Hopp til innhold
Verdenscup ski nordiske grener
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Direkte: Hopp, lagkonkurranse

 • Hilde med godt hopp

  Tom Hilde smiler nede på sletta etter å ha landet på 136 meter. Det gir en foreløpig 3.-plass, 16,5 poeng bak suverene Manuel Poppinger. Østerrikeren fløy hele 145,5 meter.

  Komm.: Ingrid Sørli Glomnes og Johan Remen Evensen.
Komm.: Ingrid Sørli Glomnes og Johan Remen Evensen.

Siste nytt

 • Norge spiller neste års ishockey-VM i Praha

  Norge skal ut mot Finland, USA, Sveits, Tsjekkia, Danmark, Østerrike og Storbritannia i neste års ishockey-VM i gruppe B som spilles i Praha.

  Norge tapte for Sveits (0-3), Tsjekkia (0-2) i årets VM som ble avsluttet i Tammerfors med canadisk VM-seier. De øvrige lagene i gruppen er «nye» motstandere for Tobias Johanssons mannskap.

  Norge endte offisielt på en 13.-plass i VM til tross for at Frankrike fikk færre poeng i A-gruppen.

  Det er en stund siden Danmark var norsk VM-motstander. Sist lagene møttes i VM-sammenheng var i 2018-VM i Danmark.

  Storbritannia rykket opp fra 1.-divisjon denne sesongen, men var norsk motstander i 2022-VM.

  Den andre gruppen spilles i Ostrava og består av Canada, Tyskland, Sverige, Slovakia, Latvia, Frankrike, Kasakhstan og Polen.

  VM spilles fra 10. til 26. mai. (NTB)

  Latvia Hockey Worlds
  Foto: Roman Koksarov / AP
 • Norsk stortalent klar for svensk langløpslag

  I begynnelsen av mai ble Marthe Kristoffersen hentet inn som sportssjef for det svenske langløpslaget Team Eksjöhus. Tirsdag bekrefter de at de henter det norske stortalentet Milla Grosberghaugen Andreassen til lagets akademi.

  17-åringen imponerte stort i vinter, med tre gull og ett sølv i junior-VM. Hun ble også nummer fire, fem og seks i senior-NM på henholdsvis 5 kilometer, sprint og 10 kilometer.

  – Det er en spennende utfordring for meg. Planen er ikke klar, men jeg håper jeg ikke bare skal være med å trene med dem i perioder, men også være med på noen konkurranser med Team Eksjöhus. Jeg synes det er moro med litt lengre renn, spesielt i klassisk, sier Andreassen i en pressemelding.

  17-åringen blir én av fem løpere i lagets akademi. I tillegg er det fire kvinner og fire menn på seniornivå. Fem av de er nordmenn i Magnis Smedås, Morten Eide Pedersen, Eirik Sverdrup Augdal, Thomas Ødegaarden og Vebjørn Moen.

  Andreassen er også en del av det norske juniorlandslaget for den kommende sesongen.

  NM-ski del 2: 5 km klassisk kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Nadderud skifter til kunstgress

  Den mye omtalte og kritiserte gressmatta på Nadderud blir kunstgress i sommer. Første Stabæk-kamp på det nye underlaget blir i august.

  8. juni blir politikerne i Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur orientert om at kommunedirektøren i Bærum har bestemt at skiftet skal starte 1. august, skriver Budstikka.

  – Hvis vi kunne velge hadde det blitt lagt kunstgress der for mange år siden. Årsaken til at det ikke har blitt gjort, er spydkast og friidrett. For oss ville det vært en fordel å spille og trene på samme bane, sier daglig leder Jon Tunold i Stabæk til avisen.

  Stabæk har ikke hatt mulighet til å trene på Nadderud-gresset i vår.

  Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann er fornøyd med avgjørelsen.

  – Fra sportens side er det 100 prosent gledelig om det skjer at banen byttes i år. Det aller viktigste er at vi kan trene og spille kamper på samme underlag, sier Bjarmann.

  Stabæk - Tromsø i Eliteserien 13. august blir første kamp på «Nye Nadderud». For kvinnelaget blir den første kampen 26. august. (NTB)

  Nadderud Stadion
  Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste