NRK Meny
Normal

Di Luca må ha mer før tempoetappen

I dag kjører Danilo di Luca i rosa for 20. gang i Giro d`Italia. Vinneren fra 2007 har startet årets utgave fremragende, skriver Ove Eriksen.

Danilo Di Luca
Foto: DAMIEN MEYER / AFP

Men det er tidlig å kle seg i rosa. Det blir tøft for LPR å forsvare den allerede fra 6. etappe.

Løypeprofil 6. etappe

Men det er jevnt og jeg tror, di Luca må ha mer å gå på foran den første individuelle tempoetappen 21. mai. Den er hele 60.6 km og italieneren står sjelden fram som den store ”tempo-hesten”.

Fortsetter å imponere

Team Columbia fortsetter å imponere og ungguttene Boasson Hagen og Løvkvist står fram som lysende stjerner. Løvkvist kjempet heroisk for å beholde den rosa trøya. Og Edvald kan bli best i hva som helst i sykkkelsporten.


Løvkvist og Michael Rogers holder fortsatt unna for alle andre enn di Luca i sammendraget. Russeren Denis Menchov har surret det litt til i starten av giroen og tapt verdifulle sekunder.

Denis Menchov

Denis Menchov.

Foto: STEFANO RELLANDINI / REUTERS

Men i går var han overlegen i avslutningen og rettet opp mye. Menchov står nå med etappeseire både i giroen, touren og vueltaen. Og han russeren er sterk på tempo.

Kart over 6. etappe

Armstrong trenger mer hardkjør

Lance Armstrong fikk mye i sekken i går, men ”den gamle” trenger mer hardkjør for å komme i knallform etter bruddet på kragebenet. Cunego, Bruseghin og Pellizotti var ikke patente og varselklokkene ringer allerede. Basso, Leipheimer og Horner var i aller høyeste grad med og svidde ikke av alt kruttet på slutten.

Etter fem etapper ser sluttseieren til å stå mellom: di Luca, Menchov, Rogers, Basso, Leipheimer og Løvkvist.

Den 6. etappen i dag har målgang i Mayrhofen i Østerrike. En kupert etappe hvor et tidlig brudd kan gå hjem for første gang i årets giro. Men den er lang – hele 248 km. Bortsett fra lengden passer den perfekt for Edvald Boasson Hagen.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal