Hopp til innhold

Ypper seg mot stjernene: – De må passe seg

SJUSJØEN/OSLO (NRK): For andre dag på rad var det rekruttløperne som presterte best under sesongåpningen på Sjusjøen. Nå advarer de elitegutta.

Endre Strømsheim

BEST: Endre Strømsheim ble beste nordmann under fellesstarten på Sjusjøen.

Foto: Geir Olsen

– Det er absolutt bare å passe seg. Vi er sultne og på vei opp, sier Endre Strømsheim til NRK etter søndagens fellesstart på Sjusjøen.

22-åringen fra Oslo ble beste nordmann på distansen. Kun slått av franskmennene Martin Fourcade og Antonin Guigonnat.

– Det betyr ekstremt mye. Alle bortsett fra elitelaget har egentlig kniven på strupen under åpningen her. Det å få til et løp her gjør at man er med på det som skjer videre, og det er utrolig deilig, forteller Strømsheim.

– Vi er absolutt der oppe

Også i forrige uke imponerte rekruttgjengen, da de knuste samtlige eliteutøvere med unntak av Lars Helge Birkeland under et testløp i Trysil. Og på Sjusjøen presterte igjen gjengen med den berømte kniven på strupen best av de norske – to dager på rad.

– Det var gøy å ta forbildene, de store gutta, sa Alexander Fjeld Andersen (22) etter lørdagens renn, da han slo forbildet Martin Fourcade.

80_5Copq57o

PÅ VEI OPP: Aleksander Fjeld Andersen ble beste nordmann under lørdagens sprint. Da slo rekruttløperen forbildet Martin Fourcade.

Foto: Geir Olsen / Geir Olsen

Også Strømsheim er klar på at det smaker godt å slå de etablerte eliteløperne.

– Dette er en av de få sjansene vi har. Vi må virkelig gripe den og vise at når vi er på start med de beste, så er vi absolutt der oppe. Det er jeg veldig glad for at vi på rekruttlaget fikk vist både i går og i dag, avslutter rekruttløperen.

7SYEsPbzko

TATT STEGET: Johannes Dale var en del av rekruttlandslaget i fjor. Nå har han tatt steget opp, men måtte se seg slått.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Johannes Dale ble nummer fem søndag, etter å ha spurtslått både Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø. 22-åringen var rekruttløper i fjor, men har nå tatt steget opp. Han svarer følgende på spørsmålet om han blir skremt av sine tidligere lagkamerater:

– Jeg har vært en del av rekruttgjengen så jeg vet hvordan de greiene fungerer. De er litt store i kjeften, men det er bram for det skal man også være. Det gir litt ekstra trøkk, sier Dale.

– Jeg fortjener kritikk

Samtidig som de yngre fikk vist seg frem under den nasjonale åpningen, gikk det tyngre med de etablerte stjernene.

Blant andre ble Tarjei Bø ble nummer 12 under sprinten og gikk inn til en syvendeplass på fellesstarten. Det etter to bom på den siste skytingen.

Det er ikke godt nok mener NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

8dcUB5LXEKI

TAR KRITIKKEN: Tarjei Bø tar kritikken fra Ola Lunde, og erkjenner at det ikke var bra nok i dag.

Foto: Geir Olsen

– Det er rett og slett for dårlig det de har prestert, synes jeg. Det er for dårlig på standplass, i avgjørende situasjoner og så mangler det helt klart for noen, noe i sporet. Det er en jobb å gjøre frem til verdenscupåpningen, sier Lunde om helgen på Sjusjøen.

Den kritikken tar Tarjei Bø til seg.

– Det er berettiget det. Jeg fortjener kritikk når jeg bommer to på siste skyting. Vi har ikke vært gode nok den helgen her. Og så har vi vært litt få på start, vi har vært fire fra a-laget, så vi hadde ikke noe å støtte oss på da vi dreit oss ut, svarer Bø på kritikken.

Også lagkamerat Erlend Bjøntegaard, som endte på en 52.-plass på sprinten og 25.-plass søndag, er skuffet over helgens renn.

– Jeg skulle gjerne vist en bedre figur, og jeg har ingen vansker med å ta til meg den kritikken. Er det noen som er skuffa, så er det i alle fall jeg, sier Bjøntegaard.

  • Verdenscupsesongen starter i svenske Østersund, lørdag 30. november. Verdenscuputtaket skjer mandag 18. november.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal