NRK Meny
Normal

Dette er de omkomne idrettsstjernene

De var helter i Frankrike med flere OL-medaljer til sammen. Det som skulle bli en fantastisk reise for et knippe idrettskjendiser endte brutalt da tre av profilene omkom i en helikopterkrasj.

Florence Arthaud (57), Camille Muffat og Alexis Vastine

IDRETTSPROFILER: Florence Arthaud, Camille Muffat og Alexis Vastine omkom natt til tirsdag i en helikopterkrasj i Argentina.

Foto: NTB scanpix

– Jeg sørger over vennene mine, jeg skjelver, jeg er forferdet, jeg har ikke ord, skrev den tidligere franske fotballspilleren og Dropped-deltakeren Sylvain Wiltord på Twitter i natt.

Han er ikke alene. En hel idrettsverden reagerer med sjokk og vantro etter å ha mistet kollegene Florence Arthaud, Camille Muffat og Alexis Vastine i dødskrasjen natt til tirsdag.

De var blant ti som omkom i en helikopterulykke under innspillingen av kjendisrealityserien «Dropped – heltenes kamp».

Felles for de tre tidligere utøverne var at de hadde oppnådd fantastiske resultater på idrettsbanen – spesielt i de olympiske leker – og var kjente ansikter i hjemlandet.

Her kan du lese litt mer om dem:

Alexis Vastine

Tuvshinbat Byamba

OMKOM: Alexis Vastine er kanskje mest kjent for sin OL-bronse i 2008.

Foto: Patrick Semansky / Ap

Amatørbokseren var mest kjent for sin bronsemedalje under Beijing-OL i 2008. Han var hardtslående, men også kjent for å vise mye følelser i bokseringen. Etter semifinaletapet i OL mot Manuel Félix Díaz, kunne man se en fullstendig knust Vastine gå gråtende ut av ringen.

Mange mener at han mistet seieren etter flere dommerfeil – han selv inkludert.

– Jeg har blitt ranet. Jeg visste ikke at det kunne skje i OL. Jeg bokset ikke spesielt bra, men jeg fortjente å vinne, sa han etter semifinalen.

Vastine tok uansett OL-bronsen, som var hans største prestasjon etterfulgt av EM-sølv i 2010. Den franske bokseren ble 28 år.

Camille Muffat

Camille Muffat

OMKOM: Svømmeren Camille Muffat tok OL-gull i 2012.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Den franske svømmeren fikk sitt store gjennombrudd i 2010 og ble verdenskjent to år senere da hun leverte fantastiske resultater i bassenget under London-OL i 2012.

Hun tok gull på 400 meter fri, sølv på 200 meter fri og stafett-bronse på 4x200 meter fri.

Muffat overrasket mange da hun la opp allerede som 24-åring i fjor. Treneren Fabrice Pellerin forteller den franske avisen Le Fiagro at han er i sjokk etter å ha mistet sin tidligere elev.

– Det er som om jeg har mistet et familiemedlem, sier Pellerin.

Svømmerens tidligere agent, Sophie Kamoun, sier til samme avis at Muffat gledet seg stort til å være med på TV-programmet og at hun ikke hadde nølt ett sekund med å si ja.

– Vi er knust. Mine tanker går til ofrenes familier, sier Kamoun.

Camille Muffat ble bare 25 år.

Florence Arthaud

Florence Arthaud

OMKOM: Seileren Florence Arthaud. Arthaud ble regnet for å være en av de beste i en mannsdominert idrettsgren. Dette bildet er tatt under trening i 2007.

Foto: MARCEL MOCHET / Afp

Seileren, som ble ofte kalt «Atlanterens lille brud», var regnet for å være blant verdens beste seilere i en svært mannsdominert idrettsgren.

På merittlisten hadde hun blant annet tittelen i Route du Rhum fra 1990.

Hun var en tøff dame som var gjennom mye i løpet av sin karriere. I 1974, kun 17 år gammel, var hun involvert i en alvorlig bilulykke. Arthaud havnet i koma, men kom tilbake – og krysset Atlanteren kun ett år senere.

I 2011 falt hun over bord utenfor kysten av Cap Corse og ble liggende i det iskalde vannet i over to timer. En hodelykt og mobiltelefon reddet henne, ifølge Wikipedia.

Arthaud ble 57 år.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal