Hopp til innhold

Dette skjer i dag 1. mars

Her får du en fullstendig oversikt over dagens VM-konkurranser.

Stafett-gull

GULL: Det ble gull på herrenes stafett.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Stafett, menn, klokken 13.15:

Stafetten ble nærmest som forventet. Emil Iversen og Andrej Larkov fulgte hverandre tett på den første etappen. Martin Johnsrud Sundby og Aleksander Bessmertnykh var jevngode, mens Aleksandr Bolsjunov og Sjur Røthe vekslet ut sine ankermenn likt.

Dermed ble det en superduell mellom Ustjugov og Klæbo på den siste etappen. Overraskende nok parkerte Klæbo russeren med rundt 3,3 kilometer igjen.

– Jeg vet ikke, jeg fikk noen billige meter på andre runde, så tenkte jeg bare at jeg skulle kødde litt. Plutselig var det nesten ti sekunder og da skjønte jeg at nå må jeg bare gå inn til mål, sa den ferske gullvinneren Johannes Høsflot Klæbo.

Norge tok gullet foran Russland og Frankrike.

GULL: Her sikrer Johannes Høsflot Klæbo gullet for Norge.

Hopp, normalbakke – menn, klokken 16.00:

Den suverene verdenscuplederen Ryoyu Kobayashi måtte finne seg i å være favoritt, men det gikk i japanerens vei, i det som ble et aldri så lite bingorenn.

For selv om VM-debutanten Thomas Aasen Markeng og veteranen Andreas Stjernen delte syvendeplassen etter den første omgangen, ble beste nordmann Robert Johansson på en 16.- plass.

– Jeg vil kalle det her en skandale, rett og slett. Det er ikke sånn vi vil se hopprenn bli gjennomført, sa Johan Remen Evensen om rennet som ble preget av forholdene.

Snø, sludd, regn og vind om hverandre, det hele virket håpløst. Flere utøvere slet og var aldri i nærheten av sitt potensiale.

Dagens vinner, Dawid Kubacki, var lenge en av dem. Polakken lå på en 27.- plass etter den første omgangen, mye grunnet de dårlige forholdene.

– Det var en utrolig konkurranse. Jeg tenkte det var over etter den første omgangen. Da er det egentlig umulig å kjempe om de beste plassene. Men jeg gjorde et bra hopp i andre omgang. Det er utrolig at det var nok til å bli verdensmester, sa Kubacki etter rennet.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

    23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

    Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

    De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

    Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

    Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

    De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

    Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

    (NTB)

    Winter Olympics Salt Lake City
    Foto: Rick Bowmer / AP
  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

    Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

    Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

    Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

    – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

    – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

    Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

    (NTB)

  • Opprykk til A-VM for paralandslaget

    Fredag kveld sikret Norges paralandslag i hockey opprykk til A-VM etter å ha knust Sverige 3-0.

    Lørdag har Norge mulighet til å sikre gull i B-VM når de møter Tyskland til finale. Kampen spilles i Skien Fritidspark.

Sendeplan

Kl. Program Kanal