Hopp til innhold

Disse femti meterne viser at Henrik (18) kan nå VM-finale

Han var langt unna en semifinale på 200 meter fri. Likevel leverte Henrik Christiansen 50 meter som ga prov om noe stort i svømme-VM.

Henrik Christiansen i 200 meter fri i VM i svømming i 2015.

STERK: Henrik Christoffersen distanserte resten av heatet sitt i løpet av de siste 50 meterne mandag.

'Da han vekslet etter 150 meter var ikke Henrik Christiansen blant de tre beste i sitt heat på 200 meter fri. 50 meter senere var han soleklart først i mål.

Tilslutt endte 18-åringen på 33. plass i kvalifiseringen mandag, og var langt unna en semifinaleplass. Likevel forteller de siste 50 meterne mye om en ung mann med store planer om VM-finaler i dagene som kommer.

Aleksander Hetland

IMPONERT: NRK-ekspert Aleksander Hetland tror på edelt metall til Henrik Christiansen, men ikke allerede i årets VM.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Bare et knippe av verdens aller beste svømmere på 200 meter svømte raskere enn Christiansen i avslutningen.

– Det viser at han har en sinnsykt bra kapasitet. Han mangler litt fart på de første hundre for å være i toppen på en 200 meter, men det er ikke det han satser på. De beste øvelsene hans, de kommer nå, sier NRKs ekspert på svømming, Aleksander Hetland.

Tror på dobbel finaleplass

Den gode prestasjonen til Christiansen kommer etter at han knuste sin egen norgesrekord på 400 meter fri søndag.

På tirsdag svømmes det 800 meter, og på lørdag er det 1500 meter, og nå tror Hetland på finale i begge øvelser.

– Med det jeg har sett nå, så vil jeg si at jeg satser på finale, og at det nesten er en nedtur om han ikke får det. Det kommer selvfølgelig an på de andre, men jeg tror Henrik nå vil svømme under 15 minutter på 1500 meter og komme seg til en finale, sier han.

Kan bli løftet av god start

Hetland tror også den gode starten på mesterskapet, men solide personlige rekorder på både 200 meter og 400 meter vil slå positivt ut.

– Det har kjempemye å si. Å komme inn i et mesterskap og få en god start er utrolig viktig. Man er alltid nervøs. Man har toppet formen, men man vet ikke om man har truffet. Nå kan han senke skuldrene og får bra med selvtillit, og det er ofte det som skal til for å svømme virkelig bra, mener Hetland.

Han tror Christiansen kommer til å ta internasjonale medaljer, og gjerne i VM og OL-sammenheng, men at årets VM nok er i tidligste laget for det.

Christiansen selv er i alle fall klar for sine beste distanser etter en oppløftende start.

– Jeg gleder meg helt vilt til 800 meter, sier han til NRK.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal