Det internasjonale skiforbundet FIS

 • Grønt lys for skiåpning i Finland

  Det internasjonale Skiforbundet (FIS) har gitt klarsignal til at verdenscupen i nordiske grener kan innledes som planlagt i finske Ruka i slutten av november.

  Det bekrefter FIS i en pressemelding tirsdag.

  Smittevernprotokollen som er utarbeidet for arrangementet, opplyses å ha fått det endelige godkjent-stempelet av finske myndigheter.

  Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • FIS-topp må gå etter mistillit

  Generalsekretæren i FIS, Sarah Lewis, må tre av med umiddelbar virkning, skriver Det internasjonale skiforbundet i en pressemelding. Lewis har hatt jobben i 20 år, og må gå etter det styret kaller «total mistillit».

  Sarah Lewis
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • FIS-topp må gå etter mistillit

  Generalsekretæren i FIS, Sarah Lewis, må tre av med umiddelbar virkning, skriver Det internasjonale skiforbundet i en pressemelding. Den tidligere britiske alpinisten har arbeidet i FIS-systemet i 26 år, og har vært generalsekretær siden 2000. «Basert på total mistillit har styret, med stort flertall, bestemt at Sarah Lewis ikke vil være generalsekretær i FIS lenger, med virkning fra 9. oktober 2020», står det.

  – Dette er en personalsak internt i FIS. Jeg har ingen ytterligere kommentarer utover det som kom fram i pressemeldingen, sier Erik Røste, i FIS-styret, til NTB

  Sarah Lewis
  Foto: VESA MOILANEN / AFP
 • Verdenscupen dropper Nord-Amerika

  Verdenscupen i alpint kommer ikke til å gjøre sitt tradisjonelle besøk i Nord-Amerika før jul. På grunn av viruspandemien flyttes rennene til Europa. Det melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag, ifølge NTB.

  WorldCup Schedule Change Skiing
  Foto: Frank Gunn / AP
 • Fluorforbud vedtatt i FIS-styret

  Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen. Det ble vedtatt da styret i FIS holdt videomøte mandag.

  Allerede i fjor høst ble det besluttet at et fluorforbud skulle innføres i alle grener innen FIS, men styret ser at det kan bli vanskelig å ha en nullgrense allerede fra kommende sesong.

  I en pressemelding fra forbundet heter det at man skal teste ut en ny maskin for fluorkontroller gjennom sommeren, og at resultatene derfra skal være med på å sette en grense for hvor mye spor av fluor på skiene som skal være tillatt.

  Det vil innføres fluorkontroller i start- og målområdene i skirenn allerede fra november i år.

  Ski
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ny Serbia-spelar har påvist korona

  Fredag testa ein ny serbisk VM-spelar positivt for Covid-19, og heile troppen er isolert i påvente av nye testar laurdag.

  Også torsdag testa ein spelar positivt. Derfor blei Serbias opningskamp mot Nederland utset frå fredag til laurdag. Begge laga skal også spele søndag.

  Ein rumensk spelar testa positivt for nokre dagar sidan. Men resten av troppen testa negativt og spela mot Tyskland torsdag.

  Sladana Pop-Lazic, Serbia
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Verdsmeister doping-utestengd

  Marina Arzamasova frå Kviterussland, som tok VM-gull på 800 meter i 2015, er utestengd i fire år på grunn av doping.

  Arzamasova (32) teste positivt for stoffet ligandrol utanfor konkurranse i fjor. Ho er utestengd frå idretten til juli 2023.

  Marina Arzamasova
  Foto: David Gray / Reuters
 • Kallar opp stadion etter Maradona

  Bystyret i Napoli vedtok fredag å gi byens stadion namn etter Diego Maradona. Maradona spela for Napoli i sju år, og førte klubben til seriegull i 1987 og 1990 - dei to einaste seriemeisterskapa i klubbhistoria.

  Maradona døydde i førre veke, og berre timar etterpå foreslo ordføraren i byen å gi San Paolo Stadion Maradonas namn.

  Maradona Stadion i Napoli
  Foto: Filippo Monteforte / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal