Normal

Dette er et historisk bilde av Kombinert-Moan

HOLMENKOLLEN (NRK): Aldri før har Magnus Moan gått ut med startnummer én i et kombinertlangrenn. Før OL skal han kvitte seg med fem kilo og fly enda lenger.

Magnus Moan

TIL TOPPS: Magnus Moan var best i bakken og vant kombinertkonkurransen i Oslo Skishow etter en tøff langrennsduell mot Magnus Krog.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det var kjempeartig. Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg klarer å fortsette fokuset og jobbinga etter vinteren og at det resulterer i en seier, sier Magnus Moan til NRK.

At han vant lørdagens kombinertrenn i Oslo Skishow er ingen sensasjon. Men at han vant hopprennet og gikk ut først i langrennet etter et hopp på 98 meter i Midtstubakken, det er rett og slett historisk.

33-åringen fra Trondheim – med 219 starter i verdenscupen – kan ikke huske å noen gang ha gått med startnummer én i et langrenn.

– Så dette må du ta bilde av og få ut på NRK, gliser han og viser fram nummervesten.

Skal ikke være «frustrerte Magnus»

Moan føler at det heller ikke er det blaff.

– Langt ifra. Jeg har vært målrettet og sulten på å fortsette kampen i bakken, og så er det jo sånn at hardt arbeid betaler seg, konstaterer han.

Av erfaring vet han at gode hopp i juni ikke er ensbetydende med gode hopp når det gjelder på snø om et halvt år. Men det hjelper på motivasjonen.

– Når jeg går inn i sesongen, skal jeg gå inn med senkede skuldrer og kose meg, i stedet for å være den jagende, frustrerte Magnus som jeg var i fjor, sier den erfarne trønderen.

For selv om Moan tok medalje i sitt sjuende VM på rad i Lahti sist vinter, var det en frustrerende sesong der han var inne på tanken om å legge opp.

3–5 kg skal bort

Nå er han innstilt på å gi alt for å lykkes i OL i Pyeongchang til vinteren. Der får han også hjelp i bakken av vesentlig lavere matchvekt.

– Det som koster mest er jaget og fokuset på vekta, et å være preppet til enhver tid. Den har jeg ikke motivasjon til å ta nå, og det betyr at jeg må gå ned alt fra tre til fem kilo. Det kan jeg ikke gjøre når jeg legger ned opp mot 25 timer trening i uka, påpeker han.

– Du har jo ikke noe fett på kroppen, så hvilke muskler er det som skal bort?

– Overkroppen.

– Når gjør du det?

– Det handler om å prøve å unngå skippertak, for da er man sårbar i forhold til sykdom. Etter høydesamlinga i Val Senales i oktober er treningsjobben gjort. Når vi kommer hjem derfra skal jeg trappe ned treninga og finjustere formen, og da kan jeg tillate meg å spise mindre, forklarer han.

 • Det kombinerte langrennet i Holmenkollen lørdag ble en tøff duell mellom Magnus Moan og Magnus Krog. Moan vant etter at Krog brakk staven på sisterunden, et stavbrekk Moan tar ansvaret for.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen nominert til pris

  Jakob Ingebrigtsen er nominert til årets mannlige utøver av det europeiske friidrettsforbundet etter sin enorme prestasjon under friidretts-EM i sommer. Han tok gull på 1500 meter og 5000 meter i London. Også Karsten Warholm er nominert til prisen.

  Laster Twitter-innhold
 • Olsbu Røiseland vant to på rad

  Marte Olsbu Røiseland tok i dag sitt andre NM-gull på rad under fellesstarten i rulleskisyting på Gautefall. Dermed har jenta fra Froland hatt et strålende NM, med full pott. I går vant hun NM-sprinten, over ett minutt foran Tiril Eckhoff.

  Marte Olsbu Røiseland med andre NM-gull
  Foto: Hans Henrik Løken / NRK
 • Woods nærmer seg etterlengtet seier

  Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år. Det er 1875 dager siden forrige gang han kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.

  Tour Championship Golf
  Foto: John Amis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
VM hestesport: Sprangridning, finale