NRK Meny
Normal

Dette går Ustjugov i NM

LYGNA (NRK): Tour de Ski-vinner Sergej Ustjugov fra Russland har bestemt seg for å gå to distanser i norgesmesterskapet.

Sergej Ustjugov

VANT TOUR DE SKI: Russiske Sergej Ustjugov har vist seg knallsterk denne vinteren.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

– Ustjugov går fredagens sprint og lørdagens 30 km fellesstart med skibytte, sier Russlands tyske landslagstrener til NRK onsdag formiddag.

Det betyr ytterligere en tøff konkurrent når Petter Northug skal dokumentere stigende VM-form lørdag.

– Han har valgt disse distansene fordi sprint er veldig god trening, og fordi han akkurat nå også vil satse på tremila i VM, sier Kramer.

Russiske løpere kan delta i NM på Lygna fordi rennet har FIS-status, men de teller ikke på resultatlista i NM.

Den russiske troppen har for tiden VM-samling på Sjusjøen.

– For oss er det en veldig fin kombinasjon med trening og konkurranse. Det er fortsatt lenge til VM, så dette er det beste vi kan gjøre, å konkurrere mot de beste i verden. Det er også motiverende, sier Cramer til NRK.

Siste nytt

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag