NRK Meny
Normal

Idrettens krav til den nye fotballpresidenten

Sats på kvinnefotball, ikke vær selvhøytidelig og ha glimt i øyet.

Terje Svendsen

INNSTILT SOM NY FOTBALLPRESIDENT: Terje Svendsen har vært sentral i Rosenborg i flere år. I tillegg til å ha vært styreleder i Fotball Media og nestleder i Norsk Toppfotball.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Rosenborgs tidligere styreleder Terje Svendsen er innstilt som ny fotballpresident av valgkomitéen i Norges Fotballforbund.

Etter at Yngve Hallén annonserte sine avgang som fotballpresident på forbundstinget i november var det ingen som skilte seg ut som soleklar kandidat, men nå er det klart at den tidligere Roseborg-styrelederen innstilles.

– Du må være en trollmann, ler tidligere idrettspresident Børre Rognlien, på spørsmål om hvilke egenskaper en norsk fotballpresident bør ha.

Har en kandidat klar

Det har i lang tid blitt spekulert hvem som skal ta over en av Fotball-Norges mektigste jobber. En enstemmig valgkomité har stått bak Terje Svendsen som presidentkandidat.

Marianne Brynildsen

KLAR: Valgkomitéen har funnet en kandidat de skal innstille 15. januar.

Foto: Morten Brun / Akershus fylkeskommune

– Jeg er først og fremst glad for at det var en enstemmig valgkomité som kom fram til Terje Svendsen, sier leder av valgkomitéen, Marianne Brynildsen.

– Svendsen er en av Norges mest erfarne fotball-ledere. Han har vært sentral i Rosenborg i mange år, og har bred nasjonal og internasjonal erfaring og kontaktnett. Hans erfaring fra fotball, kombinert med hans kompetanse innen styrearbeid og strategiprosesser, gjør han til en meget god kandidat. Valgkomiteen har også vektlagt hans kontaktskapende evner og gode samarbeidsrelasjoner, skriver valgkomiteen.

– Kan ikke vingle

Den som blir valgt til vervet som Fotballpresident må skjønne at det er medlemmene som bestemmer, sier idrettspresident Tom Tvedt.

– Du må du vite at du er tillitsvalgt. Du må ikke være selvhøytidelig, og du må ha glimt i øyet, slik som Yngve Hallén har hatt. Tydelighet er selvsagt også et must!

Tom Tvedt

GLIMT I ØYET: Vær en lagbygger, samlende og inkludér alle, er oppfordringen fra idrettspresident, Tom Tvedt.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Børre Rognlien, som har hatt verv på alle nivåer i norsk idrett i 51 år, mener en ny fotballpresident ikke kan vingle på spørsmål om kampfiksing og doping.

Vi trenger en fotballpresident som mener det samme hele tiden. Man må være trygg på at vedkommende representerer norsk fotball og at man står for det som er forankret i styret. I tillegg må man vær klar på hva man skal stå for i internasjonale fora som i UEFA og FIFA.

Vil ha et bedre forhold til den nye fotballpresidenten

Leder av serieforeningen Synnøve Tverlid håper Fotballpresidenten har vilje og lyst til å satse på kvinnefotballen.

– Vi er opptatt av å få et bedre forhold til den nye presidenten og det nye styret enn det vi har med det nåværende.

– I dag er det enkeltpersoner knyttet til enkeltklubber som sørger for profesjonalitet i Toppserien. Holdningen har vært at vi ikke får mer, fordi vi ikke er verdt mer, avslutter Tverlid.

Les også:

Siste nytt

 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters
 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund