Hopp til innhold

Dette supertrikset gjør østerrikske Gasser historisk: – Nå er alt mulig

Silje Norendals venninne, Anna Gasser, har fått hele snøbrettverden til å stoppe opp.

TRIPLE CORK: Her setter Anna Gasser et triks ingen andre kvinner har gjort før henne. Video: Prime Park Sessions.

For åtte år siden ble den norske snøbrettkjøreren Torstein Horgmo historisk da han var verdens første til å lande trikset «triple cork». Det vil si tre saltoer samtidig som man roterer sidelengs.

Tirsdag skjedde det snøbrettmiljøet har ventet på siden den gang: østerrikske Anna Gasser ble tidenes første kvinne til å lande nettopp triple cork.

– Det er helt sinnssykt. Hun viser nå at alt er mulig. Samtidig beviser hun at det ikke er mer enn det mentale som skiller jentene fra gutta, sier NRKs snøbrettekspert Jonas Greve.

Han får støtte av NRK-ekspert Tom Hovde.

– Hun har satt en ny standard, dette er den nye målestokken.

Inspirerer Norendal

SNOWBOARDING-WORLD/WOMEN

VENNINNER: Silje Norendal (t.h.) på pallen sammen med Anna Gasser (i midten) og finske Enni Rukajärvi etter verdenscuprennet i Sierra Nevada i fjor.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Det var under et fotooppdrag i Stubai at den 27 år gamle snøbrettkjøreren hadde gode forhold og gjennomførte en perfekt triple cork.

– Vi er jo gode venner, så jeg visste at det er et av triksene hun ønsket å lære seg før X Games i Aspen. Men at det kommer allerede nå overrasker meg, sier Norges beste kvinnelige snøbrettkjører, Silje Norendal.

– Jeg klarer ikke sette meg inn i hvordan jeg skal komme dit engang, men jeg blir jo veldig inspirert til å prøve og holde følge, fortsetter hun.

To av de norske landslagskjørerne, Marcus Kleveland og Mons Røisland, var i bakken da Gasser gjorde trikset og sendte liveoppdateringer hjem til Norendal.

– Det var helt sjukt, alle som så det var i sjokk! Jeg hadde aldri trodd at en dame skulle klare en triple cork med tanke på nivået for et par år siden, sier Kleveland som selv landet trikset som 13-åring.

Var på landslaget i turn

2017 ESPYS - Arrivals

PRISVINNENDE: Anna Gasser vant ESPYS-prisen for årets kvinnelige actionsportutøver i fjor.

Foto: Jordan Strauss / AP

Gasser ble nylig kåret til årets kvinnelige utøver i Østerrike sammen med alpinist Marcel Hirscher som ble årets mannlige. Hun fikk prisen for andre året på rad, og har en stjernestatus i Østerrike de norske snøbrettkjørerne bare kan drømme om.

27-åring vant sitt første OL-gull i Big Air-konkurransen i Pyeongchang og er en av verdens aller beste i disiplinen.

– Det skjedde veldig mye på jentesiden i fjor. Anna var jo første kvinne som landet en backside double cork, og nå er hun første kvinne som lander en triple cork, så det blir vanskelig å slå henne i år, innrømmer venninne Norendal.

Hovde forteller at Gasser tidligere har vært på det østerrikske landslaget i turn, og at det har gitt henne en enormt god kroppsbeherskelse.

– Men så handler det veldig mye om å tørre og ikke bare å klare. Det er små marginer for at ting kan gå galt, så jeg har stor respekt for det Gasser har klart å gjøre på brettet sitt.

– Hun har fått hele snøbrettverden til å stoppe opp. Så gjelder det å se om hun klarer å sette trikset i konkurranse, sier Greve.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal