Løke eneste strekspiller til OL

Mens Heidi Løke kan belage seg på mye spilletid under OL i Rio, må Silje Solberg nøye seg med å bli med til Brasil som reserve. Keeperplassene gikk nemlig til Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde.

Heidi Løke

VETERAN: Heidi Løke er Norges valg på strekplass.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Thorir Hergeirsson tok ut alle 14 håndballjentene som skal representere Norge i OL i Rio.

Noe overraskende er det kanskje at landslagssjefen tok ut bare én ren strekspiller, Heidi Løke. Hun har i tillegg vært småskadet den siste tiden, og ikke spilt de siste treningskampene under samlingen i Portugal.

– Jeg er helt frisk nå. Jeg var aldri bekymret. Jeg hadde spilt med skaden også, jeg. Jeg skal gi alt for Norge, og sørge for at det blir bra på strekplassen, sier Løke til NRK.

– Heidi er en ener i Norge. Hun har spilt 92-95 prosent av tiden, og er hun ute er det enten når hun er utvist, eller vi leder mye. Jeg tror dette gagner laget best, når vi bare kan ha med 14, mener Hergeirsson.

– Hun klarer seg helt fint alene, slår Camilla Herrem fast.

Under treningskampene i Algarve har Mari Molid fått prøve seg på streken.

– Hun har vist kvaliteter som holder til å være en avlaster, sier sjefen.

Laster Twitter-innhold

Solberg vraket

Det var knyttet stor forventning til hvem som ville kapre de to keeperplassene. Valget falt på Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde. Dermed blir Silje Solberg reserve i Brasil.

– De er alle dyktige målvakter, men jeg føler dette er paret som kan løse oppgaven best. Silje er en meget dyktig og klar reserve, sier Hergeirsson.

Lunde ble vraket til VM i desember.

– Jeg har prøvd å glemme det. Det var tungt og irriterende. Jeg har bare jobbet på, og tenkt at jeg ville være med neste gang. Jeg er veldig glad, forteller Lunde til NRK.

Silje Solberg

TO AV TRE: Kari Aalvik Grimsbø (t.v.) og Katrine Lunde (t.h.) er OL-klare. Silje Solberg er henvist til reserveplass.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Tilbake fra mammaperm

Linn-Kristin Riegelhuth Koren (31) ble mamma i desember, men er med i troppen.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren

TILBAKE: Linn-Kristin Riegelhuth Koren er ferdig med mammapermen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det har vært beinhard jobbing. Det har vært en litt annen hverdag hjemme, med en liten som krever sitt, men jeg har funnet en bra balanse, som er noe av grunnen til at jeg har klart det, sier «Linka» til NRK

– Det er ikke bare, bare å komme tilbake etter så kort tid, så vi har hatt en sunn skepsis, men hun har gjort jobben. Hun mangler fortsatt litt, så hun må jobbe godt frem mot mesterskapet, forklarer landslagssjefen.

– Det er gledelig at hun har kommet tilbake, mener NRKs ekspert Øystein Havang.

Emilie Hegh Arntzen (22) har fått plass til fordel for Marta Tomac.

– Det er litt overraskende, men hun har jobbet knallhardt. Hun har spisskompetanse i forhold til høyde og rekkevidde, sier Havang.

 • Olympiatoppen gjorde samtidig sitt andre av tre OL-uttak søndag.

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal