NRK Meny
Normal

Northug vil ikke bo i Norge etter skikarrieren

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Petter Northug flytter rett ut av Norge den dagen han legger opp, og sier han vil leve et helt annerledes liv enn han gjør nå.

Northug vil ikke bo i Norge etter skikarrierens slutt.

VIDEO: Petter Northug vet ikke hva han vil jobbe med etter skikarrieren er over, men vil uansett flytte utenlands når han legger opp.

– Når jeg slutter med ski, kommer jeg til å dra fra Norge og bo utenlands en stund, sier Petter Northug til NRK.

Han vil ikke si hvor han skal, men antyder at han har planen klar.

Vil prøve noe helt annet

– Jeg tror det er godt for hodet å komme seg bort den dagen man gir seg. Da handler det om å finne roen, komme inn i et annet miljø enn man har vært i de siste årene og prøve andre ting, forklarer Northug.

Det vakte reaksjoner da det for to år siden ble sagt at Northug ville flytte til Sveits for en periode. Den gang for å bo og trene i Davos frem til OL i Sotsji neste vinter.

Landslagssjef Vidar Løfshus uttalte at Northug burde flytte utenlands for å unngå den massive oppmerksomheten som til en hver tid er rundt ham.

Northug la selv saken død, og sa at noen flytting ikke ville skje med det første. Nå viser det seg at han fortsatt har planer om å forlate hjemlandet etterhvert.

Les også: Spøkefull Northug: – Jeg bestemte meg for å gå 15-kilometeren da Tone ble singel

Finner fortsatt ny motivasjon

Denne uken er Northug i Val di Fiemme for å jakte nye VM-gull. Verdensmesterskapet kan bli et av hans siste.

De fleste har spådd at 26-åringens karriere vil avsluttes tidlig. Mye fordi han er lei all oppmerksomheten, samt at han i ung alder allerede har oppnådd mer enn de fleste langrennsløpere kan drømme om.

– Jeg finner fortsatt nye måter å motivere meg på. Nå for tiden tenker jeg at jeg kommer til VM som tittelforsvarer, at jeg skal kjempe på bortbane i stedet for hjemmebane, som det var sist gang. Dessuten er Tour de Ski blitt en veldig nøtt for meg å knekke, forteller Northug, som aldri er blitt bedre enn nummer to i touren.

Les også: Northug: – Jeg blir aldri den største

Vet ikke hva han vil jobbe med

Northug vil ikke si når han har tenkt å legge opp, men det er blitt spekulert i at det kan skje allerede om et par år - etter ski-vm i Falun.

– Det der skal jeg ta en løpende vurdering på. Nå ser jeg mot OL i Sotsji, og deretter mot et nytt VM i to år. Etter det må man se hva man har motivasjon til videre.

– Hva skal du jobbe med etter du har lagt opp?

– Akkurat nå er det ikke så veldig mye jeg har lyst til. Jeg har ikke planlagt noe der, og det vil jeg ikke gjøre heller. Jeg aner faktisk ikke hva som frister, men skal nok alltids finne noe å gjøre, sier Northug, som før har understreket at det er uaktuelt å ta overta familegården.

– Hva tror du du gjør når du er blitt femti år gammel?

– Da tror jeg ikke at jeg lever lenger, fleiper Northug.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal