Dette er Ski Tour Canada

GATINEAU (NRK): 1. mars starter Ski Tour Canada. Her er alt du trenger å vite om etappene, bonussekundene – og premiepotten.

Canada

FAVORITTER: Mandag møtte Petter Northug, Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sudby pressen i ambassadørboligen i Ottawa. Tirsdag innleder de Ski Tour Canada i Gatineau.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Tour de Ski feiret tiårsjublieum tidligere. Nå er verdens beste langrennsløpere samlet i Canada for enda et stort etappeløp – som i praksis handler om akkurat det samme som Tour de Ski.

Ski Tour Canada består av åtte etapper, fordelt på tolv dager. Du kan selvfølgelig se samtlige etapper på NRK!

Sammenlagtvinneren er den som gjennomfører de åtte etappene på kortest mulig tid, kort og godt.

Det er i grunnen bare én vesentlig forskjell på Tour de Ski og Tour de Canada. Sisteetappen går ikke opp en slalåmbakke, men er en jaktstart i ei helt vanlig langrennsløype. Det betyr at superklatrerne ikke nødvendigvis har et ess i ermet den siste dagen.

Som i alle etappeløp i langrenn, er det også massevis av bonussekunder å kjempe om underveis.

Sammenlagtseier i Canada gir 400 verdenscuppoeng. I tillegg kjempes det om inntil 50 verdenscuppoeng på hver av etappene. Det er tre sprinter og fem distanserenn. Poengene herfra teller også i henholdsvis sprintcupen og distansecupen, i tillegg til naturligvis de totale verdenscupen.

Premiepenger er det også rikelig av. Sammenlagtvinnerne stikker av med 100.000 sveitserfranc hver, tilsvarende drøyt 870.000 kroner!

Her er alle detaljene du trenger for å holde deg oppdatert på Ski Tour Canda!

Siste nytt

 • Grøvdal med sterk sesongdebut

  Karoline Bjerkeli Grøvdal har vært skadeplaget så langt denne sesongen, men lørdag løp hun inn til 15.00,90 på 5000 meter i et blandet felt, skriver NTB. Tiden er bare ni sekunder bak hennes personlige rekord på distansen. Grøvdal startet på 3000 meter under Impossible Games i juni, men måtte bryte.

  Grøvdal
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Slo tilbake etter skrekkomgang

  Chelsea var store favoritter før bortemøtet med West Brom, men en rekke personlige feil bidro til at hjemmelaget ledet hele 3-0 til pause. Chelsea-manager Frank Lampard gjorde to bytter i pausen, og blåtrøyene spilte seg inn i kampen igjen – tre ganger. Til slutt sikret Tammy Abraham for at London-laget tok med seg ett poeng hjem.

  Chelsea
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / Reuters
 • Molde snublet mot Sandefjord

  Sandefjord tok en sterk seier borte mot Molde etter en tidlig dødballscoring av midtstopper Marc Vales.

  Molde stilte noe reservepreget mellom oppgjørene om mesterligaspill mot Ferencvaros. Nærmest mål var Ohi Omoijuanfo med et stolpeskudd. Laget står nå med sju tap på de ti siste kampen i serien.

  Tapet gjør at Molde potensielt kan falle ned til femteplass etter helgens runde, mens Sandefjord foreløpig er oppe på en niendeplass.

  Eliteserien 2020: Molde - Sandefjord
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal