Hopp til innhold

Diomande klar for Hull

Stabæk-spissen er klar for den engelske klubben etter en glimrende sesong i eliteserien.

Diomande

STABÆKSTJERNE: Adama Diomande har vært stor for Stabæk denne sesongen, og kan bli belønnet med proffkontrakt i England.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Diomande måtte melde forfall til landskampene mot Bulgaria og Kroatia på grunn av skade, men skaden skremmer ikke den engelske klubben Hull.

Hull rykket ned fra Premier League i vår, og ønsker å rykke rett opp igjen. For øyeblikket ligger klubben på andreplass i Championship.

Twitter bekrefter Hull at avtalen er sluttført og Diomande blir Hull-spiller. Han har signert en treårskontrakt med klubben.

Lokaljournalisten Philip Buckingham skriver på Twitter at den engelske klubben betaler Stabæk 1,7 millioner pund (rundt 22 millioner norske kroner) for spissen, og at Diomande har gjennomført medisinsk sjekk i Norge tirsdag ettermiddag.

Trodde han skulle bli

Diomande har hatt en meget god sesong i eliteserien, og har scoret 17 mål på 21 kamper for laget som i øyeblikket ligger på andreplass i eliteserien.

Han ankom Stabæk bare fem dager før det norske overgangsvinduet stengte i vår.

Den gode formen gjorde også at han fikk landslagsdebuten mot Aserbajdsjan i juni.

Ting har skjedd fort rundt Diomande, og selv om interessentene har vært mange, er det først i dag det har kommet inn et bud som har vært høyt nok til at Stabæk ønsket å selge.

Da NRK snakket Adama Diomande tidligere mandag ga han klart uttrykk for at han kom til å bli i Stabæk også gjennom høstsesongen.

Kunne ikke si nei

Stabæks hjemmesider forteller også sportssjef Inge Andre Olsen at han trodde Diomande ville bli i klubben.

– Hvis du går 14-15 timer tilbake, så var vi hundre prosent sikre på at det ikke vil skje noe mer. I morges begynte det imidlertid å koke, og det har vi jobbet med hele dagen.

Olsen forteller at Stabæk ikke hadde mulighet til å avvise overgangen.

– Som vi har sagt tidligere, så kan Stabæk komme i en situasjon hvor det er såpass store beløp involvert at vi ikke har mulighet til å si nei. Der var vi nå, og da regner jeg med at alle skjønner hvorfor vi selger, sier Olsen til Stabak.no

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

    Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

    Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

    Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

    – Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

    – Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

    Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

    (NTB)

    jT6NyEo8rwo
    Foto: AP
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    Han opplyser at PST-representanten ikke er en del av troppen, men skal være i Paris og fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Toppidrettssjefen informerte om sikkerheten og den norske troppens forberedelser til Paris-lekene under et mediemøte i Oslo onsdag. Der opplyste han også at det er tett kontakt med Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Paris.

    I tillegg skal det avholdes et beredskapsseminar i juni.

    (NTB)

    ETfSi5_G-i8
    Foto: NTB
  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal