Hopp til innhold

Diggins slår tilbake mot ekspertene – Northug står på sitt

Da Jessie Diggins slet i Tour de Ski, sa både Petter Northug og Åge Skinstad at hun burde bryte. Etter en ny opptur i Toblach, kommer den amerikanske stjernen med en advarsel til ekspertene.

Northug og Diggins

SVARER: Jessie Diggins svarer nå tilbake på kritikken hun fikk fra blant annet Petter Northug under Tour de Ski, både i sporet og i et intervju med NRK.

Foto: NTB

Til tross for fall, ble Diggins nummer to på lørdagens 10 kilometer fristil i Toblach. Dermed står hun med tre pallplasser på like mange fristilsrenn etter Tour de Ski.

Hun har ettertrykkelig svart på kritikken som kom da hun ikke fikk det til på de første etappene i touren. 3. januar ble hun bare nummer 40 på 10-kilometeren i Oberstdorf.

– Det man konkludere på, er det man ser, og det er en veldig kraftløs Diggins som går i diagonalgang, sa NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland da.

TV 2-ekspert Petter Northug og Viaplay-ekspert Åge Skinstad gikk lenger. Begge mente Diggins burde bryte Tour de Ski, etter flere svake løp og et kroppsspråk som Northug kritiserte.

– For å være ærlig, er det litt vanskelig, fordi noen ganger går folk glipp av poenget. «Hvis du ikke kan vinne, bør du reise hjem» det er ikke poenget for meg. Jeg tenker at det ikke er riktig budskap å sende til unge utøvere, sier Jessie Diggins i et større intervju med NRK denne helgen.

Northug står på sitt

Selv om amerikaneren nå virkelig er tilbake i langrennstoppen, uten å ha brutt Tour de Ski, vil ikke Northug si at han og andre eksperter ga Diggins et dårlig råd.

– Vi så jo at det var dårlige ski, men vi så jo og at det ikke var den vanlige Jessie Diggins som vi kjenner igjen. Det var jo på en måte flere løp på rad hvor det var det samme kroppsspråket. Da må man bedømme ut ifra det, sier Northug til NRK.

Petter Northug

MENER HAN TOK RETT: Petter Northug.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Den tidligere langrennskongen står fortsatt på at hun burde trukket seg fra Tour de Ski.

– Jeg mener det ut ifra det jeg så. Men klart det er Jessie Diggins som kjenner dette her best selv, og det er hun som kjenner sin egen kropp. Vi bedømmer ut ifra det TV-bildene viser, og når det var såpass tydelig over flere dager mener jeg at det var riktig, sier han.

– Kjenner ikke hele historien

Da NRK møter Diggins, er hun tydelig på hva hun mener om kritikken hun fikk etter et skuffende Tour de Ski hvor hun ble nummer elleve sammenlagt.

– At du ikke vinner eller har en dårlig dag, betyr ikke at du bør gi opp bare fordi det er vanskelig. Noen ganger er det viktig å ta et steg tilbake og huske at utøvere er mennesker med følelser, men også at noen ganger handler det ikke bare om å vinne.

Jessie Diggins

FEIL SIGNAL: Mener den amerikanske langrennsstjernen Jessie Diggins.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Provoserer det deg når noen sier at «hun er ikke i god form, hun burde gjøre noe annet»?

– Folk vet ikke om det er formen din eller ikke. Ingen vet det. Når du dømmer andre, er det viktig å huske at du ikke kjenner hele historien, sier Diggins og utdyper:

– For eksempel da jeg slet med spiseforstyrrelser, tror jeg det var mange som felte dommer over meg, men de kjente ikke hele historien, og det kunne virkelig såre meg. Før du kaster ord etter noen, kan det av og til være lurt å ta et steg tilbake og tenke på at du sannsynligvis ikke vet hva som skjer i livene deres.

– Hun blir en farlig dame

Northug skjønner at Diggins reagerer, og husker tilbake til sin egen karriere da langrennseksperter hadde til enhver tid en mening om hva han burde gjøre.

– Jeg har nok blitt litt irritert, men da likte jeg å slå tilbake da, akkurat som vi så Jessie Diggins gjorde, sier han.

Den amerikanske stjernen mener det er viktig å ikke gi seg, selv om man ikke har sjanse til å vinne lenger, og kaller det å gi seg et dårlig signal.

France FIS Cross Country World Cup

I FORM: Jessie Diggins har tre pallplasser på rad i fristil. Lørdag ble hun nummer to bak Ebba Andersson i Toblach.

Foto: SALVATORE DI NOLFI / AP

– Det handler om å virkelig prøve hardt. Noen av utøverne jeg respekterer og beundrer mest, de har løp der de ikke har vunnet, men de ga alt. Det er så kult, så å si at du bør bryte hvis du ikke kan vinne, det er ikke noe jeg tror på, sier Diggins.

– Det er jeg for øvrig enig i. Jeg likte å gå i mål, enten jeg hadde en svart dag eller jeg hadde en bra dag. Litt samme konkurransehode har Jessie Diggins og. Så tror jeg at hun liker å motbevise, og det er jo gledelig. Det ser ut som at hun er i balanse nå, og det er jo det viktigste. Da blir jo hun en farlig dame å hamle opp med i VM, svarer Northug.

VM i Planica starter 21. februar til 5. mars. Siste test før VM er stafett i italienske Toblach søndag.

Siste nytt

 • Geiger spurtslo Riiber: – Må bruke det som motivasjon

  Det ble en norsk-tysk duell i lagsprinten i kombinert. Til slutt ble det et spurtoppgjør mellom Vinzenz Geiger og Jarl Magnus Riiber.

  Nordmannen tok kommandoen inne på oppløpet, og lå først for å kontrollere. Men tyskeren kom bakfra med en enorm fart, og spurtslo noe overraskende Riiber.

  Dermed ble det andreplass på Jørgen Graabak og Riiber som gikk for Norge 1.

  I den tyske leiren var stemningen god etter lagkonkurransen:

  – Det betyr mye for oss at vi kan stå på toppen, og det gir oss motivasjon til de neste konkurransene, sa Geiger til NRK etter å ha gått over målstreken først.

  – Vi er godt vant, men vi kan ikke vinne hver gang. De vinner på en god dag, sa Graabak til NRK.

  Og la til:

  – Vi er ikke fornøyd med å bli nummer to. Vi må bruke det som motivasjon framover.

  Norge 2, med Andreas Skoglund og Espen Andersen, ble til slutt nummer seks.

 • Leeds stengte eget stadion etter råd fra politiet

  Den engelske fotballklubben Leeds har lukket ned hjemmebanen Elland Road etter råd fra politiet. Alle ansatte er sendt hjem.

  Premier League-klubben bekrefter selv grepet fredag.

  I en melding i klubbens kanaler i sosiale medier heter det at alle klubbens kontorer og virksomheter stenges inntil videre.

  Klubben beklager videre ulempene dette måtte medføre.

  Det opplyses ingenting om årsaken til det uvanlige grepet, annet enn at politiet har vært inne i bildet forut for beslutningen. BBC melder at årsaken skal være relatert til sikkerhet, og at en trussel fremsatt i sosiale medier skal ligge bak.

  Samtlige ansatte i Leeds er sendt hjem.

  Premier League - Leeds United v Southampton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Dårlig nytt for Rekdal og Rosenborg – skadd spiller må opereres

  Rosenborg-spiller Edvard Tagseth må under kniven etter at han pådro seg en skade denne uken.

  Tagseth skadet seg på trening, melder RBK på egne nettsider fredag.

  Undersøkelser gjort i etter kant av episoden har konkludert med at vingbacken må opereres.

  – Edvard har pådratt seg en kneskade som vil bli operert til uka. Med de nødvendige forbehold ventes han tilbake i løpet av mai, sier RBK-lege Ola Aas i en uttalelse.

  RBK-trener Kjetil Rekdal må dermed klare seg uten forsvarsspilleren i mange kamper innledningsvis i årets seong.

  Rosenborg innleder ligasesongen mot Viking hjemme på Lerkendal 10. april.

  (©NTB)

  4 runde i cupen mellom Viking og Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste