NRK Meny
Normal

Hoppkometen som plutselig forsvant: – Hodet fungerer ikke

FALUN (NRK): Fjorårets hoppukevinner Thomas Diethart har slitt tungt i hele år, akkurat som lagkameraten Gregor Schlierenzauer spådde.

Diethart

TUNGT: Thomas Diethart bærer skiene sine i Falun.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Sist sesong var utrolig. Jeg ble en kjempegod hopper omtrent over natta, og alt var så lett. Det var fantastisk og det var veldig morsomt å hoppe, forteller Thomas Diethart.

Østerrikske Diethart hoppet seg plutselig inn i verdenseliten, og vant hoppuka sammenlagt. Denne sesongen har vært blytung, og også i Falun har han slitt. Diethart endte på 27. plass i normalbakkerennet som Rune Velta vant.

Thomas Diethart

TRIUMF: Thomas Diethart etter rennet han vant i Bischofshofen for et drøyt år siden.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Men Diethart ble allerede før sesongen advart om at det kunne bli en tøff sesong.

– Ja, vi har snakket om det. Gregor Schlierenzauer sa til meg at den andre sesongen er den vanskeligste, og han hadde visst rett, smiler han oppgitt.

Stort press

Akkurat hva som er galt, det vet han ikke helt.

– Jeg er i god form, men hodet fungerer ikke, forklarer han.

– Det vanskeligste er at jeg vet at jeg kan hoppe bra. Jeg vil vise alle at jeg kan, og det er kanskje det største problemet. At jeg vil for mye, sier han.

– Jeg legger for stort press på meg selv, men det er ikke lett, sukker han.

Statist

I fjor kjempet Diethart i toppen, og seierne i Garmisch og Bishofshofen gjorde at ham til superstjerne. I år har han ikke vært bedre enn nummer 17 i verdenscupen, og i begynnelsen av sesongen klarte han stort sett ikke å kvalifisere seg til finaleomgangene en gang.

I det perspektivet er han i bedring.

– Jeg føler at det går fremover, og jeg prøver hvert eneste hopp å gjøre alt litt bedre og ta steg for steg.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal