Hopp til innhold

Northug vil ikke bo i Norge etter skikarrieren

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Petter Northug flytter rett ut av Norge den dagen han legger opp, og sier han vil leve et helt annerledes liv enn han gjør nå.

Northug vil ikke bo i Norge etter skikarrierens slutt.

VIDEO: Petter Northug vet ikke hva han vil jobbe med etter skikarrieren er over, men vil uansett flytte utenlands når han legger opp.

– Når jeg slutter med ski, kommer jeg til å dra fra Norge og bo utenlands en stund, sier Petter Northug til NRK.

Han vil ikke si hvor han skal, men antyder at han har planen klar.

Vil prøve noe helt annet

– Jeg tror det er godt for hodet å komme seg bort den dagen man gir seg. Da handler det om å finne roen, komme inn i et annet miljø enn man har vært i de siste årene og prøve andre ting, forklarer Northug.

Det vakte reaksjoner da det for to år siden ble sagt at Northug ville flytte til Sveits for en periode. Den gang for å bo og trene i Davos frem til OL i Sotsji neste vinter.

Landslagssjef Vidar Løfshus uttalte at Northug burde flytte utenlands for å unngå den massive oppmerksomheten som til en hver tid er rundt ham.

Northug la selv saken død, og sa at noen flytting ikke ville skje med det første. Nå viser det seg at han fortsatt har planer om å forlate hjemlandet etterhvert.

Les også: Spøkefull Northug: – Jeg bestemte meg for å gå 15-kilometeren da Tone ble singel

Finner fortsatt ny motivasjon

Denne uken er Northug i Val di Fiemme for å jakte nye VM-gull. Verdensmesterskapet kan bli et av hans siste.

De fleste har spådd at 26-åringens karriere vil avsluttes tidlig. Mye fordi han er lei all oppmerksomheten, samt at han i ung alder allerede har oppnådd mer enn de fleste langrennsløpere kan drømme om.

– Jeg finner fortsatt nye måter å motivere meg på. Nå for tiden tenker jeg at jeg kommer til VM som tittelforsvarer, at jeg skal kjempe på bortbane i stedet for hjemmebane, som det var sist gang. Dessuten er Tour de Ski blitt en veldig nøtt for meg å knekke, forteller Northug, som aldri er blitt bedre enn nummer to i touren.

Les også: Northug: – Jeg blir aldri den største

Vet ikke hva han vil jobbe med

Northug vil ikke si når han har tenkt å legge opp, men det er blitt spekulert i at det kan skje allerede om et par år - etter ski-vm i Falun.

– Det der skal jeg ta en løpende vurdering på. Nå ser jeg mot OL i Sotsji, og deretter mot et nytt VM i to år. Etter det må man se hva man har motivasjon til videre.

– Hva skal du jobbe med etter du har lagt opp?

– Akkurat nå er det ikke så veldig mye jeg har lyst til. Jeg har ikke planlagt noe der, og det vil jeg ikke gjøre heller. Jeg aner faktisk ikke hva som frister, men skal nok alltids finne noe å gjøre, sier Northug, som før har understreket at det er uaktuelt å ta overta familegården.

– Hva tror du du gjør når du er blitt femti år gammel?

– Da tror jeg ikke at jeg lever lenger, fleiper Northug.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal