NRK Meny
Normal

Dette skjer i ski-VM i dag

Martin Johnsrud Sundby er storfavoritt til å ta sitt første individuelle VM-gull, men det er flere muligheter for norsk gulljubel i Lahti på lørdag.

Martin Johnsrud Sundby

GÅR FOR GULL: Martin Johnsrud Sundby har sin første gullsjanse

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den første helgen i ski-VM starter med en fullstappet lørdag. Først skal damene gå 15 kilometer fellesstart med skibytte, og like etter er det herrenes tur på tremila. Kvelden avsluttes når hopperne skal i aksjon i normalbakken.

Kvinnenes langrenn starter klokken 11.00, men Carina Olset har med seg ekspert Fredrik Aukland når vi starter oppladningen i VM-studio allerede klokken 10.00.

Weng og Bjørgen

TO NORSKE HÅP: Heidi Weng og Marit Bjørgen har gode medaljesjanser på 15 kilometer fellesstart med skibytte.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter skuffelsen på sprinten er nok Marit Bjørgen sugen på revansje når hun starter sin andre VM-distanse. Hun har med seg Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Jacobsen, og Norge har fire gullkandidater på distansen.

Løpet kommenteres av Jann Post og Torgeir Bjørn.

Får Sundby endelig gullet?

Martin Johnsrud Sundby har startet 12 VM-distanser uten å ta VM-gull. Tidligere mesterskap har blitt ødelagt av sykdom, men nå virker verdenscuplederen å være i superslag før sin første VM-distanse.

Sundby & co. skal i aksjon på 30 kilometer fellesstart med skibytte klokken 13.30.

Sergej Ustjugov

SKUFFET: Sergej Ustjugov var ikke fornøyd med sølv på sprinten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mannen fra Røa får dog hard konkurranse. Sergej Ustjugov likte dårlig å bli slått på sprinten, mens Matti Heikkinen jakter VM-gull på hjemmebane. Marcus Hellner og Alex Harvey er definitivt lystne på VM-gull, men kanskje blir Sundby slått av en nordmann? Finn-Hågen Krogh blir skummel på tremila.

Løpet kommenteres av Jann Post og Torgeir Bjørn.

Tande må redde Norge

Etter at langrennsløperne har gjort opp om medaljene forflytter vi oss til hoppbakken i Lahti. Der er Karen Marie Ellefsen programleder, mens kommentator Christian Nilssen har med seg ekspert Johan Remen Evensen i bua.

Daniel Andre Tande

I GULLFORM? Daniel-André Tande jakter medaljer i hoppbakken.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det største norske håpet er Daniel-André Tande, som er nummer tre i verdenscupen sammenlagt. Dog er det polske Kamil Stoch som er favoritt etter et kjempehopp i kvalifiseringen.

Det er flere norske håp, og først ut av dem er Johann André Forfang. Deretter følger Robert Johansson og Andreas Stjernen.

Hopp fra normalbakken starter 16.30.

Sjekk også NRK Sportens sendeplan her!

Siste nytt

 • Citroën sparket Kris Meeke

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal