NRK Meny
Normal

Dette husker vi fra fotballhelga

Syke mål, drama langs Drammenselva og 75 magiske sekunder i Bodø. Her er alt du må vite om fotballhelga før jobblunsjen mandag.

Fotballhelga

FOTBALLHELGA: Liverpools Coutinho, Strømsgodsets Marcus Pedersen og Real Madrids James Rodriguez sitter alle igjen med sterke minner etter fotballhelga.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

Hvilepulsen begynner å komme etter svært mye dramatikk i helgas fotballkamper. Men har du fått med deg alt? Her er de viktigste snakkisene du trenger å være klar over om du vil henge med i fotballsamtalene mandag.

Ælvclassico

Begynner det navnet å sitte eller? Oppgjøret mellom Mjøndalen og Strømsgodset har ikke trengt noe navn, da lagene ikke har møttes i seriesystemet på lenge. Nå er det imidlertid her. Ælvclassico. Og kampen gjorde seg fortjent til et navn. 4-2, flotte mål, og plenty dramatikk.

Strømsgodset
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ja, også scoret Marcus Pedersen hattrick. Like mange som han klarte på en halv sesong i Brann.

Rosenborg blir seriemestere

Asante

Stabæk og Ernest Asante tapte hjemme mot Odd.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Jada, potene i Orkdal ligger nok fortsatt i bakken, men nå er det avgjort, eller? Stabæk tapte mot Odd, og da er luka åtte poeng med åtte kamper igjen å spille.

Det roter vel ikke Rosenborg bort?

Vel... rotet litt da...

Hands på Søderlund
Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2

Rosenborg var ikke på sitt beste mot Tromsø, men fikk hjelp av Tromsø-keeper Heigre til å utligne hjemmelagets tidlige ledelse likevel. Han skjøt ballen rett i armen til Alexander Søderlund og vips: 1-1. Men så reddet Heigre straffen fra Pål Andre Helland et par minutter før slutt og så var alle fornøyde. Eller misfornøyde. Eller litt av begge deler.

«75 sekunder og vekk me'n»

Bodø/Glimt mot Sarpsborg

Trond Olsen og Alexander Sørloth har funnet både tonen og formen denne høsten.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Bodø/Glimts superduo avgjorde igjen. 1-1 ble til 3-1 75 sekunder senere etter at Trond Olsen og Alexander Sørloth viste hva de kunne. Dermed går Bodø/Glimt til landslagspausen på plassen foran Molde.

Det regnet kort i England

Stoke

Michael Oliver var ivrig på å dele ut kort denne helga.

Foto: Skjermdump med tillatelse fra TV 2

Stoke fikk to røde på seks minutter, og totalen ble 5 røde og 38 gule på de åtte kampene som ble spilt i Premier League på lørdagen. På søndag kom det sjette røde og ytterligere fire gule på to kamper.

Dramaet i Mjøndalen

Bare minuttet var spilt da Marco Pris Jørgensen ble liggende livløs på gresset. Publikum og TV-seere fryktet det verste, men Mjøndalen-keeperen reiste seg heldigvis etter kort tid og spilte til og med videre i 17 minutter før han ble byttet ut. Det var det flere som reagerte på.

Laster Twitter-innhold

JA(!)-mes Rodriguez

Real Madrids James Rodriguez
Foto: ANDREA COMAS / Reuters

Det har gått to runder av La Liga uten at verken Messi eller Ronaldo har scoret mål. Da hjelper det at andre skrur på sjarmen. Real Madrids James Rodrigues hamret inn et frispark i krysset før han brassesparket inn sitt andre.

Laster Twitter-innhold

Supporterklubber i sorg

Coutinho

Philippe Coutinho oppsummerer greit følelsen til båe Manchester United og Liverpool-fans denne helga.

Foto: Carl Recine / Reuters

Manchester United og Liverpool er de utenlandske klubbene med soleklart flest organiserte supportere her i landet. Samlet har de over 81 000 supportere og alle sammen måtte finne seg i sviende nederlag i helga. Etter sterke sesongstarter var det bråstopp for begge. Liverpool tapte 3-0 mot West Ham, mens United røk 2-1 mot Swansea.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal