Dette får du servert på Bislett

NRKs friidrettsekspert Lars Lystad forteller deg hvilke øvelser du bør glede deg ekstra til under kveldens direktesendte Diamond League-stevne fra Bislett stadion.

Video NRK 1

Her ser du Bislett Games direkte. Sendingen går etterhvert over i NRK1 og da bytter vi video.

Fra kl 18.00 i kveld kan du se Bislett Games direkte på NRK.no og på NRK2, og klokken 19.40 sendes stevnet stevnet også på NRK1.

Resultater Bislett Games

NRK P1 sender på radio fra klokken 20.07, og i tillegg kan du chatte med andre lesere i en live-chat på NRK.no (se nederst i saken).

Ifølge Lystad er flere gode grunner til å glede seg.

Det er annonsert verdensrekordforsøk og i flere øvelser er det dueller mellom verdens beste utøvere. I tillegg stiller 13 OL- og 28 VM-vinnere til start.

NRKs ekspertkommentator Lars Lystad gir deg her fire øvelser du kan se ekstra frem i mot:

800 meter menn:

På 800 meter skal David Rudisha og Abubaker Kaki forsøke å slette Wilson Kipketers legendariske verdensrekord 1.41,11.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Spyd menn:

Spyd for menn med Andreas Thorkildsen i toppslag blir uten tvil et høydepunkt. Han kastet 90,37 meter i Florø lørdag uten full klaff og knuste erkerivalen Tero Pitkämäki. I tillegg stiller kometen Petr Frydrych fra Tsjekkia. Han hadde årsbeste i verden før Thorkildsens kast i Florø.

100 meter menn:

100-meterduellen mellom Asafa Powell og Jaysuma Saidy Ndure blir også stor. Powell har årsbeste i verden, mens Ndure imponerte med 10,11 i Florø lørdag.

Høyde kvinner:

Her er det duket for duell mellom kometen Chaunté Howard Lowe fra USA og den mer rutinerte Blanka Vlasic fra Kroatia. Howard Love har hoppet årsbeste med 2,04 i år, men Vlasic har en personlig rekord fra 2007 på 2,07.

Video: Abubaker Kaki går for verdensrekord på Bislett!

Video ABUBAKER-KAKI-040610-WS_MXF_Innboks.MP4

Siste nytt

 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingsatd / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag