NRK Meny
Normal

Diomande klar for Hull

Stabæk-spissen er klar for den engelske klubben etter en glimrende sesong i eliteserien.

Diomande

STABÆKSTJERNE: Adama Diomande har vært stor for Stabæk denne sesongen, og kan bli belønnet med proffkontrakt i England.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Diomande måtte melde forfall til landskampene mot Bulgaria og Kroatia på grunn av skade, men skaden skremmer ikke den engelske klubben Hull.

Hull rykket ned fra Premier League i vår, og ønsker å rykke rett opp igjen. For øyeblikket ligger klubben på andreplass i Championship.

Twitter bekrefter Hull at avtalen er sluttført og Diomande blir Hull-spiller. Han har signert en treårskontrakt med klubben.

Lokaljournalisten Philip Buckingham skriver på Twitter at den engelske klubben betaler Stabæk 1,7 millioner pund (rundt 22 millioner norske kroner) for spissen, og at Diomande har gjennomført medisinsk sjekk i Norge tirsdag ettermiddag.

Trodde han skulle bli

Diomande har hatt en meget god sesong i eliteserien, og har scoret 17 mål på 21 kamper for laget som i øyeblikket ligger på andreplass i eliteserien.

Han ankom Stabæk bare fem dager før det norske overgangsvinduet stengte i vår.

Den gode formen gjorde også at han fikk landslagsdebuten mot Aserbajdsjan i juni.

Ting har skjedd fort rundt Diomande, og selv om interessentene har vært mange, er det først i dag det har kommet inn et bud som har vært høyt nok til at Stabæk ønsket å selge.

Da NRK snakket Adama Diomande tidligere mandag ga han klart uttrykk for at han kom til å bli i Stabæk også gjennom høstsesongen.

Kunne ikke si nei

Stabæks hjemmesider forteller også sportssjef Inge Andre Olsen at han trodde Diomande ville bli i klubben.

– Hvis du går 14-15 timer tilbake, så var vi hundre prosent sikre på at det ikke vil skje noe mer. I morges begynte det imidlertid å koke, og det har vi jobbet med hele dagen.

Olsen forteller at Stabæk ikke hadde mulighet til å avvise overgangen.

– Som vi har sagt tidligere, så kan Stabæk komme i en situasjon hvor det er såpass store beløp involvert at vi ikke har mulighet til å si nei. Der var vi nå, og da regner jeg med at alle skjønner hvorfor vi selger, sier Olsen til Stabak.no

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk