NRK Meny
Normal

Diomande klar for Hull

Stabæk-spissen er klar for den engelske klubben etter en glimrende sesong i eliteserien.

Diomande

STABÆKSTJERNE: Adama Diomande har vært stor for Stabæk denne sesongen, og kan bli belønnet med proffkontrakt i England.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Diomande måtte melde forfall til landskampene mot Bulgaria og Kroatia på grunn av skade, men skaden skremmer ikke den engelske klubben Hull.

Hull rykket ned fra Premier League i vår, og ønsker å rykke rett opp igjen. For øyeblikket ligger klubben på andreplass i Championship.

Twitter bekrefter Hull at avtalen er sluttført og Diomande blir Hull-spiller. Han har signert en treårskontrakt med klubben.

Lokaljournalisten Philip Buckingham skriver på Twitter at den engelske klubben betaler Stabæk 1,7 millioner pund (rundt 22 millioner norske kroner) for spissen, og at Diomande har gjennomført medisinsk sjekk i Norge tirsdag ettermiddag.

Trodde han skulle bli

Diomande har hatt en meget god sesong i eliteserien, og har scoret 17 mål på 21 kamper for laget som i øyeblikket ligger på andreplass i eliteserien.

Han ankom Stabæk bare fem dager før det norske overgangsvinduet stengte i vår.

Den gode formen gjorde også at han fikk landslagsdebuten mot Aserbajdsjan i juni.

Ting har skjedd fort rundt Diomande, og selv om interessentene har vært mange, er det først i dag det har kommet inn et bud som har vært høyt nok til at Stabæk ønsket å selge.

Da NRK snakket Adama Diomande tidligere mandag ga han klart uttrykk for at han kom til å bli i Stabæk også gjennom høstsesongen.

Kunne ikke si nei

Stabæks hjemmesider forteller også sportssjef Inge Andre Olsen at han trodde Diomande ville bli i klubben.

– Hvis du går 14-15 timer tilbake, så var vi hundre prosent sikre på at det ikke vil skje noe mer. I morges begynte det imidlertid å koke, og det har vi jobbet med hele dagen.

Olsen forteller at Stabæk ikke hadde mulighet til å avvise overgangen.

– Som vi har sagt tidligere, så kan Stabæk komme i en situasjon hvor det er såpass store beløp involvert at vi ikke har mulighet til å si nei. Der var vi nå, og da regner jeg med at alle skjønner hvorfor vi selger, sier Olsen til Stabak.no

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Grøvdal står over 3000 meter hinder

  Karoline Bjerkeli Grøvdal har valgt å stå over lørdagens 3000 meter hinder under NM på Byrkjelo grunnet sykdom. 28-åringen vil ikke spolere Diamond League-finalen i Zürich 30.august.

  Friidretts-EM: Karoline Bjerkeli Grøvdal løper finale på 3000 meter hinder
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Harsem skrevet ut av sykehus

  Kathrine Harsem har reist hjem fra St. Olavs hospital, der hun ble innlagt etter dobbeltkollapsen etter fredagens fellesstart på rulleski i Toppidrettsveka. Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding lørdag. – Jeg kjenner at jeg har fått en «wake-up call» på at jeg ikke er en maskin, men et menneske. Nå skal jeg komme meg til hektene før noe annet, sier Harsem.

  Landslaget kvinner
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Mol og Sørum til sin fjerde finale

  Anders Mol og Christian Sørum fortsetter sitt fantastiske spill og er nå klare for finalen i verdensseriefinalen i Tyskland etter at de slo ut nettopp Tyskland i semifinalen lørdag. De kom til verdensseriefinalen med tre strake turneringsseire.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Dans, breakdance og hiphop, finaler
NM-veka: Dans