NRK Meny
Normal

Ballespark, selvmål, keepertabbe og utklassing

Disse hendelsene bør du ikke ha gått glipp av fra den andre eliteserierunden.

Viking vant 3-1 mot TIL

19 åringen Zymer Bytyqi scoret mål og fikk sitt definitive eliteserie-gjennombrudd for Viking.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Den andre eliteserierunden er ferdigspilt, og vi har fått servert flere spennende oppgjør. Det er imidlertid ikke alltid like lett å få fullstendig oversikt alt som har skjedd, så her vi har samlet alle «snakkisen» du ikke bør ha gått glipp av fra de åtte kampene.

Strømsgodset-Mjøndalen

Erik Midtgarden feirer 1-0-scoringen foran Strømsgodsets supportere.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Aller mest spenning var det på forhånd knyttet til oppgjøret mellom Strømsgodset og Mjøndalen. Etter 39 års ventetid skulle de to lagene endelig møtes til fulle tribuner på Marienlyst. Til slutt endte det med poengdeling, 1-1, men det føltes likevel som et nederlag for seriemesteren fra 2013. Mjøndalen-fansen jublet samtidig som om de hadde vunnet.

Laster Twitter-innhold
 • Ballespark uten følger

I Kristiansand snudde Starts Espen Hoff kampen med to sene scoringer i 2-1-seieren over Sandefjord søndag. Fem minutter på overtid feiret 33-åringen bragden med å sende knottene rett i skrittet på Kevin Larsen. Larsen fikk gult kort for hendelsen i forkant, mens Hoff på mirakuløst vis slapp unna uten tilsnakk.

Poengløse Nord-Norge

I Stavanger handlet det meste om Zymer Bytyqi - 19-åringen som før Martin Ødegaards tid var den yngste spilleren i eliteserien. Unggutten dominerte i kampen mot Tromsø, og var mannen bak førstemålet, som til slutt ble satt i eget mål av Tromsøs Magnar Ødegaard. Bytyqi kronet sitt definitive gjennombrudd med å bli matchvinner 15 minutter før slutt.

For Tromsøs del huskes kampen for både selvmålet og keeper Benny Lekströms giganttabbe på 2-1-scoringen til Viking.

For resten av landsdelen i nord huskes dessuten runden for at Bodø/Glimt og Tromsø nå er de eneste lagene uten poeng i eliteserien.

 • 11-0 i målforskjell

Om den første serierunden skal huskes for Rosenborgs imponerende 5-0-seier hjemme mot Aalesund, så kan ikke 0-6 i Haugesund forbigå i stillhet.

Alexander Søderlund scoret to nye mål (totalt 4) mot gamle lagkamerater, og dro rett på familiebesøk etter kampen. RBK har nå seks poeng og fantastiske 11-0 i målforskjell etter to kamper.

 • Elyounoussis andre kremmerhus

Moi

Moldes Elyounoussi scoret nok et flott mål mot Bodø/Glimt.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Mange i Molde husker nok dessuten Mohamed Elyounoussis andre scoring for sesongen, da Bodø/Glimt ble slått 3-1 på Aspmyra. I sin andre kamp på rad plasserte den unge østfoldingen ballen vakkert i krysset fra langt hold. Denne gangen vartet han dessuten opp med flotte tekniske detaljer før avslutningen.

Med seieren i Bodø meldte Molde seg dermed på i poengkampen i årets eliteserie.

Noe mer? Noen snakkiser vi glemte? Si fra i kommentarfeltet under!

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale