NRK Meny
Normal

Dette skjer i ski-VM i dag

Martin Johnsrud Sundby er storfavoritt til å ta sitt første individuelle VM-gull, men det er flere muligheter for norsk gulljubel i Lahti på lørdag.

Martin Johnsrud Sundby

GÅR FOR GULL: Martin Johnsrud Sundby har sin første gullsjanse

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den første helgen i ski-VM starter med en fullstappet lørdag. Først skal damene gå 15 kilometer fellesstart med skibytte, og like etter er det herrenes tur på tremila. Kvelden avsluttes når hopperne skal i aksjon i normalbakken.

Kvinnenes langrenn starter klokken 11.00, men Carina Olset har med seg ekspert Fredrik Aukland når vi starter oppladningen i VM-studio allerede klokken 10.00.

Weng og Bjørgen

TO NORSKE HÅP: Heidi Weng og Marit Bjørgen har gode medaljesjanser på 15 kilometer fellesstart med skibytte.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter skuffelsen på sprinten er nok Marit Bjørgen sugen på revansje når hun starter sin andre VM-distanse. Hun har med seg Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Jacobsen, og Norge har fire gullkandidater på distansen.

Løpet kommenteres av Jann Post og Torgeir Bjørn.

Får Sundby endelig gullet?

Martin Johnsrud Sundby har startet 12 VM-distanser uten å ta VM-gull. Tidligere mesterskap har blitt ødelagt av sykdom, men nå virker verdenscuplederen å være i superslag før sin første VM-distanse.

Sundby & co. skal i aksjon på 30 kilometer fellesstart med skibytte klokken 13.30.

Sergej Ustjugov

SKUFFET: Sergej Ustjugov var ikke fornøyd med sølv på sprinten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mannen fra Røa får dog hard konkurranse. Sergej Ustjugov likte dårlig å bli slått på sprinten, mens Matti Heikkinen jakter VM-gull på hjemmebane. Marcus Hellner og Alex Harvey er definitivt lystne på VM-gull, men kanskje blir Sundby slått av en nordmann? Finn-Hågen Krogh blir skummel på tremila.

Løpet kommenteres av Jann Post og Torgeir Bjørn.

Tande må redde Norge

Etter at langrennsløperne har gjort opp om medaljene forflytter vi oss til hoppbakken i Lahti. Der er Karen Marie Ellefsen programleder, mens kommentator Christian Nilssen har med seg ekspert Johan Remen Evensen i bua.

Daniel Andre Tande

I GULLFORM? Daniel-André Tande jakter medaljer i hoppbakken.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det største norske håpet er Daniel-André Tande, som er nummer tre i verdenscupen sammenlagt. Dog er det polske Kamil Stoch som er favoritt etter et kjempehopp i kvalifiseringen.

Det er flere norske håp, og først ut av dem er Johann André Forfang. Deretter følger Robert Johansson og Andreas Stjernen.

Hopp fra normalbakken starter 16.30.

Sjekk også NRK Sportens sendeplan her!

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin