NRK Meny
Normal

Dette får du servert på Bislett

NRKs friidrettsekspert Lars Lystad forteller deg hvilke øvelser du bør glede deg ekstra til under kveldens direktesendte Diamond League-stevne fra Bislett stadion.

Video NRK 1

Her ser du Bislett Games direkte. Sendingen går etterhvert over i NRK1 og da bytter vi video.

Fra kl 18.00 i kveld kan du se Bislett Games direkte på NRK.no og på NRK2, og klokken 19.40 sendes stevnet stevnet også på NRK1.

Resultater Bislett Games

NRK P1 sender på radio fra klokken 20.07, og i tillegg kan du chatte med andre lesere i en live-chat på NRK.no (se nederst i saken).

Ifølge Lystad er flere gode grunner til å glede seg.

Det er annonsert verdensrekordforsøk og i flere øvelser er det dueller mellom verdens beste utøvere. I tillegg stiller 13 OL- og 28 VM-vinnere til start.

NRKs ekspertkommentator Lars Lystad gir deg her fire øvelser du kan se ekstra frem i mot:

800 meter menn:

På 800 meter skal David Rudisha og Abubaker Kaki forsøke å slette Wilson Kipketers legendariske verdensrekord 1.41,11.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Spyd menn:

Spyd for menn med Andreas Thorkildsen i toppslag blir uten tvil et høydepunkt. Han kastet 90,37 meter i Florø lørdag uten full klaff og knuste erkerivalen Tero Pitkämäki. I tillegg stiller kometen Petr Frydrych fra Tsjekkia. Han hadde årsbeste i verden før Thorkildsens kast i Florø.

100 meter menn:

100-meterduellen mellom Asafa Powell og Jaysuma Saidy Ndure blir også stor. Powell har årsbeste i verden, mens Ndure imponerte med 10,11 i Florø lørdag.

Høyde kvinner:

Her er det duket for duell mellom kometen Chaunté Howard Lowe fra USA og den mer rutinerte Blanka Vlasic fra Kroatia. Howard Love har hoppet årsbeste med 2,04 i år, men Vlasic har en personlig rekord fra 2007 på 2,07.

Video: Abubaker Kaki går for verdensrekord på Bislett!

Video ABUBAKER-KAKI-040610-WS_MXF_Innboks.MP4

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming