NRK Meny
Normal

Di Luca må ha mer før tempoetappen

I dag kjører Danilo di Luca i rosa for 20. gang i Giro d`Italia. Vinneren fra 2007 har startet årets utgave fremragende, skriver Ove Eriksen.

Danilo Di Luca
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Men det er tidlig å kle seg i rosa. Det blir tøft for LPR å forsvare den allerede fra 6. etappe.

Løypeprofil 6. etappe

Men det er jevnt og jeg tror, di Luca må ha mer å gå på foran den første individuelle tempoetappen 21. mai. Den er hele 60.6 km og italieneren står sjelden fram som den store ”tempo-hesten”.

Fortsetter å imponere

Team Columbia fortsetter å imponere og ungguttene Boasson Hagen og Løvkvist står fram som lysende stjerner. Løvkvist kjempet heroisk for å beholde den rosa trøya. Og Edvald kan bli best i hva som helst i sykkkelsporten.


Løvkvist og Michael Rogers holder fortsatt unna for alle andre enn di Luca i sammendraget. Russeren Denis Menchov har surret det litt til i starten av giroen og tapt verdifulle sekunder.

Denis Menchov

Denis Menchov.

Foto: STEFANO RELLANDINI / REUTERS

Men i går var han overlegen i avslutningen og rettet opp mye. Menchov står nå med etappeseire både i giroen, touren og vueltaen. Og han russeren er sterk på tempo.

Kart over 6. etappe

Armstrong trenger mer hardkjør

Lance Armstrong fikk mye i sekken i går, men ”den gamle” trenger mer hardkjør for å komme i knallform etter bruddet på kragebenet. Cunego, Bruseghin og Pellizotti var ikke patente og varselklokkene ringer allerede. Basso, Leipheimer og Horner var i aller høyeste grad med og svidde ikke av alt kruttet på slutten.

Etter fem etapper ser sluttseieren til å stå mellom: di Luca, Menchov, Rogers, Basso, Leipheimer og Løvkvist.

Den 6. etappen i dag har målgang i Mayrhofen i Østerrike. En kupert etappe hvor et tidlig brudd kan gå hjem for første gang i årets giro. Men den er lang – hele 248 km. Bortsett fra lengden passer den perfekt for Edvald Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal