NRK Meny
Normal

Dette skjer i ski-VM i dag

Martin Johnsrud Sundby er storfavoritt til å ta sitt første individuelle VM-gull, men det er flere muligheter for norsk gulljubel i Lahti på lørdag.

Martin Johnsrud Sundby

GÅR FOR GULL: Martin Johnsrud Sundby har sin første gullsjanse

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den første helgen i ski-VM starter med en fullstappet lørdag. Først skal damene gå 15 kilometer fellesstart med skibytte, og like etter er det herrenes tur på tremila. Kvelden avsluttes når hopperne skal i aksjon i normalbakken.

Kvinnenes langrenn starter klokken 11.00, men Carina Olset har med seg ekspert Fredrik Aukland når vi starter oppladningen i VM-studio allerede klokken 10.00.

Weng og Bjørgen

TO NORSKE HÅP: Heidi Weng og Marit Bjørgen har gode medaljesjanser på 15 kilometer fellesstart med skibytte.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter skuffelsen på sprinten er nok Marit Bjørgen sugen på revansje når hun starter sin andre VM-distanse. Hun har med seg Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Astrid Jacobsen, og Norge har fire gullkandidater på distansen.

Løpet kommenteres av Jann Post og Torgeir Bjørn.

Får Sundby endelig gullet?

Martin Johnsrud Sundby har startet 12 VM-distanser uten å ta VM-gull. Tidligere mesterskap har blitt ødelagt av sykdom, men nå virker verdenscuplederen å være i superslag før sin første VM-distanse.

Sundby & co. skal i aksjon på 30 kilometer fellesstart med skibytte klokken 13.30.

Sergej Ustjugov

SKUFFET: Sergej Ustjugov var ikke fornøyd med sølv på sprinten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mannen fra Røa får dog hard konkurranse. Sergej Ustjugov likte dårlig å bli slått på sprinten, mens Matti Heikkinen jakter VM-gull på hjemmebane. Marcus Hellner og Alex Harvey er definitivt lystne på VM-gull, men kanskje blir Sundby slått av en nordmann? Finn-Hågen Krogh blir skummel på tremila.

Løpet kommenteres av Jann Post og Torgeir Bjørn.

Tande må redde Norge

Etter at langrennsløperne har gjort opp om medaljene forflytter vi oss til hoppbakken i Lahti. Der er Karen Marie Ellefsen programleder, mens kommentator Christian Nilssen har med seg ekspert Johan Remen Evensen i bua.

Daniel Andre Tande

I GULLFORM? Daniel-André Tande jakter medaljer i hoppbakken.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det største norske håpet er Daniel-André Tande, som er nummer tre i verdenscupen sammenlagt. Dog er det polske Kamil Stoch som er favoritt etter et kjempehopp i kvalifiseringen.

Det er flere norske håp, og først ut av dem er Johann André Forfang. Deretter følger Robert Johansson og Andreas Stjernen.

Hopp fra normalbakken starter 16.30.

Sjekk også NRK Sportens sendeplan her!

Siste nytt

 • Genoa og Sampdoria utsetter kamper

  Etter at en bro i Genova kollapset og tok 39 menneskeliv har byens to fotballklubber, Genoa og Sampdoria, fått utsatt sin serieåpning. Det melder Serie A på sine hjemmesider. Sampdoria skulle åpne hjemme mot Fiorentina, mens Genoa skulle møte Milan.

  Genoa
  Foto: Simone Arveda / AP
 • Sainz erstatter Alonso i McLaren

  Renault-fører Carlos Sainz tar over for Fernando Alonso i Formel 1-laget McLaren. Alonso avslutter karrieren etter årets sesong. Alonso, som har vunnet VM i Formel 1 to ganger, sa nylig at han gir seg i F1-sirkuset etter denne sesongen

  Carlos Sainz
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Utsetter elbiler i rally-VM

  Planene om å innføre elektriske biler i rallycross-VM er utsatt til 2021. Det gir fabrikantene mer tid til å vurdere om de vil være med på elbil-satsingen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) slapp nyheten torsdag.

  VM rallycross
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo
NM-veka: Oppsummering
NM-veka
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld