NRK Meny
Normal

Dette skjer i ski-VM i dag

Langrennsgjengen får hvile på andre dag av ski-VM i Lahti, men både kombinertgutta og hopperne skal i aksjon. En av dagens største medaljekandidater er hopper Maren Lundby.

Maren Lundby

GULLKANDIDAT?: Om alt går hennes vei kan Maren Lundby ta gull i dag.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

På andre dag av ski-VM i Lahti er det kombinert, hopp for kvinner og hoppkvalifisering for menn som står på programmet.

Først ut på dagens VM-program er kombinert.

Hoppdelen starter 09:30.

Kan kombinertgutta slå tyskerne?

Espen Andersen, Jørgen Graabak, Mikko Kokslien og Magnus Krogh er tatt ut til dagens kombinertrenn, det bekreftet landslagssjef Ivar Stuan torsdag. Det betyr at veteran Magnus Moan er vraket.

De tyske kombinertløperne har vært suverene denne sesongen, med Johannes Rydzek, Eric Frenzel og Fabian Riessle i spissen. Nordmennene har ikke hatt mange turer opp på pallen, kun Graabak (to) og Kokslien (én) står med individuelle pallplasser denne sesongen.

Jørgen Graabak

REPRISE?: Jørgen Graabak viste under Sotsji-OL at han er en mesterskapsutøver. Nå tror NRKs ekspert at nordmannen kan overraske i VM.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nordmennene har derfor en tøff oppgave foran seg, men NRKs ekspert Fred Børre Lundberg har tro på at Jørgen Graabak (25) kan overraske.

Graabak viste under Sotsji-OL i 2014 at han er en mesterskapsløper. Der tok han gull.

Mikko Kokslien er først ut av de norske med startnummer 36. Magnus Krogh hopper som nummer 41, Espen Andersen er nummer 43 og Jørgen Graabak er sist ut med startnummer 48.

Hoppdelen i kombinertrennet begynner 09:30. Langrennsdelen starter 12:30.

Sjekk NRKs sendeplaner i VM her:

Lundby medaljekandidat

Maren Lundby

MEDALJEKANDIDAT: Maren Lundby (22) har hatt en sterk sesong.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

22 år gamle Maren Lundby er en av utøverne man har størst forventninger til i årets VM. Hun har hatt en fantastisk sesong i år, og omtales som et av de sikreste norske medaljehåpene i årets mesterskap. Til sammen har hun tatt fire 1.-plasser i verdenscupen denne sesongen.

Lundby var direkte kvalifisert til dagens hopprenn, og tok gårsdagens kvalifisering som trening. Der hoppet hun 88, 5 meter. Det var et godt stykke bak de beste.

– Medaljene deles ikke ut før fredag, sa Maren Lundby til NRK etter gårsdagens kvalifisering.

Silje Opseth og Anniken Mork er også kvalifisert til dagens renn. Beste kvinne i gårsdagens kvalifisering var østerrikske Chiara Hölzl med et hopp på 96, 5 meter.

Lundby deltar i sitt femte VM, mens Opseth og Mork er VM-debutanter.

Opseth starter som nummer to, Mork starter som nummer tre og Maren Lundby har startnummer 38.

Hopprennet begynner 16:30.

Hoppkvalifisering for menn

Daniel-André Tande, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Johann André Forfang er Norges hopplag i dag. Tom Hilde og Anders Fannemel er vraket.

Forfang har startnummer 38, Johansson nummer 49, Stjernen nummer 54 og Daniel-André Tande hopper tredje sist med startnummer 64 i kvalifiseringen.

Hoppkvalifiseringen begynner 13:30.

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale