Hopp til innhold

Motstanderen forbauset: – Carlsen spilte horribelt

STAVANGER/OSLO (NRK): Magnus Carlsen lå lenge an til sin første seier i årets Norway Chess, men så rotet han bort overtaket.

Anish Giri og Magnus Carlsen

HALVT POENG TAPT: Magnus Carlsen sikret seg sitt første halve poeng mot Anish Giri, men nordmannen så lenge ut til å ta seieren.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Anish Giri

OVERRASKET: Anish Giri.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Han spilte horribelt. Jeg spilte dårlig, men det er vanlig for meg. Jeg var fortapt og på et tidspunkt misforsto jeg stillingen. Men jeg fikk i det minste større sjanser etter hvert. Han rotet det bort, sier Anish Giri til NRK.

Carlsen hadde nemlig et solid overtak og åpenbare vinnersjanser i midtpartiet, men så overså nordmannen Giris «enkle» forsvar i det 38. trekket.

– Jeg fikk en fin stilling i åpningen. Egentlig akkurat slik jeg ville, men så skurret det bare. Plutselig så bukket jeg under. Jeg trodde jeg hadde et godt angrep, men så hadde jeg oversett et enkelt forsvar. Jeg gikk fra seier til å rote det bort, sier en tydelig skuffet Carlsen til NRK.

– Giri sier han er overrasket over at du ikke vant?

– Det var ikke bra nok. Det er helt elendig å ikke vinne. Jeg hadde en fribonde over, og jeg burde vunnet med litt mer nøyaktig spill, sier verdensmesteren.

Carlsen ligger dermed fortsatt sist i turneringen med sitt halve poeng fra dagens parti, og sjansene for å vinne turneringen er minimale.

Tror Carlsen slår tilbake

Carlsen avskriver nærmest sine egne vinnersjanser. Sjakk-kamerat Jon Ludvig Hammer, som selv klarte remis mot Levon Aronian torsdag, har imidlertid troen.

Hammer

UTELUKKER IKKE CARLSEN: Jon Ludvig Hammer.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Det er en vanskelig start, men det er ikke noen enkle partier i dette selskapet, selv ikke for Magnus. Han var veldig uheldig i det første partiet, så han vet at han har det inne, sier Hammer til NRK.

– Er det mulig for Magnus å vinne?

– Ja, jeg tror det er mulig, fordi toppturneringene tradisjonelt er ekstremt jevne. Men da må han vinne fire partier på rad eller noe sånt. Det blir uhyre vanskelig, men du kan aldri utelukke Magnus.

Aldri tapt mot Carlsen i ordinær sjakk

Etter to tap i åpningen av turneringen, var Carlsen under press for seier mot nederlenderen Anish Giri. Og det så lenge lovende ut.

Men så gjorde det som i ettertid viste seg å være som en feilvurdering i 38. trekk. Da falt seiersmulighetene fra 54 til 30 prosent. Da Giri utnyttet feilen i trekket etter, ble Carlsens seiersmuligheter plutselig redusert til 11 prosent.

Deretter lå det i kortene at partiet ville ende uten vinner. Men det var ikke over før etter 76 trekk og nærmere seks timers spill.

Giri har dermed fortsatt aldri tapt for Carlsen, til tross for at han bare er rangert som nummer ti i verden.

– Han er min letteste motstander , sa 20 år gamle Giri tidligere denne uka.

Magnus Carlsen har åpnet Norway Chess med to tap. I det første partiet bommet han stygt da han misforstod reglene for tidsbruk , og fulgte opp med tap også i det andre partiet . I ettertid har arrangøren beklaget misforståelsen i første partiet.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt møter Dinamo Zagreb i playoff til mesterligaen

  Dinamo Zagreb blir Bodø/Glimts motstander i kampen om en plass i mesterligaen. Kroatene vant 6-3 sammenlagt over Ludogorets.

  Kroatene hadde med seg 2-1-ledelse fra den første kampen, og på hjemmebane ble det 4-2-seier. (NTB)

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Medier: Børven på vei til Vålerenga

  Angrepsspiller Torgeir Børven (30) er på vei tilbake til sin gamle klubb Vålerenga, melder flere norske medier.

  Varden erfarte først at Børven hadde bestemt seg for sin nye klubb. Nettavisen har i likhet med skiensavisen kilder på at Børvens tyrkiske klubb har gått med på å slippe ham.

  Ifølge VG er det snakk om en 2,5 års avtale i Oslo-klubben hvor han spilte i to år.

  Vålerenga er i medvind om dagen og sikret seg sist uke landslagsstopper Stefan Strandberg. VIF har vunnet fem strake kamper i Eliteserien.

  Børven har siden i fjor vært under kontrakt med Gaziantep. (NTB)

  Eliteserien fotball 2020: Strømsgodset - Rosenborg (3-3)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Vos til topps i åpningen av Tour of Scandinavia

  Syklist Marianne Vos vant den første etappen av Tour of Scandinavia etter en jevn spurt i Helsingør.

  Nederlandske Vos (Jumbo-Visma) vant foran Megan Jastrab (DSM) og Shari Bossuyt (Canyon) i den 145 kilometer lange etappen fra København til Helsingør.

  – Det gikk veldig veldig fort. Jeg var veldig nervøs. Alle ønsker å være langt framme, men jeg er veldig glad for å kunne ta det, sa Vos til TV 2 etter seieren.

  Det norske håpet Susanne Andersen kom seg aldri i en god posisjon i massespurten og havnet utenfor topp ti. (NTB)

  First stage of the women's Tour of Scandinavia
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste