Mareritt-trekning for Solskjær: – Det er sånne klubber du har lyst til å spille mot

MANCHESTER/OSLO (NRK): Det blir tøff kvartfinalemotstand i mesterligaen for Manchester United, som skal møte Lionel Messi og Barcelona. Den utfordringen ser Ole Gunnar Solskjær frem til.

Ole Gunnar Solskjær

GODE MINNER: Solskjær har gode minner fra Camp Nou, og gleder seg til å komme tilbake.

Foto: Jonas Moen Rye / NRK

– Det er tøff trekning selvfølgelig, men vi gleder oss nå. Det er sånne klubber du har lyst til å spille mot og sånne kamper denne klubben her trenger og har savnet. Det blir fantastisk, sa Solskjær om det kommende møtet med Barcelona.

Manchester United og Barcelona har møttes i to mesterligafinaler - i 2009 og 2011 - og begge endte i tap for den engelske klubben.

– Det er mindre enn ett år siden jeg ble slått ut i NM av Brattvåg med Molde. Nå skal laget mitt til en mesterligakvartfinale mot Barcelona på Camp Nou og Old Trafford, så det gleder vi oss til, legger Solskjær til.

Manchester United åpner på hjemmebane mot Barcelona, ettersom Manchester-klubbene ikke kan spille hjemme på samme eller påfølgende dag.

Disse møtes i kvartfinalene i mesterligaen:

 • Ajax - Juventus (10. og 16. april)
 • Liverpool - Porto (9. og 17. april)
 • Tottenham - Manchester City (9. og 17. april)
 • Manchester United - Barcelona (10. og 16. april)

Vinneren av Tottenham - Manchester City møter vinneren av Ajax - Juventus i den første semifinalen. I den andre semifinalen møtes vinneren av Barcelona - Manchester United og Liverpool - Porto.

Ingen ønsker

Ole Gunnar Solskjær

HODEBRY: Solskjær møter ett av de antatt beste lagene i turneringen.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Da Ole Gunnar Solskjær møtte pressen tidligere i dag, ytret han ingen ønsker om hvem han helst ville eller ikke ville at Manchester United skal møte i kvartfinalen.

– Jeg bryr meg egentlig ikke hvem vi møter, for det kommer til å bli en tøff kamp uansett. Hvis du skal til finalen og vinne den, så må du slå alle, sa Manchester United manageren.

Manchester United har den siste tiden vært preget av mye skader, men Solskjær hadde noen gode nyheter på den fronten.

Phil Jones skal være tilbake, i tillegg til at Anthony Martial, Ander Herrera og Jesse Lingard har trent bra den siste uken. Solskjær sier det tas en avgjørelse på lørdag om hvem som er kampklare.

ÆRLIG: Solskjær var i det spøkefulle humøret på fredagens pressekonferanse.

«Mirakelet i Paris»

Det var ikke mange som hadde trodd at Manchester United skulle gå videre i turneringen, etter 2-0-tapet mot Paris Saint-Germain på Old Trafford i åttendedelsfinalen.

Men i returoppgjøret i Paris fikk de rødkledde en drømmestart, da Romelu Lukaku scoret før to minutter hadde gått. PSG utlignet ikke mange minuttene etterpå, men etter en halvtime spilt kunne Lukaku igjen sende ballen forbi Gianluigi Buffon i mål.

Det så lenge ut til at hjemmelaget skulle gå videre sammenlagt, men på overtid pekte dommeren på straffemerket etter å ha sjekket VAR. Et skudd fra Diogo Dalot traff armen til en PSG-spiller, og straffen den satt Marcus Rashford sikkert. Dermed var Manchester United videre til kvartfinalen.

Siste nytt

 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Koepka vant PGA-mesterskapet

  Tittelforsvarer Brooks Koepka vant USAs PGA-mesterskap i golf søndag. Amerikaneren hadde en ledelse på sju slag før sisterunden, men rotet det nesten til før han vant med ett fattig slag foran verdenseneren Dustin Johnsen, som delte andreplassen med tre andre.

  Brooks Koepka
  Foto: Seth Wenig / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal