Dette er de omkomne idrettsstjernene

De var helter i Frankrike med flere OL-medaljer til sammen. Det som skulle bli en fantastisk reise for et knippe idrettskjendiser endte brutalt da tre av profilene omkom i en helikopterkrasj.

Florence Arthaud (57), Camille Muffat og Alexis Vastine

IDRETTSPROFILER: Florence Arthaud, Camille Muffat og Alexis Vastine omkom natt til tirsdag i en helikopterkrasj i Argentina.

Foto: NTB scanpix

– Jeg sørger over vennene mine, jeg skjelver, jeg er forferdet, jeg har ikke ord, skrev den tidligere franske fotballspilleren og Dropped-deltakeren Sylvain Wiltord på Twitter i natt.

Han er ikke alene. En hel idrettsverden reagerer med sjokk og vantro etter å ha mistet kollegene Florence Arthaud, Camille Muffat og Alexis Vastine i dødskrasjen natt til tirsdag.

De var blant ti som omkom i en helikopterulykke under innspillingen av kjendisrealityserien «Dropped – heltenes kamp».

Felles for de tre tidligere utøverne var at de hadde oppnådd fantastiske resultater på idrettsbanen – spesielt i de olympiske leker – og var kjente ansikter i hjemlandet.

Her kan du lese litt mer om dem:

Alexis Vastine

Tuvshinbat Byamba

OMKOM: Alexis Vastine er kanskje mest kjent for sin OL-bronse i 2008.

Foto: Patrick Semansky / Ap

Amatørbokseren var mest kjent for sin bronsemedalje under Beijing-OL i 2008. Han var hardtslående, men også kjent for å vise mye følelser i bokseringen. Etter semifinaletapet i OL mot Manuel Félix Díaz, kunne man se en fullstendig knust Vastine gå gråtende ut av ringen.

Mange mener at han mistet seieren etter flere dommerfeil – han selv inkludert.

– Jeg har blitt ranet. Jeg visste ikke at det kunne skje i OL. Jeg bokset ikke spesielt bra, men jeg fortjente å vinne, sa han etter semifinalen.

Vastine tok uansett OL-bronsen, som var hans største prestasjon etterfulgt av EM-sølv i 2010. Den franske bokseren ble 28 år.

Camille Muffat

Camille Muffat

OMKOM: Svømmeren Camille Muffat tok OL-gull i 2012.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

Den franske svømmeren fikk sitt store gjennombrudd i 2010 og ble verdenskjent to år senere da hun leverte fantastiske resultater i bassenget under London-OL i 2012.

Hun tok gull på 400 meter fri, sølv på 200 meter fri og stafett-bronse på 4x200 meter fri.

Muffat overrasket mange da hun la opp allerede som 24-åring i fjor. Treneren Fabrice Pellerin forteller den franske avisen Le Fiagro at han er i sjokk etter å ha mistet sin tidligere elev.

– Det er som om jeg har mistet et familiemedlem, sier Pellerin.

Svømmerens tidligere agent, Sophie Kamoun, sier til samme avis at Muffat gledet seg stort til å være med på TV-programmet og at hun ikke hadde nølt ett sekund med å si ja.

– Vi er knust. Mine tanker går til ofrenes familier, sier Kamoun.

Camille Muffat ble bare 25 år.

Florence Arthaud

Florence Arthaud

OMKOM: Seileren Florence Arthaud. Arthaud ble regnet for å være en av de beste i en mannsdominert idrettsgren. Dette bildet er tatt under trening i 2007.

Foto: MARCEL MOCHET / Afp

Seileren, som ble ofte kalt «Atlanterens lille brud», var regnet for å være blant verdens beste seilere i en svært mannsdominert idrettsgren.

På merittlisten hadde hun blant annet tittelen i Route du Rhum fra 1990.

Hun var en tøff dame som var gjennom mye i løpet av sin karriere. I 1974, kun 17 år gammel, var hun involvert i en alvorlig bilulykke. Arthaud havnet i koma, men kom tilbake – og krysset Atlanteren kun ett år senere.

I 2011 falt hun over bord utenfor kysten av Cap Corse og ble liggende i det iskalde vannet i over to timer. En hodelykt og mobiltelefon reddet henne, ifølge Wikipedia.

Arthaud ble 57 år.

Siste nytt

 • Kaptein Johansen vrakes

  Slik TV 2 erfarte tidligere i kveld, setter Lars Lagerbäck landslagskaptein Stefan Johansen på benken til oppgjøret mot Sverige. Dette er de utvalgte: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Bjørn Maars Johnsen. Dermed vrakes Johansen og Tarik Elyounoussi fra Spania-oppgjøret.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Disse starter for Sverige

  Aftonbladet melder at disse elleve starter for Sverige på Ullevaal: Robin Olsen - Emil Krafth, Filip Helander, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson - Marcus Berg, Robin Quaison.

  Det svenske fotballandslaget trener
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kun én tviler på EM-sluttspill

  Eliteseriens trenere er stort sett enige om at Norge tar seg til et EM-sluttspill, enten via kvalifiseringen eller nasjonsligaen. Elleve trenere ble spurt om Norge går til sluttspillet, men en som ikke var like sikker var Strømsgodsets Bjørn Petter Ingebretsen: – Jeg tviler på det. Da blir jeg positivt overrasket hvis vi klarer det, sier Ingebretsen. I kveld møter landslaget Sverige på Ullevaal, og det er en nøkkelkamp sier de fleste trenerne. – Vi må starte med en trepoenger her i dag. Det er vi avhengige av, sier Sarpsborg 08s trener Geir Bakke.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal