Ballespark, selvmål, keepertabbe og utklassing

Disse hendelsene bør du ikke ha gått glipp av fra den andre eliteserierunden.

Viking vant 3-1 mot TIL

19 åringen Zymer Bytyqi scoret mål og fikk sitt definitive eliteserie-gjennombrudd for Viking.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Den andre eliteserierunden er ferdigspilt, og vi har fått servert flere spennende oppgjør. Det er imidlertid ikke alltid like lett å få fullstendig oversikt alt som har skjedd, så her vi har samlet alle «snakkisen» du ikke bør ha gått glipp av fra de åtte kampene.

Strømsgodset-Mjøndalen

Erik Midtgarden feirer 1-0-scoringen foran Strømsgodsets supportere.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Aller mest spenning var det på forhånd knyttet til oppgjøret mellom Strømsgodset og Mjøndalen. Etter 39 års ventetid skulle de to lagene endelig møtes til fulle tribuner på Marienlyst. Til slutt endte det med poengdeling, 1-1, men det føltes likevel som et nederlag for seriemesteren fra 2013. Mjøndalen-fansen jublet samtidig som om de hadde vunnet.

Laster Twitter-innhold
 • Ballespark uten følger

I Kristiansand snudde Starts Espen Hoff kampen med to sene scoringer i 2-1-seieren over Sandefjord søndag. Fem minutter på overtid feiret 33-åringen bragden med å sende knottene rett i skrittet på Kevin Larsen. Larsen fikk gult kort for hendelsen i forkant, mens Hoff på mirakuløst vis slapp unna uten tilsnakk.

Poengløse Nord-Norge

I Stavanger handlet det meste om Zymer Bytyqi - 19-åringen som før Martin Ødegaards tid var den yngste spilleren i eliteserien. Unggutten dominerte i kampen mot Tromsø, og var mannen bak førstemålet, som til slutt ble satt i eget mål av Tromsøs Magnar Ødegaard. Bytyqi kronet sitt definitive gjennombrudd med å bli matchvinner 15 minutter før slutt.

For Tromsøs del huskes kampen for både selvmålet og keeper Benny Lekströms giganttabbe på 2-1-scoringen til Viking.

For resten av landsdelen i nord huskes dessuten runden for at Bodø/Glimt og Tromsø nå er de eneste lagene uten poeng i eliteserien.

 • 11-0 i målforskjell

Om den første serierunden skal huskes for Rosenborgs imponerende 5-0-seier hjemme mot Aalesund, så kan ikke 0-6 i Haugesund forbigå i stillhet.

Alexander Søderlund scoret to nye mål (totalt 4) mot gamle lagkamerater, og dro rett på familiebesøk etter kampen. RBK har nå seks poeng og fantastiske 11-0 i målforskjell etter to kamper.

 • Elyounoussis andre kremmerhus

Moi

Moldes Elyounoussi scoret nok et flott mål mot Bodø/Glimt.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Mange i Molde husker nok dessuten Mohamed Elyounoussis andre scoring for sesongen, da Bodø/Glimt ble slått 3-1 på Aspmyra. I sin andre kamp på rad plasserte den unge østfoldingen ballen vakkert i krysset fra langt hold. Denne gangen vartet han dessuten opp med flotte tekniske detaljer før avslutningen.

Med seieren i Bodø meldte Molde seg dermed på i poengkampen i årets eliteserie.

Noe mer? Noen snakkiser vi glemte? Si fra i kommentarfeltet under!

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bøkko: – Vi blir pisset på

  Nordmennene skuffet på 1500-meteren i Japan. Sverre Lunde Pedersen ble beste norske på 7.-plass, hele 1,75 sekunder bak vinneren Denis Juskov (1.44,55). – Vi blir pisset på her, sier Håvard Bøkko, som ble nummer 11.

  – Det er kjedelig å bli slått med over to sekunder. Vi har en jobb å gjøre, fortsetter han.

  Bøkko
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter: 500 m og 1500 m
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1500 m menn
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, prolog
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, prolog
V-cup skøyter: 500 m menn
VM-minner
V-cup skøyter: 500 m menn