NRK Meny
Normal

Tyson-sjokket gir svenskene håp før Brækhus-kampen

Her skriver Buster Douglas boksehistorie ved å slå ut Mike Tyson. Nå håper svenskene at Mikaela Laurén kan gjøre det samme mot Cecilia Brækhus.

Mike Tyson

AVGJØRELSEN: Mike Tyson kom seg aldri opp i tide etter fulltrefferen fra Buster Douglas i 1990. Kampen er blitt stående som en av de største overraskelsene i idrettshistorien.

Foto: Tsugufumi Matsumoto / Ap

 • Lørdag cirka klokken 23.00: Følg VM-kampen mellom Laurén og Brækhus her.
Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén

GJØR OPP I RINGEN: Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén møtes i Stokke lørdag kveld.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Den norske verdensmesteren er skyhøy favoritt før møtet med 41 år gamle Laurén i Stokke lørdag kveld.

Men der «ingen» ser noen spenning ved kampen, påpeker våre naboer i øst at det har skjedd større overraskelser i bokseringen.

Langt større.

«Alt kan skje i en boksering»

Mike Tyson sto med 37 strake seire og var verdens ubestridte ener da han møtte James «Buster» Douglas i Tokyo i 1990. Siden kampen ble vurdert som en ren formalitet, ville ingen arrangører i USA ta ansvar for den.

Tyson var så stor favoritt at selv mange bookmakere meldte pass.

«Det der med at ett eneste slag kan avgjøre en kamp er riktig. Det er derfor jeg fremdeles kjenner på en pirrende følelse, et håp om en kjempeskrell», skriver Expressens Kent Hansson før han trekker frem Tokyo-kampen.

Også Aftonbladets Stefan Alfelt spiller på Douglas-sjokket i sin forhåndskommentar om kampen.

«Noen motstandere har av og til hatt sitt livs store kveld og skapt historie», skriver Alfelt.

«Alt kan skje i en boksering. Problemet er å få det til å skje. Det er der kysset kan bli mer enn bare et kyss», skriver kommentatoren med klar adresse til Lauréns stunt på pressekonferansen.

Mikaela Laurén kliner til mot Brækhus

– Fascinerende

Både Hansson og Alfelt påpeker at Laurén kan ha lyktes med å komme under huden til Brækhus med sin «trash talk» i oppkjøringen.

Hansson trekker blant annet frem at Brækhus har lovet å slå Laurén på knock out.

Den garantien er ikke nødvendigvis et styrketegn, mener NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti.

– Hun er ingen «puncher» eller knock out-bokser. Hun vinner på god teknikk og taktikk, og hvis hun nå skal være sint og ha fokus på knock out, er det noe som jevner ut oddsen ørlite grann. Det (knock out) kan skje, men det gjelder ikke å ha fokus på det. Det må komme som et resultat av måten du bokser på, sier Øfsti, som også stiller spørsmål ved om bråket og den lave interessen for kampen kan ha vært forstyrrende.

Eksperten understreker imidlertid at Brækhus er en langt bedre bokser når det gjelder både teknikk, taktikk og erfaring.

Brækhus har gått 21 kamper som verdensmester.

– Boksehistorien er full av overraskelser, og det er noe som gjør sporten fascinerende. Hvis du får en fulltreffer midt på hakespissen, spiller det ingen rolle om du heter Ali, Tyson eller Brækhus. Men sjansen er mye mindre for det i kvinneboksing, fordi slagkraften ikke er like stor, sier Øfsti.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin