NRK Meny
Normal

Dette frykter Kowalczyk før den «viktigste etappen» av Tour de Ski

Justyna Kowalczyk mener torsdagens etappe er den viktigste i Tour de Ski, men hun frykter to ting som kan ødelegge seiersambisjonene.

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk mener hun må ha halvannet minutt å gå på ned til Therese Johaug før den siste etappen av Tour de Ski. Det forspranget vil hun skaffe seg på torsdagens etappe.

Foto: Thomas Peter / Reuters

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk kunne smile over fortsatt sammenlagtledelse etter sprinten i Tour de Ski tirsdag. Torsdag håper hun å kunne beholde og helst øke forspranget.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Therese Johaug

Therese Johaug starter 50 sekunder bak Justyna Kowalczyk på jaktstarten torsdag. Sammenlagtlederen tror hun må ha halvannet minutt å gå på for å være først opp monsterbakken på siste etappe.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Kristin Størmer Steira

Kristin Størmer Steira ligger som nummer tre sammenlagt i Tour de Ski. Hun er bare få sekunder bak Johaug på plassen foran, og de to norske løperne kan hjelpe hverandre i jaktstarten torsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
– Det fjerde etappen blir avgjørende for hele touren. Jeg leder og er favoritt, men alt er fortsatt åpent, sier Justyna Kowalczyk.

Ensom i tet

Den polske langrennsløperen har opparbeidet seg et solid forsprang på konkurrentene etter de tre første etappene av Tour de Ski. Likevel frykter 29-åringen at tidsfordelen er tapt ved målgang i Toblach torsdag.

– Dette løpet ligner veldig på sykling. Lederen går alene med en hel flokk som jager etter seg. De som kommer bakfra har det mye lettere, mener sammenlagtlederen i følge den polske avisen Przeglad Sportowy.

Løperne som følger bak Kowalczyk i sammendraget ligger tett. Dermed kan det bli en samlet gruppe som forsøker å hente sekunder på polakken torsdag.

– Det er veldig lett å tape hele forspranget etter mye hardt arbeid på de tidligere etappene. Etter min mening er etappen til Toblach den viktigste i hele touren, sier Kowalczyk.

Svakhet i fristil

Kowalczyk er ikke bare bekymret over at konkurrentene får en fordel ved å gå sammen. 15 kilometeren torsdag er i fristil, en stil som ikke er 29-åringens favoritt.

– Jeg har forskjellig styrke i de to teknikkene. I klassisk er jeg veldig god, men i fristil er jeg bare god. Det kommer heldigvis to klassiske løp etter torsdag, så jeg er relativt rolig. Men jeg må jobbe for å opparbeide meg et større forsprang, sier Kowalczyk.

Therese Johaug er løperen som ligger nærmest Kowalczyk i sammendraget etter at tre etapper er unnagjort. Hun er 50.3 sekunder bak sin polske konkurrent.

Kowalczyk tror ikke det forspranget er nok om hun skal komme først opp monsterbakken som venter på siste etappe.

– Johaug er sterk i den siste bakken i Val di Fiemme. Der må jeg ha minst halvannet minutt forsprang, mener Kowalczyk.

– Jages som et villdyr

Det er ikke bare utøverne som er spente på hvordan rennet vil arte seg torsdag. I polske medier følges Kowalczyks jakt på sin fjerde sammenlagtseier med stor interesse.

– Justyna starter 50 sekunder foran konkurrentene, men hun kommer til og jages som et villdyr av en flokk løpere. Hovedjegerne blir Johaug og (Kristin Størmer) Steira, som trolig får hjelp av Kikkan Randall, mener Przemyslaw Babiarz i TVP-sport.

Den polske sportskommentatoren håper Johaug skal bruke opp kreftene for tidlig, slik hun gjorde på andre etappe av Tour de Ski.

– Johaug har ved flere anledninger vist at hun er utålmodig. Hun starter ofte for hardt og tar innpå, men så mangler hun krefter på slutten og taper tid. Vi håper et lignende scenario torsdag, sier den polske sportskommentatoren.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd