NRK Meny
Normal

Di Luca må ta bonussekunder

I dag angripes Denis Mentsjov for første gang siden han overtok den rosa ledertrøya.

Danilo di Luca
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Danilo di Luca (0.34 bak) har vært "hissig på grøten" helt siden starten i Venezia og vil ganske sikkert fortsette slik. Levi Leipheimer (0.40 bak) er det stikk motsatte av di Luca. Han angriper sjelden, men sitter så og si alltid med.

Dagens etappe på 172 km fra Campi Bisenzio til Bologna (San Luca) har 4 fjelltopper som skal passeres. Men avgjørelsen kan først falle på de 6.5 km fra Bologna sentrum og opp til toppen San Luca. Selve stigningen er bare 2.1 km, men stigningsprosenten er hele 9.7 i snitt og harpartier på 16 %.

Lykkes ikke utbryterne i dag heller, vil det være 20 bonussekunder til førstemann over målstreken, 12 til andre og 8 til tredje.

De 20 bonussekundene må være di Lucas mål for dagen. Men russeren er ikke lett "å riste" av seg. Det hadde vært moro å se Leipheimer angripe, men det skjer vel ikke.

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
Avslutningsseremoni Paralympics
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cupfinale alpint: Slalåm 2. omgang, menn