NRK Meny
Normal

Dette er Norges «nye» rokonger

Are Strandli og Kristoffer Brun har rodd sammen i ni år og vært på pallen i 13 strake internasjonale konkurranser. Nå ser duoen bedre ut enn noen gang.

ROWING-OLY-2016-RIO

MAGISK SAMARBEID: Siddisen Are Strandli og bergenseren Kristoffer Brun har dannet en fryktinngytende duo.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp

Are Strandli og Kristoffer Brun ror finale i lettvekts dobbeltsculler klokken 15.44 fredag. Nordmennene er blant favorittene og kan sikre Norges første Rio-gull.

– De har gode sjanser i dag. Det er tre båter som er jevne, Sør-Afrika, Frankrike og Norge. Hvem av de tre som tar gullet og hvem av de som tar bronse er veldig vanskelig å si noe om, men det kommer nok til å bli et jevnt og spennende løp.

Det sier Eirik Verås Larsen, fagkonsulent i utholdenhet ved Olympiatoppen, som har hjulpet roerne i oppkjøringen til Rio-OL, til NRK.

Sommer OL i London 2012

OL-GULL: Padleren Eirik Verås Larsen vet hva som kreves for å gå helt til topps i OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Verås Larsen har to OL-gull i padling, senest fra London 2012, og vet alt om hva det vil si å prestere og å skulle innfri for Norge i et sommer-OL.

Padleren tør ikke spå utfallet av dagens finale, men holder alle muligheter åpne.

– Det er som sagt jevnt, men hvorfor skal ikke Are og Kristoffer ta gullet denne gangen? Jeg har tro på at de gjør det altså, sier han.

– Flinke til å lytte til kroppen

I løpet av de ni årene Kristoffer Brun og Are Strandli har rodd sammen har duoen dannet et fryktinngytende samarbeid og stått for et dryss solide prestasjoner.

I 2013 tok de VM-gull i Sør-Korea og EM-sølv i Spania. I 2014 sikret de VM-bronse i Amsterdam og EM-bronse i Tyskland og i 2015 rodde de inn til VM-bronse i Frankrike.

Etter London-lekene i 2012, hvor de endte på en 9.-plass, har duoen deltatt i 13 internasjonale konkurranser og havnet på seierspallen i samtlige.

– Are og Kristoffer har prestert i verdenstoppen siden 2013. Det er ikke tilfeldig. De er utrolig flinke til å trene det som skal til og veldig flinke til å lytte til kroppen.

– De er veldig treningsintelligente, som er en egenskap ikke alle har. Det mener jeg er den største grunnen til at de har klart å holde seg i verdenstoppen de siste fire årene, sier Verås Larsen.

– Kjenner hverandre inn og ut

Det kreves ekstra mye av den enkelte utøveren når man skal være to om alt og alltid må ta hensyn til hverandre. Men Brun og Strandli har dannet et magisk samarbeid bestående av rytme, kraft, presisjon og harmoni i sin dobbeltsculler.

– At de er to gjør ting mye vanskeligere enn om man er en. Man må være ekstremt ærlig, både ovenfor seg selv og den man er sammen med i båten. Det må være takhøyde for at man kan si det man mener, sier Verås Larsen.

Og etter utallige timer sammen, både i båten og på reisefot, har Brun og Strandli blitt godt kjent og dannet et prestasjonsfremmende samarbeid.

– Vi kjenner hverandre inn og ut, hvis det er lov å si, på godt og vondt. Vi trives i hverandres selskap og vet hvordan vi skal spille hverandre gode, sier Strandli.

Siste nytt

 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix
 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag