NRK Meny
Normal

Dette er «folkets» fantasy-lag

Store stjerner som Lionel Messi og Neymar preger lista over de mest valgte spillerne på NRKs VM-manager. Men på toppen finner man en islending.

Lionel Messi i aksjon mot Haiti

POPULÆR: Lionel Messi er blant de mest valgte spillerne på VM-manager.

Foto: Natacha Pisarenko / AP

Det er faktisk to islendinger som har lurt seg inn på laget med de mest valgte spillerne på det populære VM-spillet, kun dager før mesterskapet sparkes i gang.

Spill VM-manager her

Laget preges i stor grad av superstjerner, men det finnes også flere billige kandidater på listen.

Dette er folkets fantasy-lag:

Dette er "folkets" lag på NRKs VM-manager

FOLKETS LAG: Dette er de 11 mest valgte spillerne.

Foto: VM-manager / NRK

KEEPER:

Hannes Halldorsson, Island, valgt av 43,28 %.

Allerede i mål kommer den første lille overraskelsen. Islendingen er ikke bare valgt foran kanoner som Spanias David de Gea og tyske Manuel Neuer. Han er nemlig spillets mest kjøpte spiller, og finnes på nesten halvparten av lagene. Det er trolig fordi han er blant de billigste keeperne som er forventet å spille fast på sitt lag, man kanskje også et lite vink fra folket til våre islandske venner. Halldorsson har nemlig keeper i både Sandnes Ulf og Bodø Glimt.

FORSVAR:

Jonas Hector, Tyskland, valgt av 33,16 %

Joshua Kimmich, Tyskland, valgt av 22,92 %

Marcelo, Brasil, valgt av 22,78 %

Hordur Magnusson, Island, valgt av 22,21 %

Hannes Halldorsson feirer seier mot Tyrkia

ØVERST: Hannes Halldorsson rager øverst på lista.

Foto: Str / AFP

Tyskland er en av de største favorittene før mesterskapet, og representeres her av backene Kimmich og Hector. Sistnevnte er soleklart den mest populære spilleren i forsvarsrekka, mye grunnet hans lave pris. Men Kimmich har vist seg som mer målfarlig, og kan være et godt alternativ for dem som vil investere litt mer penger i forsvaret.

Brasil er en annen favoritt, og de har også en av verdens beste backer, nemlig Marcelo. Kjent som en offensiv back, kan han skaffe mange poeng for dem som kjøper ham på VM-manager. Til slutt på listen finner vi en ny islending, nemlig Hordur Magnusson. Han er et billig alternativ i forsvarsrekka, og er ventet å spille fast på det islandske laget.

MIDTBANE:

Mbark Boussoufa, Marokko, valgt av 37,26 %

James Rodríguez, Colombia, valgt av 23,57 %

Eden Hazard, Belgia, valgt av 18,11 %

To veldig kjente navn, og et mer ukjent. Den mer ukjente i gjengen, Mbark Boussoufa, er i særklasse mest populær på midtbanen. Det er trolig av samme grunn som islendingene vi har vært innom allerede, nemlig en lav pris, og en forventet startplass hos Marokko.

Bak han lurer en sovende gigant, nemlig James Rodríguez. Colombianeren ble superstjerne etter forrige VM, hvor han leverte seks mål og to målgivende pasninger på fem kamper. Etter det har han ikke helt klart å gjenskape suksessen, men mange ser ut til å ha troen på at VM i Russland kan bli vendepunktet.

James Rodriguez

VM-ERFARING: James Rodríguez herjet i VM i 2014. Nå har mange valgt han på sitt VM-lag i 2018.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp

Til slutt finner vi Eden Hazard, mannen som har vært sterk for et Belgia som scoret mest mål i kvalifiseringen. Kan han leve opp til forventningene til det norske folk? Det vil tiden vise.

ANGREP:

Neymar, Brasil, valgt av 35,92 %

Lionel Messi, Argentina, valgt av 28,23 %

Timo Werner, Tyskland, valgt av 23,68 %

Blant de mest populære spissene finner vi to av de tre dyreste spillerne på spillet. Neymar og Lionel Messi er bærebjelker på hvert sitt landslag, og folket tror disse skal produsere nok scoringer til å ta dem hele veien til topps på VM-manager.

Bak dem lurer Timo Werner, som i denne sammenhengen må regnes som det billige alternativet. Han er forventet å starte for den regjerende mesteren, Tyskland, og sender dermed giganter som Romelu Lukaku og Antoine Griezmann ut av folkets lag.

Slik spiller du NRKs VM-manager

SOCCER-WORLDCUP-BRA-CRO/

FRELSER: Mange brasilianere håper Neymar skal bære Brasil til VM-gull.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag