NRK Meny
Normal

Idrettens krav til den nye fotballpresidenten

Sats på kvinnefotball, ikke vær selvhøytidelig og ha glimt i øyet.

Terje Svendsen

INNSTILT SOM NY FOTBALLPRESIDENT: Terje Svendsen har vært sentral i Rosenborg i flere år. I tillegg til å ha vært styreleder i Fotball Media og nestleder i Norsk Toppfotball.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Rosenborgs tidligere styreleder Terje Svendsen er innstilt som ny fotballpresident av valgkomitéen i Norges Fotballforbund.

Etter at Yngve Hallén annonserte sine avgang som fotballpresident på forbundstinget i november var det ingen som skilte seg ut som soleklar kandidat, men nå er det klart at den tidligere Roseborg-styrelederen innstilles.

– Du må være en trollmann, ler tidligere idrettspresident Børre Rognlien, på spørsmål om hvilke egenskaper en norsk fotballpresident bør ha.

Har en kandidat klar

Det har i lang tid blitt spekulert hvem som skal ta over en av Fotball-Norges mektigste jobber. En enstemmig valgkomité har stått bak Terje Svendsen som presidentkandidat.

Marianne Brynildsen

KLAR: Valgkomitéen har funnet en kandidat de skal innstille 15. januar.

Foto: Morten Brun / Akershus fylkeskommune

– Jeg er først og fremst glad for at det var en enstemmig valgkomité som kom fram til Terje Svendsen, sier leder av valgkomitéen, Marianne Brynildsen.

– Svendsen er en av Norges mest erfarne fotball-ledere. Han har vært sentral i Rosenborg i mange år, og har bred nasjonal og internasjonal erfaring og kontaktnett. Hans erfaring fra fotball, kombinert med hans kompetanse innen styrearbeid og strategiprosesser, gjør han til en meget god kandidat. Valgkomiteen har også vektlagt hans kontaktskapende evner og gode samarbeidsrelasjoner, skriver valgkomiteen.

– Kan ikke vingle

Den som blir valgt til vervet som Fotballpresident må skjønne at det er medlemmene som bestemmer, sier idrettspresident Tom Tvedt.

– Du må du vite at du er tillitsvalgt. Du må ikke være selvhøytidelig, og du må ha glimt i øyet, slik som Yngve Hallén har hatt. Tydelighet er selvsagt også et must!

Tom Tvedt

GLIMT I ØYET: Vær en lagbygger, samlende og inkludér alle, er oppfordringen fra idrettspresident, Tom Tvedt.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Børre Rognlien, som har hatt verv på alle nivåer i norsk idrett i 51 år, mener en ny fotballpresident ikke kan vingle på spørsmål om kampfiksing og doping.

Vi trenger en fotballpresident som mener det samme hele tiden. Man må være trygg på at vedkommende representerer norsk fotball og at man står for det som er forankret i styret. I tillegg må man vær klar på hva man skal stå for i internasjonale fora som i UEFA og FIFA.

Vil ha et bedre forhold til den nye fotballpresidenten

Leder av serieforeningen Synnøve Tverlid håper Fotballpresidenten har vilje og lyst til å satse på kvinnefotballen.

– Vi er opptatt av å få et bedre forhold til den nye presidenten og det nye styret enn det vi har med det nåværende.

– I dag er det enkeltpersoner knyttet til enkeltklubber som sørger for profesjonalitet i Toppserien. Holdningen har vært at vi ikke får mer, fordi vi ikke er verdt mer, avslutter Tverlid.

Les også:

Siste nytt

 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter
 • Sagosen og PSG med dramatisk tap

  Sander Sagosen slet da Paris Saint-Germain i sluttminuttene tapte 28-29 mot hviterussiske Meshkov Brest i mesterligaen i håndball. Nordmannen hadde sjansen til å gi PSG ledelsen til 29-28, men i stedet ble Petar Djordjic matchvinner i motsatt ende.

  GERMANY HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE THW Kiel vs Paris Saint Germain
  Foto: FOCKE STRANGMANN / Epa

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin