NRK Meny
Normal

Det kan bli spansk dobbeltseier

Alejandro Valverde så ut som en slagen mann da det gjensto noen få kilometre på gårsdagens etappe.

Alejandro Valverde

Alejandro Valverde.

Foto: LAURENT CIPRIANI / AP

Han lot de andre favorittene gå og valgte sitt eget tempo i de verste stigningene. Kom tilbake og distanserte de som lå nærmest han i sammendraget.

En stor prestasjon ikledd ledertrøya.

Samuel Sanchez

Samuel Sanchez.

Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

OL-vinneren på fellesstart, Samuel Sanchez, avsluttet de tre vanskelige dagene i fjellene på en fremragende måte.

Avanserte i sammendraget til en tredjeplass – 1.10 bak Valverde og 0.39 bak Gesink. Mye tyder på at kampen om seieren vil stå mellom Valverde, Gesink og Sanchez.

Valverde har lenge vært min favoritt og jeg tror Sanchez kan sikre spansk dobbeltseier.

Dersom alle unngår uhell og ikke gjør uventede tabber vil lørdagens 27.8 km tempo-etappe bli avgjørende. På den 30 km lange tempoen på 7.etappe var Sanchez best av de tre – 0.18 foran Valverde, 0.46 foran Gesink.

Samuel Sanchez har hatt en tendens til å avslutte de lange etapperittene sterkt. Gjentar han det, kan Gesink få litt av en jobb med å forsvare 2. plassen.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal