NRK Meny
Normal

Løke eneste strekspiller til OL

Mens Heidi Løke kan belage seg på mye spilletid under OL i Rio, må Silje Solberg nøye seg med å bli med til Brasil som reserve. Keeperplassene gikk nemlig til Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde.

Heidi Løke

VETERAN: Heidi Løke er Norges valg på strekplass.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Thorir Hergeirsson tok ut alle 14 håndballjentene som skal representere Norge i OL i Rio.

Noe overraskende er det kanskje at landslagssjefen tok ut bare én ren strekspiller, Heidi Løke. Hun har i tillegg vært småskadet den siste tiden, og ikke spilt de siste treningskampene under samlingen i Portugal.

– Jeg er helt frisk nå. Jeg var aldri bekymret. Jeg hadde spilt med skaden også, jeg. Jeg skal gi alt for Norge, og sørge for at det blir bra på strekplassen, sier Løke til NRK.

– Heidi er en ener i Norge. Hun har spilt 92-95 prosent av tiden, og er hun ute er det enten når hun er utvist, eller vi leder mye. Jeg tror dette gagner laget best, når vi bare kan ha med 14, mener Hergeirsson.

– Hun klarer seg helt fint alene, slår Camilla Herrem fast.

Under treningskampene i Algarve har Mari Molid fått prøve seg på streken.

– Hun har vist kvaliteter som holder til å være en avlaster, sier sjefen.

Laster Twitter-innhold

Solberg vraket

Det var knyttet stor forventning til hvem som ville kapre de to keeperplassene. Valget falt på Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde. Dermed blir Silje Solberg reserve i Brasil.

– De er alle dyktige målvakter, men jeg føler dette er paret som kan løse oppgaven best. Silje er en meget dyktig og klar reserve, sier Hergeirsson.

Lunde ble vraket til VM i desember.

– Jeg har prøvd å glemme det. Det var tungt og irriterende. Jeg har bare jobbet på, og tenkt at jeg ville være med neste gang. Jeg er veldig glad, forteller Lunde til NRK.

Silje Solberg

TO AV TRE: Kari Aalvik Grimsbø (t.v.) og Katrine Lunde (t.h.) er OL-klare. Silje Solberg er henvist til reserveplass.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Tilbake fra mammaperm

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (31) ble mamma i desember, men er med i troppen.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

TILBAKE: Linn-Kristin Riegelhuth Koren er ferdig med mammapermen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det har vært beinhard jobbing. Det har vært en litt annen hverdag hjemme, med en liten som krever sitt, men jeg har funnet en bra balanse, som er noe av grunnen til at jeg har klart det, sier «Linka» til NRK

– Det er ikke bare, bare å komme tilbake etter så kort tid, så vi har hatt en sunn skepsis, men hun har gjort jobben. Hun mangler fortsatt litt, så hun må jobbe godt frem mot mesterskapet, forklarer landslagssjefen.

– Det er gledelig at hun har kommet tilbake, mener NRKs ekspert Øystein Havang.

Emilie Hegh Arntzen (22) har fått plass til fordel for Marta Tomac.

– Det er litt overraskende, men hun har jobbet knallhardt. Hun har spisskompetanse i forhold til høyde og rekkevidde, sier Havang.

 • Olympiatoppen gjorde samtidig sitt andre av tre OL-uttak søndag.

Siste nytt

 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP
 • Gir ikke opp 5000-meter

  Etter det mislykkede forsøket på EM-kravet på 5000-meter i Stockholm, vurderte Filip Ingebrigtsen å droppe distansen under EM i Berlin. Ifølge trenerpappa Gjert har Filip nå bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på kravet. – Men vi vet fortsatt ikke når og hvor, sier Gjert Ingebrigtsen til NRK.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Emre Can er Juventus-klar

  Emre Cans tid i Liverpool er offisielt over. Midtbanespilleren har skrevet under en fireårskontrakt med den italienske storklubben Juventus. Den tyske 24-åringen gjennomførte den obligatoriske legesjekken i Torino tidligere i dag.

  Italy Soccer Can
  Foto: Alessandro Di Marco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia