NRK Meny
Normal

Barcelona ydmyket: – Jeg har aldri sett dem så dårlige

Fotballekspertene mener de aldri har sett Barcelona så svake som i 0-4-tapet mot Paris Saint-Germain. Nå må spanjolene skrive historie, skal de gå videre i Mesterligaen.

Lionel Messi

KNUST: Lionel Messi og Barcelona hadde ingenting å stille opp med mot Paris Saint-Germains press og tempo. Messi ga selv bort ballen før spanjolenes andre baklengsmål.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Ingen lag har noensinne gått videre i utslagsrundene i mesterligaen etter å ha tapt den første kampen med fire mål, ifølge Opta.

Det må Barcelona gjøre, om Mesterliga-drømmen deres skal leve videre.

Før returoppgjøret hjemme mot Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen har de en monumental oppgave foran seg, etter at de franske mesterne ydmyket dem i Paris tirsdag kveld.

– Dette var en av de tammeste forestillingene jeg har sett av Barcelona, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Presset Barcelona fra første sekund

Unai Emery tok Sevilla til topps i Europaligaen tre år på rad, før han tok over de franske mesterne Paris Saint-Germain. Nå viser laget hans mestertakter også i Mesterligaen.

Hjemmelaget sjokkerte Barcelona fra start, og stresset spanjolene til å gjøre feil på feil.

Ángel Di María

TO PERLER: Ángel Di María satte inn to perlescoringer da Paris Saint-Germain knuste Barcelona.

Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Det straffet seg for Barcelona etter 18 minutter, da PSG fikk frispark rett utenfor 16-meteren. Den muligheten lot ikke Ángel Di María gå fra seg, og argentineren skrudde ballen over muren og inn ved nærmeste stolpe til 1–0.

– Det ble veldig tydelig at PSG traff maksimalt på tenningsnivået, mens Barcelona etter hvert sluknet. De klarte aldri å samle seg, sier Klaveness.

20 minutter senere var det Lionel Messi som bukket under for PSG-presset, og ga fra seg ballen midt på banen. Marco Verratti takket og bukket og spilte gjennom Julian Draxler, som plutselig sto helt alene foran mål. Tyskeren var iskald og doblet ledelsen.

Den engelske fotballeksperten Gary Lineker mener han aldri har sett en så dårlig kamp av Barcelona, som det de viste tirsdag kveld.

– På tross av PSGs briljans i kveld, har jeg aldri sett Barcelona spille så dårlig. Og jeg har aldri sett Messi spille så dårlig. Noensinne, skriver han på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Bursdagsbarnet toppet festen

Pausen hjalp ikke for Barcelona, for andre omgang starten som den første: Med PSG som presset, jaget og stresset gjestene.

Da Di María ti minutter ut i omgangen dro seg fri utenfor 16-meteren og løftet ballen opp i lengste kryss, var det spikeren i kisten for gjestene.

– De var bedre enn oss. De spilte bedre og var bedre taktisk. De var også sterkere enn oss fysisk. Det gjorde veldig vondt, oppsummerer Sergio Busquets til Viasat etter kampen.

Tjue minutter før slutt gjorde Edinson Cavani ydmykelsen komplett da han fastsatte sluttresultatet til 4–0.

– Min beste fødselsdag noensinne. Det var helt utrolig. La oss nyte denne seieren i noen timer. Det er en stor gave å få være med på en slik kamp som denne, sier 30-åringen Cavani til Viasat.

– Det er som da de (Barcelona) ble utklasset av Bayern. Ja, de har vært svake, men det er mest PSG som har vært fantastiske. Intensitet, ferdighet, kontringsstyrke og press av ypperste klasse, sier Lars Tjærnås til NRK om PSGs utklassingsseier.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn