Hopp til innhold

Disse Carlsen-bildene beroliger ekspert: – Et veldig godt tegn

DOHA (NRK): Selv da Magnus Carlsen slet som mest i VM-starten, satt smilet og vitsene løst. Sjakkstjernens strålende humør viser at han har kontroll, mener ekspert.

Magnus Carlsen

I SLAG: Magnus Carlsen smilte bredt og var i godt humør under den første dagen av VM i hurtigsjakk – selv om spillet ikke var det helt store.

Foto: Lars Bryne / NRK

– Han er positiv, noe som er veldig bra. Du ser han smiler og er fornøyd – og det er et veldig godt tegn, sier sjakkekspert Tarjei Svensen til NRK.

Magnus Carlsen

SLET: Magnus Carlsen startet dårlig, men hentet seg inn. Han står med 3,5 poeng av 5 mulige.

Foto: Lars Bryne / NRK

Den norske stjernen fikk på ingen måte en drømmestart på VM i hurtig- og lynsjakk i Doha. Carlsen startet med remis og fulgte kort tid opp med et sjokkerende tap.

Sist gang han gikk på et tap – under VM i New York – var Carlsen så misfornøyd at han nektet å stille opp på pressekonferansen, noe som skapte store overskrifter her til lands.

– Viser at han har kontroll

Men den noe nedbrutte og skuffede Magnus Carlsen vi er vant til å se når formen svikter var ikke å se i den gedigne håndballhallen i Qatar. Mandag stilte han opp til intervjuer med NRK en rekke ganger – og lirte til og med av seg flere store smil da det hele så mørkest ut.

– Magnus er en spiller som tydelig gir uttrykk for det hvis han ikke er fornøyd med spillet sitt. Selv når han vinner kan han gi uttrykk for at han er misfornøyd. Han vil ikke bare vinne, men han må også spille bra. Så jeg tror at det gode humøret, viser at han har kontroll, sier Svensen.

Magnus Carlsen

SVEVER HØYT: Magnus Carlsen fikk oppmerksomhet og latter fra sjakkeliten da han kastet seg over et gjerde før et av partiene.

Foto: Lars Bryne / NRK

Fikk konkurrentene til å le

Carlsens gode humør smittet også over på resten av sjakkeliten på VMs første dag. I forkant av det fjerde partiet la nordmannen på sprang ned trappene fra familiens egen lounge og hoppet (mindre) elegant over et gjerde.

Det var bare få minutter igjen til klokka begynte å tikke, men ved bordene satt flere av spillerne og lo i stedet for å konsentrere seg.

NRK-ekspert Torstein Bae tror Carlsen spilte på seg stor selvtillit etter VM-seieren over Sergej Karjakin i New York. Han sa i forkant av gårsdagen at nordmannens positivitet blir en stor fordel i Qatar.

– Med den selvtilliten og humøret han har nå, tror jeg Carlsen er klar for å dunke til med tre av tre VM-seire i år, sa Bae til NRK.

– Veldig viktig for meg

Heldigvis – for Carlsen – ble remis og tap snudd til tre strake seire på dag én av hurtigsjakken. Dermed står han med 3,5 poeng av 5 mulige i sammendraget.

Sjakkstjernen er tydelig på at ingenting er kjørt med tanke på å ta VM-trippelen – altså å vinne klassisk sjakk, hurtigsjakk og lynsjakk på ett år.

– Det er veldig viktig for meg å ta de to titlene her i VM. Jeg håper jeg kommer enda bedre med i spillet etter hvert når det begynner å spisse seg til. Selv om jeg har gitt bort en del poeng er det ikke så langt opp, sier Carlsen.

Carlsen starter dag to av VM mot den nederlandske overraskelsesmannen Benjamin Bok. Nordmannen ligger på delt 10.plass, halvannet poeng bak lederen Anton Korobov fra Ukraina.

Sportsnyheter

Danske Axel Vang Christiansen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Andorras Nahuel Carabana ofret egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Her ofrer konkurrenten egne sjanser for å hjelpe supertalentet

Axel Vang Christensen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Da ofret Andorras Nahuel Carabana egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Siste nytt

 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Ekspert bekymret tross seier: – Ser svimmel ut

  Det ble til slutt seier for Mol/Sørum mot isrealerne Elazar/Ohana, men den kan ha kostet litt for duoen.

  For før kampen var det kjent at Anders Mol har slitt med sykdom, og fortsatt har trøbbel med vond hals og slimhoste.

  – Det er tydelig at Anders sliter. Han ser svimmel ut, kommenterte NRKs ekspert Vegard Høidalen underveis.

  Også Mols far og trener, Kåre Mol, var bekymret etter første sett.

  – Jeg ser han sliter og prøver å spare krefter. Jeg er bekymret, for de ser ikke bra ut. Jeg håper inderlig vi bare får to sett her, sa han før andre sett.

  Mol innrømmer etter kampen at det har blitt lite mat den siste tiden.

  – Batteriet er ganske lavt. Det har vært stor mobilisering, men jeg er glad for at vi landet seieren. Israelerne spilte bra, og det er også litt frustrerende, sier Mol til NRK.

  Neste runde møter Mol/Sørum den svenske duoen David Åhman og Jonathan Hellvig.

  2022 European Championships - Beach Volleyball
  Foto: MICHAELA REHLE / Reuters
 • Tap for Berntsen/Mol

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol tapte åpningskampen i EM-turneringen i sandvolleyball i strake sett for svenskene David Åhman og Jonathan Hellvig.

  Det ble tap med sifrene 18-21 og 19-21.

  Det norske 2. laget var tidlig føringen i første settet mot de to svenske 20-åringene, men klarte ikke å ta igjen forspranget svenskene fikk da de gikk fra 12-12 til 15-13. Den svenske duoen tok førstesettet 21-18.

  Åhmann/Hellvig fortsatte også å dominere det andre settet selv om Berntsen/Mol var litt bedre med.

  Berntsen/Mol skal i neste kamp i gruppe A møte taperen av møtet mellom Anders Mol/Christian Sørum og israelerne Eylon Elazar/Amiram Ohana. Svenskene møtter vinneren av den samme kampen i onsdagens 2. runde.

  Austria Beachvolleyball Nations Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste