NRK Meny
Normal

Barcelona ydmyket: – Jeg har aldri sett dem så dårlige

Fotballekspertene mener de aldri har sett Barcelona så svake som i 0-4-tapet mot Paris Saint-Germain. Nå må spanjolene skrive historie, skal de gå videre i Mesterligaen.

Lionel Messi

KNUST: Lionel Messi og Barcelona hadde ingenting å stille opp med mot Paris Saint-Germains press og tempo. Messi ga selv bort ballen før spanjolenes andre baklengsmål.

Foto: Christian Hartmann / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Ingen lag har noensinne gått videre i utslagsrundene i mesterligaen etter å ha tapt den første kampen med fire mål, ifølge Opta.

Det må Barcelona gjøre, om Mesterliga-drømmen deres skal leve videre.

Før returoppgjøret hjemme mot Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen har de en monumental oppgave foran seg, etter at de franske mesterne ydmyket dem i Paris tirsdag kveld.

– Dette var en av de tammeste forestillingene jeg har sett av Barcelona, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Presset Barcelona fra første sekund

Unai Emery tok Sevilla til topps i Europaligaen tre år på rad, før han tok over de franske mesterne Paris Saint-Germain. Nå viser laget hans mestertakter også i Mesterligaen.

Hjemmelaget sjokkerte Barcelona fra start, og stresset spanjolene til å gjøre feil på feil.

Ángel Di María

TO PERLER: Ángel Di María satte inn to perlescoringer da Paris Saint-Germain knuste Barcelona.

Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Det straffet seg for Barcelona etter 18 minutter, da PSG fikk frispark rett utenfor 16-meteren. Den muligheten lot ikke Ángel Di María gå fra seg, og argentineren skrudde ballen over muren og inn ved nærmeste stolpe til 1–0.

– Det ble veldig tydelig at PSG traff maksimalt på tenningsnivået, mens Barcelona etter hvert sluknet. De klarte aldri å samle seg, sier Klaveness.

20 minutter senere var det Lionel Messi som bukket under for PSG-presset, og ga fra seg ballen midt på banen. Marco Verratti takket og bukket og spilte gjennom Julian Draxler, som plutselig sto helt alene foran mål. Tyskeren var iskald og doblet ledelsen.

Den engelske fotballeksperten Gary Lineker mener han aldri har sett en så dårlig kamp av Barcelona, som det de viste tirsdag kveld.

– På tross av PSGs briljans i kveld, har jeg aldri sett Barcelona spille så dårlig. Og jeg har aldri sett Messi spille så dårlig. Noensinne, skriver han på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Bursdagsbarnet toppet festen

Pausen hjalp ikke for Barcelona, for andre omgang starten som den første: Med PSG som presset, jaget og stresset gjestene.

Da Di María ti minutter ut i omgangen dro seg fri utenfor 16-meteren og løftet ballen opp i lengste kryss, var det spikeren i kisten for gjestene.

– De var bedre enn oss. De spilte bedre og var bedre taktisk. De var også sterkere enn oss fysisk. Det gjorde veldig vondt, oppsummerer Sergio Busquets til Viasat etter kampen.

Tjue minutter før slutt gjorde Edinson Cavani ydmykelsen komplett da han fastsatte sluttresultatet til 4–0.

– Min beste fødselsdag noensinne. Det var helt utrolig. La oss nyte denne seieren i noen timer. Det er en stor gave å få være med på en slik kamp som denne, sier 30-åringen Cavani til Viasat.

– Det er som da de (Barcelona) ble utklasset av Bayern. Ja, de har vært svake, men det er mest PSG som har vært fantastiske. Intensitet, ferdighet, kontringsstyrke og press av ypperste klasse, sier Lars Tjærnås til NRK om PSGs utklassingsseier.

Siste nytt

 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH

Sendeplan

Kl. Program Kanal