Dette er «folkets» fantasy-lag

Store stjerner som Lionel Messi og Neymar preger lista over de mest valgte spillerne på NRKs VM-manager. Men på toppen finner man en islending.

Lionel Messi i aksjon mot Haiti

POPULÆR: Lionel Messi er blant de mest valgte spillerne på VM-manager.

Foto: Natacha Pisarenko / AP

Det er faktisk to islendinger som har lurt seg inn på laget med de mest valgte spillerne på det populære VM-spillet, kun dager før mesterskapet sparkes i gang.

Spill VM-manager her

Laget preges i stor grad av superstjerner, men det finnes også flere billige kandidater på listen.

Dette er folkets fantasy-lag:

Dette er "folkets" lag på NRKs VM-manager

FOLKETS LAG: Dette er de 11 mest valgte spillerne.

Foto: VM-manager / NRK

KEEPER:

Hannes Halldorsson, Island, valgt av 43,28 %.

Allerede i mål kommer den første lille overraskelsen. Islendingen er ikke bare valgt foran kanoner som Spanias David de Gea og tyske Manuel Neuer. Han er nemlig spillets mest kjøpte spiller, og finnes på nesten halvparten av lagene. Det er trolig fordi han er blant de billigste keeperne som er forventet å spille fast på sitt lag, man kanskje også et lite vink fra folket til våre islandske venner. Halldorsson har nemlig keeper i både Sandnes Ulf og Bodø Glimt.

FORSVAR:

Jonas Hector, Tyskland, valgt av 33,16 %

Joshua Kimmich, Tyskland, valgt av 22,92 %

Marcelo, Brasil, valgt av 22,78 %

Hordur Magnusson, Island, valgt av 22,21 %

Hannes Halldorsson feirer seier mot Tyrkia

ØVERST: Hannes Halldorsson rager øverst på lista.

Foto: Str / AFP

Tyskland er en av de største favorittene før mesterskapet, og representeres her av backene Kimmich og Hector. Sistnevnte er soleklart den mest populære spilleren i forsvarsrekka, mye grunnet hans lave pris. Men Kimmich har vist seg som mer målfarlig, og kan være et godt alternativ for dem som vil investere litt mer penger i forsvaret.

Brasil er en annen favoritt, og de har også en av verdens beste backer, nemlig Marcelo. Kjent som en offensiv back, kan han skaffe mange poeng for dem som kjøper ham på VM-manager. Til slutt på listen finner vi en ny islending, nemlig Hordur Magnusson. Han er et billig alternativ i forsvarsrekka, og er ventet å spille fast på det islandske laget.

MIDTBANE:

Mbark Boussoufa, Marokko, valgt av 37,26 %

James Rodríguez, Colombia, valgt av 23,57 %

Eden Hazard, Belgia, valgt av 18,11 %

To veldig kjente navn, og et mer ukjent. Den mer ukjente i gjengen, Mbark Boussoufa, er i særklasse mest populær på midtbanen. Det er trolig av samme grunn som islendingene vi har vært innom allerede, nemlig en lav pris, og en forventet startplass hos Marokko.

Bak han lurer en sovende gigant, nemlig James Rodríguez. Colombianeren ble superstjerne etter forrige VM, hvor han leverte seks mål og to målgivende pasninger på fem kamper. Etter det har han ikke helt klart å gjenskape suksessen, men mange ser ut til å ha troen på at VM i Russland kan bli vendepunktet.

James Rodriguez

VM-ERFARING: James Rodríguez herjet i VM i 2014. Nå har mange valgt han på sitt VM-lag i 2018.

Foto: DANIEL GARCIA / Afp

Til slutt finner vi Eden Hazard, mannen som har vært sterk for et Belgia som scoret mest mål i kvalifiseringen. Kan han leve opp til forventningene til det norske folk? Det vil tiden vise.

ANGREP:

Neymar, Brasil, valgt av 35,92 %

Lionel Messi, Argentina, valgt av 28,23 %

Timo Werner, Tyskland, valgt av 23,68 %

Blant de mest populære spissene finner vi to av de tre dyreste spillerne på spillet. Neymar og Lionel Messi er bærebjelker på hvert sitt landslag, og folket tror disse skal produsere nok scoringer til å ta dem hele veien til topps på VM-manager.

Bak dem lurer Timo Werner, som i denne sammenhengen må regnes som det billige alternativet. Han er forventet å starte for den regjerende mesteren, Tyskland, og sender dermed giganter som Romelu Lukaku og Antoine Griezmann ut av folkets lag.

Slik spiller du NRKs VM-manager

SOCCER-WORLDCUP-BRA-CRO/

FRELSER: Mange brasilianere håper Neymar skal bære Brasil til VM-gull.

Foto: ANDREW YATES / Reuters

Siste nytt

 • Koss gir seg som visepresident

  Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet.

  Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

  – Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, sier han til avisa.

  Grethe Fossli, leder i valgkomiteen, forstår valget.

  – Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger, sier Fossli.

  Koss ble innstilt som visepresident i en toårsperiode i mai 2019.

  Mesternes mester 2021 - Johann Olav Koss
  Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV/NRK
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tapte stort i Paris

  Elverum yppet seg i starten, men ble etter hvert fullstendig overkjørt av Paris Saint-Germain og tapte 29-44 i tirsdagens mesterligakamp i håndball.

  Egentlig skulle kampen ha vært spilt i Elverum, men norske koronaregler gjorde at den ble avviklet i PSGs hjemmearena. Etter at «hjemmelaget» fra Norge tok føringen 3-1, ble det ganske raskt klart at seieren skulle gå i fransk favør.

  Kantspilleren Dylan Nahi scoret åtte mål og bidro sterkt i 15-målseieren. Toppscorer for Elverum var Endre Langaas med fem mål.

  Kampen var uten særlig stor betydning for utfallet av gruppespillet i mesterligaen. Elverum ender uansett sist i gruppe A, mens PSG tar 2.- eller 3.-plassen. Det betyr at Elverum møter ubeseirede Barcelona fra gruppe B i åttedelsfinalen. PSG møter Kiel, Nantes eller Celje.

  Endre Langaas
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal