«Leo» tror gamleklubben tar gull: – Liverpool virker tryggere enn noen gang

Øyvind Leonhardsen er overbevist om at Liverpool setter Manchester City på plass i søndagens oppgjør, som kan bli avgjørende for gullkampen i Premier League.

SOCCER-ENGLAND/ Liverpool's Gerrard celebrates with teammates after scoring his second penalty during their English Premier League soccer match against West Ham United at Upton Park in London

Denne gjengen kan være med å sikre Liverpools første seriemesterskap på 24 år. Først må Manchester City beseires på søndag.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-ENG-PR-WEST HAM-LIVERPOOL

Brendan Rodgers er mannen som har fått sving på sakene for Liverpool.

Foto: CARL COURT / Afp
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-TOTTENHAM

Luis Suarez er Premier Leagues toppscorer og er en av hovedårsakene til at Liverpool nå kjemer om seriegull.

Foto: PAUL ELLIS / Afp
leo

Øyvind Leonhardsen under tiden i Liverpool. Han spilte to sesonger for klubben.

Foto: Bast, Ida von Hanno / NTB scanpix

Søndag er det duket for gullduell mellom nummer én og tre i Premier League: Liverpool og Manchester City.

Da Manchester City vant serien i 2012, endte de en serietitteltørke på 44 år. Like lenge har ikke gått siden sist Liverpool gikk til topps.

Laget som dominerte engelsk klubbfotball på 70- og 80-tallet, vil ende et 24 år langt mareritt om de skulle vinne Premier League i år.

– Bør alltid være der oppe

Øyvind Leonhardsen fikk aldri oppleve å vinne en tittel da han spilte i Liverpool fra 1997 til 1999. Han mener at årets Liverpool-utgave har alle forutsetninger for å gå hele veien.

– Det er en klubb som alltid bør være der oppe. Nå har de spillere som kan avgjøre kampene. De har spisser som kan score mål, og de har erfaring blant annet ved Gerrard. De har fått en spillestil som spillerne er trygg på og som de har tro på, sier den tidligere landslagsspilleren.

Før søndagens kamp står Liverpool med 74 poeng. Manchester City står med 70 poeng, men med to kamper mindre spilt. I sesongens første kamp gikk Manchester City seirende ut, men Leonhardsen har troen på at gamleklubben trekker det lengste strået denne gangen.

– Det virker som Liverpool har en voldsom selvtillit, og de virker tryggere enn noen gang. Jeg både håper og tror at de vinner, sier han.

Billetter til 37000 kroner

Gullfeberen herjer i Liverpools gater og mange er desperate etter å få med seg det som kan bli lagets første seriemesterskap siden forrige århundre.

I siste serierunde møter Liverpool Newcastle på Anfield og allerede nå blir det rapportert om billetter som blir solgt for hele 37000 norske kroner.

En som merker trykket fra supportere på desperat billettjakt er tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem.

– Det har ikke akkurat blitt mindre henvendelser med ønsker om billetter i det siste. Trykket mot klubben er stort og interessen er enorm. Det er en stor klubb med supportere over hele verden, og de har lengtet lenge etter å henge med i toppen av Premier League, sier mannen som spilte i den røde drakta fra 1998 til 2003.

– Begeistrer alle som elsker fotball

Heggem følger fortsatt klubben tett og har latt seg imponere over spillet i årets sesong. På spørsmål om hvem han vil trekke frem som lagets beste spiller, har han vanskelig for å nevne bare én.

– Det er flere som har vært veldig, veldig bra. Suarez må selvfølgelig trekkes frem når han scorer så mange mål i kamp etter kamp. Han begeistrer alle som elsker fotball. Han har vært utrolig viktig for Liverpool denne sesongen. Jeg vil også trekke frem Sturridge og Sterling som begge har tatt enorme steg. Kaptein Gerrard har også virkelig stått frem og scoret viktige mål, sier Heggem.

Siste nytt

 • 15.000 Serbia-billettar selde

  Billettsalet til playoff-semifinalen mot Serbia 26. mars tok til i går, og allereie er 15.000 billettar selde, melder NFF. Begge langsidene på Ullevaal er så godt som utselde.

  Kampen er første steget i EM-kvalifiseringa via nasjonsligaen. Om Norge slår Serbia, ventar ny Ullevaal-kamp mot enten Skottland eller Israel 31. mai, om ein plass i EM-sluttspelet til sommaren.

  Mulige endringer i nasjonsligaen i fotball
  Foto: Håkon Mosvold Larsen
 • Norendal slått ut i kvalifiseringen

  Snowboardstjernen Silje Norendal (26) ble nummer ti i big air-kvalifiseringen i verdenscupen i Beijing torsdag. Det holdt ikke til finaleplass. De åtte beste kjørerne tok seg videre til finalen. Norendal var 10,5 poeng fra en finaleplass.

  Silje Norendal tok VM-sølv
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Tyske medier: Haaland til Dortmund

  Erling Braut Haaland skal onsdag ha vært på besøk hos Borussia Dortmund for å ha samtaler med den tyske storklubben, melder avisen Ruhr Nachrichten.

  Den tyske avisen baserer sin sak på det som omtales som «sammenfallende informasjon» både avisen selv og lokalradiostasjonen Radio 91.2 skal sitte på.

  Avisen hevder at Haaland og hans agent Mino Raiola skal ha landet på flyplassen i Dortmund onsdag for å ha samtaler med ledelsen i den tyske storklubben.

  Den tyske avisen som melder nyheten regnes blant de aller mest troverdige når det gjelder Borussia Dortmund-nytt.

  Champions League - Group E - FC Salzburg v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal