagkameratene mine som blir tvunget til å stå av rittet.

  Impey blir den femte i rekken av ryttere som må stå av touren som følge av korona. På Israel-Premier Tech-laget har Omer Goldstein allerede kastet inn håndkleet etter positivt prøvesvar onsdag. Det samme gjelder Samuele Battistella (Astana), Matteo Trentin (UAE) og Tim Declercq (Quick-Step).

  Også Jumbo-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman har fått konstatert smitte. (NTB)

  Daryl Impey fra Sør-Afrika.
  Foto: Laurent Rebours / AP
 • Vipers signerte russisk stjerne

  Anna Vjakhireva (27) har skrevet under for håndballklubben Vipers Kristiansand. Hun har flere OL- og VM-medaljer i bagasjen med det russiske landslaget.

  Vipers bekrefter signeringen i en pressemelding, skriver TV 2.

  Backen har inngått en ettårskontrakt med de regjerende mesterligavinnerne. Ifølge TV 2 kommer Vjakhireva fra ungarske FTC Hungaria.

  Vjakhireva var med å vinne OL i Rio i 2016 før hun tok sølv med det russiske laget i fjorårets Tokyo-leker.

  – Dette er en spiller i den absolutte verdensklasse. Det er et scoop for oss, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til kanalen.

  Gjekstad forteller at de måtte sjekke om det var mulig å hente en russisk spiller til klubben.

  – Vi har gjort en ganske grundig sondering politisk både blant håndballforbundet og blant våre sponsorer, og også litt ellers. Vi er bare blitt møtt med positive tilbakemeldinger. Det er litt annerledes når en spiller forlater Russland, sier han.

  Møbelringen cup 2016: Norge - Russland.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste