NRK Meny
Normal

Dette er et historisk bilde av Kombinert-Moan

HOLMENKOLLEN (NRK): Aldri før har Magnus Moan gått ut med startnummer én i et kombinertlangrenn. Før OL skal han kvitte seg med fem kilo og fly enda lenger.

Magnus Moan

TIL TOPPS: Magnus Moan var best i bakken og vant kombinertkonkurransen i Oslo Skishow etter en tøff langrennsduell mot Magnus Krog.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det var kjempeartig. Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg klarer å fortsette fokuset og jobbinga etter vinteren og at det resulterer i en seier, sier Magnus Moan til NRK.

At han vant lørdagens kombinertrenn i Oslo Skishow er ingen sensasjon. Men at han vant hopprennet og gikk ut først i langrennet etter et hopp på 98 meter i Midtstubakken, det er rett og slett historisk.

33-åringen fra Trondheim – med 219 starter i verdenscupen – kan ikke huske å noen gang ha gått med startnummer én i et langrenn.

– Så dette må du ta bilde av og få ut på NRK, gliser han og viser fram nummervesten.

Skal ikke være «frustrerte Magnus»

Moan føler at det heller ikke er det blaff.

– Langt ifra. Jeg har vært målrettet og sulten på å fortsette kampen i bakken, og så er det jo sånn at hardt arbeid betaler seg, konstaterer han.

Av erfaring vet han at gode hopp i juni ikke er ensbetydende med gode hopp når det gjelder på snø om et halvt år. Men det hjelper på motivasjonen.

– Når jeg går inn i sesongen, skal jeg gå inn med senkede skuldrer og kose meg, i stedet for å være den jagende, frustrerte Magnus som jeg var i fjor, sier den erfarne trønderen.

For selv om Moan tok medalje i sitt sjuende VM på rad i Lahti sist vinter, var det en frustrerende sesong der han var inne på tanken om å legge opp.

3–5 kg skal bort

Nå er han innstilt på å gi alt for å lykkes i OL i Pyeongchang til vinteren. Der får han også hjelp i bakken av vesentlig lavere matchvekt.

– Det som koster mest er jaget og fokuset på vekta, et å være preppet til enhver tid. Den har jeg ikke motivasjon til å ta nå, og det betyr at jeg må gå ned alt fra tre til fem kilo. Det kan jeg ikke gjøre når jeg legger ned opp mot 25 timer trening i uka, påpeker han.

– Du har jo ikke noe fett på kroppen, så hvilke muskler er det som skal bort?

– Overkroppen.

– Når gjør du det?

– Det handler om å prøve å unngå skippertak, for da er man sårbar i forhold til sykdom. Etter høydesamlinga i Val Senales i oktober er treningsjobben gjort. Når vi kommer hjem derfra skal jeg trappe ned treninga og finjustere formen, og da kan jeg tillate meg å spise mindre, forklarer han.

 • Det kombinerte langrennet i Holmenkollen lørdag ble en tøff duell mellom Magnus Moan og Magnus Krog. Moan vant etter at Krog brakk staven på sisterunden, et stavbrekk Moan tar ansvaret for.

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo