Steira: – Dette er veldig stort

Kristin Størmer Steira, Hedda Berntsen og Jens Arne Svartedal tildeles idrettsnorges mest prestisjetunge utmerkelse: Egebergs Ærespris.

egerberg

Kristin Stømer Steira, Jens Arne Svartedal og Hedda Berntsen.

Foto: Scanpix

– Dette er veldig stort. Denne prisen henger veldig høyt i Norge, sier en strålende fornøyd Størmer Steira til NRK.

Hun har akkurat fått vite at hun får den presisjetunge prisen, som deles ut til toppidrettsutøvere som har vist allsidighet gjennom sterke resultater i mer enn én idrett.

– Allsidighet gir motivasjon

Hun får prisen for 2011.

– Jeg har alltid vært allsidig, og det har sannsynligvis ført meg dit jeg er i dag, sier OL- og VM-gullvinneren.

– Jeg har satset på friidrett de siste årene for å bli en bedre skiløper, men også fordi det gir meg motivasjon å være i helt forskjellige miljøer. Det er en bra måte å unngå å bli lei på, og jeg anbefaler alle unge utøvere - nesten uansett idrett - til å være allsidige.

Enten VM eller ingenting

Steira har tidligere varslet at hun kan komme til å legge opp etter årets sesong. Nå er hun hjemme i Tana i Finnmark for å gå Tour de Barents og lade batteriene, og hun sier en avgjørelse med tanke på neste sesong fortsatt ikke er tatt.

– Jeg er nok fortsatt i tenkeboksen. Det gjelder å få årets sesong og alle inntrykkene litt på avstand før man tar en avgjørelse.

– Men hvis du fortsetter, blir det da frem til neste mesterskap som er VM i 2013?

– Ja, det blir det. Fortsetter jeg, blir det med to eller tre års perspektiv.

Det er VM i Val di Fiemme i 2013 og OL i Sotsji i 2014.

Prisvinnerne for 2010 ble også offentliggjort tirsdag. Det er langrennsløper Jens Arne Svartedal og skicross-utøver Hedda Berntsen som får hver sin pris for 2010.

Er du enig i utdelingen? Si din mening nederst!

Her er juryens begrunnelser:

Hedda Berntsen
Det er lagt spesielt vekt på at hun har topp internasjonale resultater i tre grener med gullmedalje og bronsemedalje i VM i telemarkkjøring, OL-sølv freestyle/skicross og VM-bronse i alpint/slalåm.

Jens Arne Svartedal
Komiteen har lagt vekt på en lang idrettslig merittliste, med gullmedalje i VM skisprint og verdenscupseier i skisprint. Sideidrett er duathlon (løp og sykkel) hvor han er norsk mester med gullmedalje og sølvmedalje individuelt og to laggull.

Kristin Størmer Steira
Toppen på en lang merittliste i hovedidretten er gullmedaljer i OL og VM i ski/stafett og 2 VM-sølv og 2 VM-bronse i ski/ individuelt. Hennes sideidrett er friidrett hvor hun er norsk mester i terrengløp og på 5000 meter.

Kammerherre Egebergs Ærespris er norsk idretts mest prestisjefylte pris og ble innstiftet i 1919. Den tildeles etter følgende kriterier:

*Fremragende prestasjoner i en idrettsgren: Topp-plassering i internasjonale mesterskap som VM, OL eller Paralympics.

*Utmerket seg i andre idrettsgrener: Nasjonale topp-plasseringer i minst en idrettsgren.

*Prestasjonene må ligge innenfor en «rimelig tidsperiode».

*Å være god rollemodell for idrettens grunnverdier.
Det er Idrettsstyret som forvalter kriteriene for prisen og utnevner komiteen som har ansvaret for tildelingen. Den deles ut under åpningen av Idrettstinget torsdag 5. mai.

Siste nytt

 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Nadal feid av banen i semifinalen

  For første gang siden 2015 får Monte Carlo Masters en annen vinner enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen tapte mot italienske Fabio Fognini i lørdagens semifinale. Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • King brente kjempesjanse

  En upresset Joshua King blåste ballen høyt over mål fra seks meter da et kvarter var spilt mot Fulham. Det viste seg å bli skjebnesvangert for Bournemouth, som tapte seriekampen 0-1. Aleksandar Mitrovic scoret på straffe for Fulham.

  X03810
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal