NRK Meny
Normal

Di Luca må ta bonussekunder

I dag angripes Denis Mentsjov for første gang siden han overtok den rosa ledertrøya.

Danilo di Luca
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Danilo di Luca (0.34 bak) har vært "hissig på grøten" helt siden starten i Venezia og vil ganske sikkert fortsette slik. Levi Leipheimer (0.40 bak) er det stikk motsatte av di Luca. Han angriper sjelden, men sitter så og si alltid med.

Dagens etappe på 172 km fra Campi Bisenzio til Bologna (San Luca) har 4 fjelltopper som skal passeres. Men avgjørelsen kan først falle på de 6.5 km fra Bologna sentrum og opp til toppen San Luca. Selve stigningen er bare 2.1 km, men stigningsprosenten er hele 9.7 i snitt og harpartier på 16 %.

Lykkes ikke utbryterne i dag heller, vil det være 20 bonussekunder til førstemann over målstreken, 12 til andre og 8 til tredje.

De 20 bonussekundene må være di Lucas mål for dagen. Men russeren er ikke lett "å riste" av seg. Det hadde vært moro å se Leipheimer angripe, men det skjer vel ikke.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal