NRK Meny
Normal

Dette venter Norge mot Tyskland: – Litt grisete

KRAKOW/OSLO (NRK): De norske håndballgutta er klare for en knalltøff og fysisk kamp mot Tyskland.

Håndball Norge

HAR PLANEN KLAR: Trener Christian Berge og Sander Sagosen i diskusjon under kampen mot Frankrike. Nå har de lagt slagplanen for Tyskland-seier.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I kveld spiller Norges håndballherrer en historisk semifinale i EM mot Tyskland. Nå må gledesrusen etter Frankrike-kampen ha lagt seg.

– Tyskland har favorittstempelet. De har vært i denne situasjonen før, det har ikke vi, sier tysklandsproff Kent Robin Tønnesen til NRK.

Verdensmestere

Trener Christian Berge er godt forberedt på hva som møter Norge.

– Det er laget som spiller mest på fysikk av alle. De er beintøffe i treerblokka si og kommer med mange ulike forsvarsformasjoner. De er bra fremover og gode i kontra, så det er en formidabel oppgave. Dette her blir tøft, ja, mener Berge, som selv spilte flere år i Tyskland.

HANDBALL-EURO-2016-GER-SWE

SKUDDSTERK: Tobias Reichmann er Tysklands toppscorer i EM, med 33 mål på 42 skuddforsøk.

Foto: JANEK SKARZYNSKI / Afp

Tyskland ble verdensmestere i 2007, men siden det har de slitt med å hevde seg på det nivået. I 2012 mislyktes de i OL-kvalifiseringen, og de tok seg heller ikke til EM i 2014. I fjorårets VM tapte de playoff-kampen mot Polen, men fikk likevel delta i Qatar etter en «wild card»-avgjørelse fra det internasjonale håndballforbundet. De ble til slutt nummer sju.

– Litt like oss

I EM har det tyske laget også overrasket noe. De tapte mot Spania i gruppespillet, men slo Sverige med ett mål. I hovedrunden vant de alle, inkludert 30-29 seieren mot Russland i sluttsekundene.

– De er litt like oss. De har spilt seg opp i mesterskapet. De er fysisk knalltøffe, og litt grisete. Fremover er de avhengig av litt enkeltmannsprestasjoner, og er ikke så kollektive, men har veldig dyktige spillere. Vi må sette et knalltøft forsvar, kjøre kontra og være disiplinerte i angrep, sier Sander Sagosen.

Norge har fem tysklandsproffer i stallen: Harald Reinkind, Erlend Mamelund, Tønnesen, Thomas Kristensen og Joakim Hykkerud. Sistnevnte møter to av lagkameratene fra TSV Hannover Burgdorf.

– Det blir litt spesielt å møte to man trener daglig med, men det blir gøy. En kamp i kampen, forteller Hykkerud.

– Mitt største eventyr

Norge Frankrike

ELLEVILL: Norge jublet hemningsløst etter å ha slått Frankrike og tatt seg til semifinale.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Og NRKs ekspert, Håvard Tvedten, tror det er de norske gutta som får spille finale mot enten Spania eller Kroatia.

– Jeg synes Norge har vist i turneringen at de er et bedre lag. De er mer stabile og har flere strenger å spille på. Jeg tror også de er ekstremt sultne nå, og at de vinner med to mål, sier han.

Og trener-Berge gleder seg.

– Jeg er midt i mitt største eventyr. Jeg har aldri stått i en slik situasjon før, og skal vi sørge for at eventyret blir lenger, forsikrer han.

Semifinalen mot Tyskland hører du direkte på NRK P1 fredag fra klokken 18.10.

Siste nytt

 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP
 • Tung start for Inter

  Inter fikk en marerittstart på Serie A-sesongen med 0-1-tap mot Sassuolo søndag. Domenico Berardi ble matchvinner fra straffemerket.

  Roma fikk på sin side en god start på sesongen med 1-0-seier over Torino. Edin Dzeko åpnet målkontoen rett før slutt.

  inter
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Kritisk Mourinho etter tap

  Manchester United-manager Jose Mourinho mente laget hans kunne takke seg selv etter det overraskende 2-3 tapet borte mot Brighton.

  – Vi gjorde for mange feil. Vi ble straffet. Noen ganger gjør du feil og blir ikke straffet, men vi ble straffet for hver eneste feil vi gjorde. Det tredje målet ble for tøft, sa Mourinho til BBC.

  mourinho
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld