NRK Meny
Normal

Dette er de nye langrennslandslagene

Marthe Kristoffersen vrakes, mens blant andre Hans Christer Holund og Ragnhild Haga har fått plass på landslaget.

Finn Hågen Krogh og Hans Christer Holund

INN PÅ LAGET: Finn Hågen Krogh (foran) får plass på sprintlandslaget, mens Hans Christer Holund er ny på distanselandslaget.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hans Christer Holund

NY: Hans Christer Holund får sjansen på neste sesongs langrennslandslag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Fredag ble langrennslandslagene for neste sesong offentliggjort. Det var ingen store overraskelser blant navnene som landslagssjef Vidar Løfshus presenterte.

Det var før uttaket blant annet kjent at Eldar Rønning vrakes fra herrelandslaget, og at Timo André Bakken ikke får plass. Inn på laget kommer Niklas Dyrhaug og Hans Christer Holund.

– Det kjennes bra og jeg gleder meg veldig til å gå for landslaget neste sesong. Det blir Tour de Ski og Tour du Canada som blir de store målene. Jeg tror de passer meg bra, siden jeg behersker både skøyting og klassisk, sier Holund til NRK.

Kristoffersen vrakes

Marthe Kristoffersens sju landslagsår kan vere forbi

VRAKES: Marthe Kristoffersen blir ikke å se på langrennslandslaget neste år.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

På kvinnesiden får Kari Vikhagen Gjeitnes og Ragnhild Haga plass på landslaget.

– Jeg har jobbet hardt for å komme meg på elitelaget etter fire år på rekruttlaget. Målet for neste sesong blir å utvikle meg på flere områder for å gå tourene i verdenscupen, sier Ragnhild Haga.

Ut fra laget går Celine Brun-Lie, Kristin Størmer Steira og Marthe Kristoffersen. Brun-Lie og Steira legger begge opp som langrennsløpere, mens Marthe Kristoffersen ikke får plass på landslaget.

Kristoffersen har vært mange år på landslaget, men har fått ødelagt de siste sesongene på grunn av sykdom. Sammen med Timo André Bakken vil hun bli tilbudt hjelp fra Skiforbundet.

– Vi har sagt at Timo skal kunne bruke Arild (Monsen) litt som rådgiver og at vi skal kunne hjelpe ham litt med for eksempel utstyr. I tillegg vil han og Marthe Kristoffersen bli invitert til tre samlinger med landslaget i løpet av sommeren og høsten, sier landslagssjefen.

Ingen Northug

SKID-VM 2015 PRESSTRÄFF NORGE SKID-VM 2015

PRESENTERTE: Landslagssjef Vidar Løfshus avslørte fredag hvem som er med og hvem som er ute av langrennslandslagene.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix / NTB scanpix

Petter Northug blir ikke tatt ut nå. Det bekreftet Norges Skiforbund i innkallingen til fredagens pressekonferanse. Årsaken er at samtalene mellom Northugs leir og landslagsledelsen fortsetter på overtid.

– Det har vært gode møter, og vi tror og håper at vi klarer å komme til gode løsninger. Jeg håper at Petter Northug går verdenscup til vinteren. Etter samtaler jeg har hatt med Petter, tyder det meste på at han også har lyst til det, sa Løfshus under pressekonferansen.

NB! Løperne på landslagene er altså løpere som får et sportslig og økonomisk opplegg i regi av Norges Skiforbund. Landslagsplass gir ikke automatisk deltakelse i konkurranser. Til alle internasjonale renn tar forbundet ut representasjonslag som kan bestå av løpere både på og utenfor landslaget.

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg