Hopp til innhold

Det russiske skiskytterlandslaget trekker seg fra resten av sesongen: – Vi er rasende

Det russiske skiskytterforbundet raser mot IBU og trekker seg fra samtlige skiskytingskonkurranser for resten av sesongen.

Italy Biathlon World Cup

DELTAR IKKE: Det russiske skiskytterforbundet trekker seg fra alle konkurranser resten av denne sesongen.

Foto: Matthias Schrader / AP

Det skriver det russiske skiskytterforbundet i en uttalelse til det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Det russiske skiskytterforbundet velger å trekke seg som følge av avgjørelsen IBU tok lørdag, om at russiske utøvere skal konkurrere under nøytralt flagg resten av sesongen.

«Vi anser avgjørelsen som ulovlig, urimelig og kategorisk uakseptabel», heter det i uttalelsen fra forbundet.

«Vi er rasende over disse ulovlige handlingene til IBU og vil forsvare rettighetene til våre idrettsutøvere og rettighetene til RBU som medlem av det internasjonale forbundet», står det videre.

Det er ganske ventet ut ifra de sanksjonene som kom fra IBU tidligere i dag. De følte kanskje at det var litt ydmykende. Det var ikke den store overraskelsen at de valgte å trekke seg, sier NRKs skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith.

IBU skal ha varslet alle arrangører om avgjørelsen.

Konkurrerer under nøytralt flagg

Tidligere i dag bestemte IBU at russiske og hviterussiske utøvere må konkurrere under nøytralt flagg i kommende verdenscuprenn.

De har iverksatt en rekke grep. I tillegg til at det ikke skal være noen russiske eller hviterussiske flagg, skal også utøverne bære konkurransedrakter i nøytrale farger. Det vil heller ikke bli spilt av nasjonalsanger til de respektive landene.

Det ble klart etter at lederne i organisasjonen møttes for å diskutere den russiske invasjonen i Ukraina, og dens komplikasjoner for skiskytterfamilien.

«IBU fordømmer på det sterkeste de russiske angrepene på Ukraina og uttrykker sin dypeste sympati for alle de berørte», skrev de i pressemeldingen.

Norsk støtte

Norges Skiskytterforbund bestemte på et styremøte tidligere lørdag at de ønsket å utestenge russiske og hviterussiske utøvere fra resten av verdenscuprennene denne sesongen på bakgrunn av Russlands invasjon av Ukraina.

– Styret i Norges Skiskytterforbund har i dag besluttet at slik situasjonen er nå, så ønsker vi ikke at russiske og hviterussiske utøvere skal delta på de gjenstående verdenscuprennene, inkludert verdenscupfinalen i Holmenkollen, sa president Arne Horten i en pressemelding.

Verdenscupfinalen i skiskyting går i Holmenkollen 17.-20. mars.

Siste nytt

 • 18 månader utestenging for fyllekøyring

  Den koreanske skøytesprintaren Kim Min-seok (23) er utestengd frå idretten i 18 månader for å ha krasja med bil i fylla.

  Han krasja inn i betongskiljet mellom køyrebana og fortauet då han køyrde tre lagkameratar heim att frå ein fest i treningssenteret utanfor Seoul, melder nyheitsbyrået Yonhap.

  Kim tok bronse på 1500 meter i OL både i 2018 og i år, og tok også sølv i lagtempo i 2018.

  Men utestenginga er over i god tid før OL i Cortina og Milano i 2026.

  - Likevel kan ei så lang utestenging få følgjer for karrieren, seier Kim Seong-cheol, leiar i disiplinærkomiteen i forbundet.

  Landslagstrenar Kim Jin-su blei i same saka utestengd i eitt år for «ikkje å ha passa på utøvarane godt nok».

  Kim Min-seok
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Tøffare kamp for Klaesson

  Leeds har forsterka stallen på keeperplass ved å hente inn rutinerte Joel Robles (32) frå Betis.

  32-åringen skreiv tysdag under på ein eittårskontrakt for Premier League-klubben. Robles' kontrakt med Betis gjekk ut etter førre sesong, og dermed kunne han hentast utan overgangssum.

  Leeds har frå før målvaktene Illan Meslier og Kristoffer Klaesson i A-stallen. Nordmannen, som har stått éin Premier League-kamp for klubben, må belage seg på hardare konkurranse med Robles på plass.

  Spanjolen har tidlegare spilt for Atlético Madrid, Rayo Vallecano, Wigan og Everton, så han er godt kjent med den engelske ligaen frå før.

  Joel Robles
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Tidligere Arsenal-keeper klar for FC København

  Den australske landslagsmålvakten Mathew Ryan (30) selges fra Real Sociedad til FC København og har undertegnet en toårskontrakt.

  Det opplyser den danske storklubben på sitt nettsted tirsdag. FCK trengte ny keeper ettersom Kamil Grabara er skadd.

  Ryan har meget solid erfaring fra europeisk toppfotball og er fast førstekeeper og kaptein for Australia. I klubbfotballen har han spilt for blant andre Brugge, Valencia, Brighton og Arsenal.

  – Vi får en erfaren og sterk keeper i sin beste alder som kommer for å ta opp konkurransen med våre øvrige målmenn, sier sportsdirektør Peter Christiansen i FCK. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Daniel Leal Olivas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste