«Leo» tror gamleklubben tar gull: – Liverpool virker tryggere enn noen gang

Øyvind Leonhardsen er overbevist om at Liverpool setter Manchester City på plass i søndagens oppgjør, som kan bli avgjørende for gullkampen i Premier League.

SOCCER-ENGLAND/ Liverpool's Gerrard celebrates with teammates after scoring his second penalty during their English Premier League soccer match against West Ham United at Upton Park in London

Denne gjengen kan være med å sikre Liverpools første seriemesterskap på 24 år. Først må Manchester City beseires på søndag.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-ENG-PR-WEST HAM-LIVERPOOL

Brendan Rodgers er mannen som har fått sving på sakene for Liverpool.

Foto: CARL COURT / Afp
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-TOTTENHAM

Luis Suarez er Premier Leagues toppscorer og er en av hovedårsakene til at Liverpool nå kjemer om seriegull.

Foto: PAUL ELLIS / Afp
leo

Øyvind Leonhardsen under tiden i Liverpool. Han spilte to sesonger for klubben.

Foto: Bast, Ida von Hanno / NTB scanpix

Søndag er det duket for gullduell mellom nummer én og tre i Premier League: Liverpool og Manchester City.

Da Manchester City vant serien i 2012, endte de en serietitteltørke på 44 år. Like lenge har ikke gått siden sist Liverpool gikk til topps.

Laget som dominerte engelsk klubbfotball på 70- og 80-tallet, vil ende et 24 år langt mareritt om de skulle vinne Premier League i år.

– Bør alltid være der oppe

Øyvind Leonhardsen fikk aldri oppleve å vinne en tittel da han spilte i Liverpool fra 1997 til 1999. Han mener at årets Liverpool-utgave har alle forutsetninger for å gå hele veien.

– Det er en klubb som alltid bør være der oppe. Nå har de spillere som kan avgjøre kampene. De har spisser som kan score mål, og de har erfaring blant annet ved Gerrard. De har fått en spillestil som spillerne er trygg på og som de har tro på, sier den tidligere landslagsspilleren.

Før søndagens kamp står Liverpool med 74 poeng. Manchester City står med 70 poeng, men med to kamper mindre spilt. I sesongens første kamp gikk Manchester City seirende ut, men Leonhardsen har troen på at gamleklubben trekker det lengste strået denne gangen.

– Det virker som Liverpool har en voldsom selvtillit, og de virker tryggere enn noen gang. Jeg både håper og tror at de vinner, sier han.

Billetter til 37000 kroner

Gullfeberen herjer i Liverpools gater og mange er desperate etter å få med seg det som kan bli lagets første seriemesterskap siden forrige århundre.

I siste serierunde møter Liverpool Newcastle på Anfield og allerede nå blir det rapportert om billetter som blir solgt for hele 37000 norske kroner.

En som merker trykket fra supportere på desperat billettjakt er tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem.

– Det har ikke akkurat blitt mindre henvendelser med ønsker om billetter i det siste. Trykket mot klubben er stort og interessen er enorm. Det er en stor klubb med supportere over hele verden, og de har lengtet lenge etter å henge med i toppen av Premier League, sier mannen som spilte i den røde drakta fra 1998 til 2003.

– Begeistrer alle som elsker fotball

Heggem følger fortsatt klubben tett og har latt seg imponere over spillet i årets sesong. På spørsmål om hvem han vil trekke frem som lagets beste spiller, har han vanskelig for å nevne bare én.

– Det er flere som har vært veldig, veldig bra. Suarez må selvfølgelig trekkes frem når han scorer så mange mål i kamp etter kamp. Han begeistrer alle som elsker fotball. Han har vært utrolig viktig for Liverpool denne sesongen. Jeg vil også trekke frem Sturridge og Sterling som begge har tatt enorme steg. Kaptein Gerrard har også virkelig stått frem og scoret viktige mål, sier Heggem.

Siste nytt

 • Knudsen gir seg som hovedtrener

  Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Lagerbäck forstår Fulhams manager

  Verken landslagsledelsen eller Stefan Johansen var klar over at han måtte spille for klubblaget Fulham i helga. Johansen meldte dagen før forfall til de to kommende landskampene mot Færøyene og landslaget som følge av en kneskade. Lars Lagerbäck sa på dagens pressekonferanse at han har full respekt for Fulhams manager som mente at det var til lagets beste.

  Nasjonsliga Slovenia mot Norge.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Ny motstander for Havnaa

  Kai Robin Havna møter likevel ikke Al Sands i Ekeberghallen på lørdag. Amerikaneren trakk seg i dag fra stevnet. Ny motstander for ubeseirede Havnaa (15-0, 13 KOs) blir argentinske Mariano Angel Gudino (13-3, 8 KOs). Gudino har tapt tre av sine fire siste kamper.

  The Return Of The King boksegalla i Arendal.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal