NRK Meny
Normal

Barcelona ydmyket: – Jeg har aldri sett dem så dårlige

Fotballekspertene mener de aldri har sett Barcelona så svake som i 0-4-tapet mot Paris Saint-Germain. Nå må spanjolene skrive historie, skal de gå videre i Mesterligaen.

Lionel Messi

KNUST: Lionel Messi og Barcelona hadde ingenting å stille opp med mot Paris Saint-Germains press og tempo. Messi ga selv bort ballen før spanjolenes andre baklengsmål.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Ingen lag har noensinne gått videre i utslagsrundene i mesterligaen etter å ha tapt den første kampen med fire mål, ifølge Opta.

Det må Barcelona gjøre, om Mesterliga-drømmen deres skal leve videre.

Før returoppgjøret hjemme mot Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen har de en monumental oppgave foran seg, etter at de franske mesterne ydmyket dem i Paris tirsdag kveld.

– Dette var en av de tammeste forestillingene jeg har sett av Barcelona, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Presset Barcelona fra første sekund

Unai Emery tok Sevilla til topps i Europaligaen tre år på rad, før han tok over de franske mesterne Paris Saint-Germain. Nå viser laget hans mestertakter også i Mesterligaen.

Hjemmelaget sjokkerte Barcelona fra start, og stresset spanjolene til å gjøre feil på feil.

Ángel Di María

TO PERLER: Ángel Di María satte inn to perlescoringer da Paris Saint-Germain knuste Barcelona.

Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Det straffet seg for Barcelona etter 18 minutter, da PSG fikk frispark rett utenfor 16-meteren. Den muligheten lot ikke Ángel Di María gå fra seg, og argentineren skrudde ballen over muren og inn ved nærmeste stolpe til 1–0.

– Det ble veldig tydelig at PSG traff maksimalt på tenningsnivået, mens Barcelona etter hvert sluknet. De klarte aldri å samle seg, sier Klaveness.

20 minutter senere var det Lionel Messi som bukket under for PSG-presset, og ga fra seg ballen midt på banen. Marco Verratti takket og bukket og spilte gjennom Julian Draxler, som plutselig sto helt alene foran mål. Tyskeren var iskald og doblet ledelsen.

Den engelske fotballeksperten Gary Lineker mener han aldri har sett en så dårlig kamp av Barcelona, som det de viste tirsdag kveld.

– På tross av PSGs briljans i kveld, har jeg aldri sett Barcelona spille så dårlig. Og jeg har aldri sett Messi spille så dårlig. Noensinne, skriver han på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Bursdagsbarnet toppet festen

Pausen hjalp ikke for Barcelona, for andre omgang starten som den første: Med PSG som presset, jaget og stresset gjestene.

Da Di María ti minutter ut i omgangen dro seg fri utenfor 16-meteren og løftet ballen opp i lengste kryss, var det spikeren i kisten for gjestene.

– De var bedre enn oss. De spilte bedre og var bedre taktisk. De var også sterkere enn oss fysisk. Det gjorde veldig vondt, oppsummerer Sergio Busquets til Viasat etter kampen.

Tjue minutter før slutt gjorde Edinson Cavani ydmykelsen komplett da han fastsatte sluttresultatet til 4–0.

– Min beste fødselsdag noensinne. Det var helt utrolig. La oss nyte denne seieren i noen timer. Det er en stor gave å få være med på en slik kamp som denne, sier 30-åringen Cavani til Viasat.

– Det er som da de (Barcelona) ble utklasset av Bayern. Ja, de har vært svake, men det er mest PSG som har vært fantastiske. Intensitet, ferdighet, kontringsstyrke og press av ypperste klasse, sier Lars Tjærnås til NRK om PSGs utklassingsseier.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen slutter som RBK-trener

  Rosenborg har besluttet at Kåre Ingebrigtsen fratrer som hovedtrener i Rosenborg med umiddelbar virkning.

  Rosenborg Ballklub inviterer til pressekonferanse på Brakka klokka 18.45.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Hans Olav Landsverk / NRK
 • EM i fare grunnet pølsevann

  Roer Nils Jakob Hoff står i fare for å miste EM etter at han sølte pølsevann på låret under en fjelltur, melder Bergens Tidende. Bergenseren pådro seg annengradsforbrenning, og med bare to uker til EM i Glasgow risikerer han å måtte stå over.

  Sommer-OL i Rio 2016
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Pušić ferdig etter 4 dager

  Den tidligere Brann-spilleren Martin Pušić forlater danske AC Horsens etter kun fire dager. Klubben opphever kontrakten etter at østerrikeren forklarte at han ikke lenger hadde lyst til å bo i landet. Til klubbens hjemmeside forteller han at han vil prøve lykken utenfor Danmark.

  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale