Hopp til innhold

Det russiske skiskytterlandslaget trekker seg fra resten av sesongen: – Vi er rasende

Det russiske skiskytterforbundet raser mot IBU og trekker seg fra samtlige skiskytingskonkurranser for resten av sesongen.

Italy Biathlon World Cup

DELTAR IKKE: Det russiske skiskytterforbundet trekker seg fra alle konkurranser resten av denne sesongen.

Foto: Matthias Schrader / AP

Det skriver det russiske skiskytterforbundet i en uttalelse til det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Det russiske skiskytterforbundet velger å trekke seg som følge av avgjørelsen IBU tok lørdag, om at russiske utøvere skal konkurrere under nøytralt flagg resten av sesongen.

«Vi anser avgjørelsen som ulovlig, urimelig og kategorisk uakseptabel», heter det i uttalelsen fra forbundet.

«Vi er rasende over disse ulovlige handlingene til IBU og vil forsvare rettighetene til våre idrettsutøvere og rettighetene til RBU som medlem av det internasjonale forbundet», står det videre.

Det er ganske ventet ut ifra de sanksjonene som kom fra IBU tidligere i dag. De følte kanskje at det var litt ydmykende. Det var ikke den store overraskelsen at de valgte å trekke seg, sier NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith.

IBU skal ha varslet alle arrangører om avgjørelsen.

Konkurrerer under nøytralt flagg

Tidligere i dag bestemte IBU at russiske og hviterussiske utøvere må konkurrere under nøytralt flagg i kommende verdenscuprenn.

De har iverksatt en rekke grep. I tillegg til at det ikke skal være noen russiske eller hviterussiske flagg, skal også utøverne bære konkurransedrakter i nøytrale farger. Det vil heller ikke bli spilt av nasjonalsanger til de respektive landene.

Det ble klart etter at lederne i organisasjonen møttes for å diskutere den russiske invasjonen i Ukraina, og dens komplikasjoner for skiskytterfamilien.

«IBU fordømmer på det sterkeste de russiske angrepene på Ukraina og uttrykker sin dypeste sympati for alle de berørte», skrev de i pressemeldingen.

Norsk støtte

Norges Skiskytterforbund bestemte på et styremøte tidligere lørdag at de ønsket å utestenge russiske og hviterussiske utøvere fra resten av verdenscuprennene denne sesongen på bakgrunn av Russlands invasjon av Ukraina.

– Styret i Norges Skiskytterforbund har i dag besluttet at slik situasjonen er nå, så ønsker vi ikke at russiske og hviterussiske utøvere skal delta på de gjenstående verdenscuprennene, inkludert verdenscupfinalen i Holmenkollen, sa president Arne Horten i en pressemelding.

Verdenscupfinalen i skiskyting går i Holmenkollen 17.-20. mars.

Siste nytt

 • Irland slo tittelforsvareren i rugby-VM

  Verdensener Irland slo verdensmester Sør-Afrika 13-8 i lørdagens storkamp i VM i rugby union.

  Mack Hansen ble første spiller som greide å score et try mot Sør-Afrika i turneringen.

  – Dette var som en Grand Slam på steroider. Det føltes som det var 800.000 mennesker på tribunene, sa Hansen til ITV etter kampen.

  Cheslin Kolbe svarte med et try for «Springboks» tidlig i 2. omgang. Sør-Afrika ledet store deler av kampen, men måtte betale for dårlige spark.

  Manie Libbok tar seg vanligvis av dem, men han har slitt med presisjonen i VM. Scrumhalf Faf de Klerk har overtatt noen av sparkene, men de to misset til sammen fire av fem spark i lørdagens kamp, og det kostet 11 poeng.

  Et spark fra Jonathan Sexton midtveis i 2. omgang sendte Irland foran for godt. Da Jack Crowley sparket en ny trepoenger tre minutter før slutt, trengte Sør-Afrika et try for å utligne og få sjansen til å sparke vinnerpoengene.

  Sør-Afrika kom ikke nærmere enn ti meter fra Irlands mållinje, og for første gang kunne irene juble for seier over Sør-Afrika i en VM-kamp. Irland har nå vunnet 16 landskamper på rad. (NTB)

  sbhrBcWqYlM
  Foto: AP
 • Ellevilt volleymål reddet Manchester United

  En perlescoring av Bruno Fernandes sikret seieren for Manchester United i en slitekamp mot Burnley lørdag kveld.

  Midtstopper Johnny Evans, som fikk tillit fra start, lempet ballen presist i bakrom, hvor purtugiseren feide ballen i lengste hjørne på hel volley.

  Burnley var langt ifra ufarlige på eget gress. De tvang André Onana ut i full strekk og hadde et skudd i stolpen, men det ble bare nesten for Vincent Kompanys menn.

  Sander Berge kom innpå for hjemmelaget, men også hans heading etter en corner, snek seg like over.

  Dette var en sårt etterlengtet seier for Erik ten Hag og Manchester United, som sto med to seire og tre tap på de fem første kampene i serien før i kveld.

  Med tre poeng klatret de til 8. plass på tabellen. Burnley er helt sist med ett poeng på fem kamper.

  i2JUrg8VMMg
  Foto: Reuters
 • Ellevill europeisk opphenting i Solheim Cup

  Europa har stått for en fantastisk opphenting i Solheim Cup i golf og sørget for at det står 8-8 før søndagens singlekamper.

  Lagkaptein Suzann Pettersen så amerikanerne vinne alle fire foursomekamper mot hennes lag fredag, men siden den fryktelige starten har «Tutta» kunne juble for åtte europeiske poeng av tolv mulige i parspillet.

  – Jeg har ikke ord for å beskrive hvor stolt jeg er av dem, men vi må ikke glemme at dette ikke er over. Det er 12 poeng å spille om i morgen, sa den norske lagkapteinen til Sky Sports.

  – Vi har stått for litt av et comeback, og nå er det uavgjort. Vi får bare legge inn femtegiret og fortsette. (NTB)

  7KBT5RKA0vo
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste