NRK Meny
Normal

Dette går Ustjugov i NM

LYGNA (NRK): Tour de Ski-vinner Sergej Ustjugov fra Russland har bestemt seg for å gå to distanser i norgesmesterskapet.

Sergej Ustjugov

VANT TOUR DE SKI: Russiske Sergej Ustjugov har vist seg knallsterk denne vinteren.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

– Ustjugov går fredagens sprint og lørdagens 30 km fellesstart med skibytte, sier Russlands tyske landslagstrener til NRK onsdag formiddag.

Det betyr ytterligere en tøff konkurrent når Petter Northug skal dokumentere stigende VM-form lørdag.

– Han har valgt disse distansene fordi sprint er veldig god trening, og fordi han akkurat nå også vil satse på tremila i VM, sier Kramer.

Russiske løpere kan delta i NM på Lygna fordi rennet har FIS-status, men de teller ikke på resultatlista i NM.

Den russiske troppen har for tiden VM-samling på Sjusjøen.

– For oss er det en veldig fin kombinasjon med trening og konkurranse. Det er fortsatt lenge til VM, så dette er det beste vi kan gjøre, å konkurrere mot de beste i verden. Det er også motiverende, sier Cramer til NRK.

Siste nytt

 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08